Ronald van Assen

Categorie: Auteurs GP

Ronald van Assen (Delft, 1971) begint op zijn veertigste, na een moeilijke periode in zijn leven, met schrijven. In eerste instantie schrijft hij op therapeutische basis maar het schrijven geeft hem zoveel voldoening dat hij ermee doorgaat. In 2014 verschijnen de boeken 40 Dagen, 40 Angsten en Bijbelse Psychiatrie. In deze psychologische ervaringsboeken beschrijft hij zijn ervaringen van het leven met zijn persoonlijkheidsstoornis.

In 2015 verschijnen de detective Het lijk op Jaffa en de avonturenroman De 8 Poorten. Met deze boeken laat de schrijver zien dat hij zijn kennis binnen de psychiatrisch goed kan combineren met een spannend verhaal. In Het lijk op Jaffa draait het bijvoorbeeld niet alleen om een intrigerend plot maar ook om een rechercheur die tijdens zijn carrière PTSS oploopt.

In 2016 geeft de schrijver maar liefst vier boeken uit. In de horrorroman Het meisje in het riet gebruikt Ronald zijn ervaringen met psychoses, terwijl hij in de bundel met zesentwintig korte horrorverhalen Spiegels kunnen niet liegen zijn kennis van angsten inzet om de mensen schrik aan te jagen. De avonturenroman Een boodschap uit het verleden is de opvolger van De 8 Poorten en de fantasyroman De tranen van de Eenhoorn is het eerste deel van wat een spannende fantasy reeks gaat worden.

In 2017 verschijnt het boek Psycholatuur met daarin een bundeling van zijn beste blogs die hij sinds 2014 vrijwel wekelijks publiceert.

Naast het schrijven van boeken doet Ronald ook regelmatig mee met schrijfwedstrijden. Meerdere verhalen worden gepubliceerd in verzamelbundels en met enkele wint hij prijzen. Via een van die schrijfwedstrijden komt hij in contact met Godijn Publishing en besluit hij zijn nieuwe oorlogsroman Jelena – De onbekende held aan te bieden voor BOEK10|2018. Ronald woont met zijn vrouw en drie kinderen in Bodegraven. Naast het schrijven doet hij het huishouden en is hij ambassadeur van de organisatie “Samen Sterk zonder Stigma”. Meer over zijn werk en leven is te vinden op zijn persoonlijke website.

Publicaties bij GP:

  • Boek10 – Jelena – De onbekende held – volgt 29 september 2018

Elly Godijn

Categorie: Auteurs GP

1971

In 1971 ziet Elly voor het eerst het levenslicht. Zij groeit op in een liefdevol gezin met een broer en zusje. Haar jeugdjaren brengt zij door in Franeker, een idyllisch stadje in Friesland.

18 jaar

Als 18-jarige trekt zij de ‘wijde’ wereld in en gaat op kamers in Zwolle om te studeren aan de Middelbare Hotelschool. Zij is zoekende en na een loopbaan in de hotelwereld volgen er administratieve opleidingen waarmee zij zich laat omscholen en vindt werk in de boekhouding en loonadministratie.

Liefde

Tijdens een werkvakantie op Texel ontmoet Elly de liefde van mijn leven. Na zes jaar Zwolle pakt ze haar biezen en verhuist naar Hoorn. Het stadje aan het IJsselmeer, uit het bekende lied van Pierre Kartner: ‘Daar in het kleine café aan de haven’. In Hoorn vindt zij haar weg, maar is nog steeds zoekende. Waar naar? Het antwoord vindt ze niet. Zij werkt, speelt in haar vrije tijd toneel en vergroot haar sociale leven. Ondertussen wordt er getrouwd en breidt het gezin zich uit met twee meisjes, twee jongens en een vlindertje.

Schrijven

Schrijven doet ze haar hele leven; korte verhalen, gedichten en hersenspinsels worden toevertrouwd aan het witte papier. Als een rode draad loopt deze interesse door haar leven. Sluimerend op de achtergrond. Soms borrelt het even naar boven om daarna weer geruisloos op te lossen in de mallemolen van het leven. Steeds weer wordt de liefde voor het schrijven ‘omver gelopen’ door studie, werk, gezin en het drukke sociale leven.

Passie

In 2011 komt daar verandering in. Het begint in 2010. Elly sluit zich aan bij een schrijverscafé, waar de passie wordt gevoed. Voor de bundel ‘Vaderbrieven’ vertrouwt zij haar diepste gevoel aan het papier toe. Twee emotionele brieven worden gepubliceerd door een uitgever in Nijmegen. Zij geeft een stukje van haar ziel bloot en probeert hiermee af te rekenen met een verleden dat haar heeft gevormd tot wie zij nu is.
Kort daarna wordt in juni 2011 dochter Lotus geboren met 25 weken. Veel te vroeg en ontzettend kwetsbaar ziet zij het levenslicht. Met slechte verwachtingen weet zij de wereld te veroveren met haar ongelofelijk zijn. Het geloof in haar is zo sterk dat Elly haar niet kan laten gaan. Meteen na de geboorte doet zij Lotus een belofte: ‘Ik zal haar handje vasthouden en niet loslaten. Samen gaan wij het gevecht van ons leven aan.’ Er volgt een periode van angst, verdriet, maar vooral van hoop. Maanden verlaat zij huis en haard om bij haar meisje te zijn. In het RonaldMcDonald huis in Amsterdam vindt zij haar weg, manlief Fred zorgt in Hoorn voor de andere drie kinderen. Dat geeft haar de mogelijkheid om dag en nacht bij hun dochter te kunnen zijn.
Het wordt een lange weg, een wandeling met een gouden randje, vol emoties, dankbaarheid en bewustwording.  Om het vol te houden, pakt Elly de pen op. Haar meisje als inspiratiebron zorgt ervoor dat de passie zich in vuur en vlam zet. Al haar emoties vertrouwt zij toe aan het papier. Het is haar houvast  in de moeilijke en eenzame tijd. De strijd van haar leven maakt van haar een bewust en intens dankbaar mens.

Verloren

Na de geboorte van hun dochter laat het opgelaaide vuur zich niet meer doven en Elly gaat door met schrijven. Een column bij Mijn Geheim, toneelrecensies en diverse schrijfprojecten komen op haar pad die uiteindelijk resulteren in SchrijvenInHoorn en uitgeverij Godijn Publishing. Zij is verloren in haar passie, geen roepende meer in de woestijn. Zij weet wat ze zocht en heeft haar weg gevonden.

Haar passie – SCHRIJVEN!

 

Publicaties bij GP:

 

Esmeralda van Belle

Categorie: Auteurs GP

Esmeralda van Belle (1986) is geboren en getogen in Kampen.
Als kleuter vindt zij een manier om haar gedachten en fantasieën vorm te geven: schrijven! Esmeralda creëert personages en werelden. Niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen die haar versjes en verhalen wil lezen. In haar appartement in Kampen ontstaan twee prentenboeken. In 2014 verruilt zij de Hanzestad voor de VOC-stad Hoorn. Haar passie voor schrijven neemt ze mee. Esmeralda is de Hoornse winnaar van de schrijfwedstrijd ‘Hartstocht, een thriller’ en zit zij bij de finalisten van de landelijke winnaars. Ook is zij één van de schrijvers van de verhalenbundel ‘Rivierstenen’.

Publicaties bij GP:

Oli Veyn

Categorie: Auteurs GP

Oli Veyn woont samen met haar man en drie kinderen in Berkel-Enschot en heeft een reguliere baan in het klinisch geneesmiddelenonderzoek. In haar jeugdjaren verslindt ze boeken met als favoriet Duco’s gevleugelde dromen. In de zomer van 2014 begint ze met schrijven wanneer ze een boek veel te snel uit heeft en ze geen ander boek kan vinden die aan haar verwachtingen voldoet. Ze besluit om het boek dat ze zoekt, zelf te gaan schrijven.  Om haar schrijfvaardigheden te verbeteren, doet ze mee aan schrijfwedstrijden. Ze eindigt hoog met een verhaal en een manuscript, de bevestiging die ze nodig heeft om haar boek af te schrijven.
Haar favoriete genres zijn Fantasy en Young Adult met een flinke dosis romantiek. Dit zijn ook de verhalen die ze zelf het liefste schrijft. Schrijven is haar passie en haar grootste wens is een boek uit te brengen waarin lezers zich kunnen verliezen, net zoals zij dat zelf graag doet.

Haar motto is love to read, born to write, want ook als is de liefde voor lezen nog zo groot, het is het schrijven dat haar vleugels geeft.

Publicaties bij GP:

  • De Orde van de Poortwachters | Initiatie – volgt november 2017

Joyce Roele

Categorie: Auteurs GP

Joyce Roele (1999) houdt niet van lezen en vindt schrijven niks aan, totdat ze op haar negende in de bieb in de fantasiehoek voor vijftienjarigen terechtkomt. Vanaf dat moment houdt ze langzaam maar zeker van boeken.

In groep zeven is het lezen van boeken niet langer genoeg voor haar. Ze begint zelf korte verhalen te schrijven. Dat doet ze altijd met pen en papier en op het moment dat ze eigenlijk haar huiswerk moet maken. In de eerste van het voortgezet onderwijs zet ze, als haar ouders niet bezig zijn op de computer, sommige verhalen over in word en vanaf dan schrijft ze ook haar verhalen op de pc.

Haar verhalen vallen in het genre fantasy/sciencefiction. Ook zijn de gebeurtenissen in haar verhalen een manier om alles wat ze meemaakt te verwerken. Ze is de jongste van zes, ze woont in Hoorn met haar ouders en één van haar oudere broers.

Publicaties bij GP:

  • N.22 –  4-delige serie – deel I maart 2017


 

 

 

 

Joyce Roele te gast bij RTVNH – 28 maart 2017

Nienke Pool

Categorie: Auteurs GP

Nienke Pool is een geboren Drentse. Ze studeert tot tweemaal toe geschiedenis en begint drie jaar geleden met het schrijven van korte verhalen, die in verschillende jaarboeken, verhalenbundels en literaire magazines in België, VS en in Polen te lezen zijn. Haar verhaal over het Oude Egypte, ‘En met de regen kwam de wind’, wordt in 2015 een Vlaams Filmpje en is daarmee op alle basisscholen in Vlaanderen te lezen. Onlangs zet ze haar eindscriptie over de Martelaressen van de Vroegchristelijke kerk om in Fantastisch proza.
Daarnaast verzint ze een fantasywereld rond de Stympha’s; moordzuchtige mythologische vogels die het opnemen tegen de afstammelingen van Heracles. Dit bloeddorstige volkje noemt zichzelf de Alkeiden en blijkt een geduchte tegenstander. Dit YA-boek ziet 22 september het daglicht als een van de boeken van project Boek10!

Pool is recensent voor Hebban Literatuur, Jeugd en Fantasy.

Publicaties bij GP:

Jolanda Zuydgeest

Categorie: Auteurs GP

Jolanda Zuydgeest – Prins (1962) groeit op in een gezin met negen kinderen. Als kind is ze al druk; veel lezen, lekker schrijven en creatief bezig zijn. Na een onbezorgde jeugd trouwt ze met Alex en samen krijgen ze drie fijne dochters.
Als creatieve moeder krijgt ze een baan als onderwijsassistent op de basisschool aangeboden. De volgende stap is het volgen van de PABO. Inmiddels staat ze alweer vijftien jaar, met heel veel plezier, als leerkracht in de kleutergroep. Ze wil zich verder ontwikkelen in het schrijven en volgt een driejarige cursus in Amsterdam; kinderverhalen schrijven bij Script+. In opdracht van uitgeverij Cantecleer/Tirion maakt ze, samen met een vriendin, vijf boekjes met kindertraktaties.
Daarna volgt ze meerdere cursussen als creatief schrijven, boekschrijven.nl en roman schrijven. Na haar verhuizing in een nieuwe wijk, schrijft ze columns voor de ‘wijkwijzer’ en voor een supermarktketen verzorgt ze de verhaaltjes voor het zomerboek. Ze doet graag mee met schrijfwedstrijden. Als ze wint met een spannend verhaal bij de bibliotheek, en ook via een landelijke wedstrijd hoog eindigt, groeit haar zelfvertrouwen! Niet alleen kinderverhalen ook schrijven voor volwassenen vindt ze een uitdaging. Haar grootste wens is om een eigen boek te schrijven!

Samen met Godijn Publishing is dat in 2016 gelukt. In 2017 lanceert Jolanda haar tweede boek!

Publicaties bij GP:

Fiona Hack

Categorie: Auteurs GP

Fiona Hack (1972) schrijft van jongs af aan gedichten en korte verhalen. Pas jaren later, als zij lid wordt van een improvisatietheatergroep, pakt zij het schrijven serieus aan. Een “creatief schrijven” cursus zet haar op de goede weg. Zij schrijft drie jeugdboeken, waarvan het derde boek dat zij schrijft: Nadja en Najib in 2016 wordt gepubliceerd door Godijn Publishing in het project BOEK10. In 2017 doet zij opnieuw mee en dit keer met haar eerste geschreven jeugdboek: “Allard en de magische zuurstok”. Fiona hoopt met hulp van GP het manuscript naar een hoger plan te brengen, zodat veel meer kinderen kunnen genieten van dit spannende verhaal over een jongen en een magische zuurstok.
Verder heeft zij diverse verhalenbundels samengesteld voor jeugd en volwassenen. De meest recente is getiteld: De griezel van de Lindelaan, spannende verhalen voor 12+. Daarnaast zijn er diverse verhalen van haar in verhalenbundels opgenomen. Met het verhaal “Cirkel” wint zij een belangrijke prijs; het verhaal is opgenomen in de bundel Karma – de Calami Literatuurprijs.

Publicaties bij GP:

Cecile Korevaar

Categorie: Auteurs GP

Cecile Korevaar (1976) groeit samen met haar oudere broer op in een ondernemersgezin in het Brabantse Oisterwijk. Ze heeft een fijne, onbezorgde jeugd. Als kind droomt ze ervan kinderarts te worden voor Artsen zonder Grenzen. Ook koestert ze twee stille passies: lezen over verre landen, andere culturen en avontuurlijke reizen en schrijven in haar dagboek. Dan wordt haar moeder ernstig ziek. Ze overlijdt uiteindelijk op jonge leeftijd. In de jaren die volgen probeert Cecile het geslagen gat te vullen en haar leven opnieuw vorm te geven. Dit verloopt niet zonder slag of stoot. Ze maakt haar studie niet af, zoekt voor even haar heil in het buitenland en vervult bij terugkeer uiteenlopende functies in het bedrijfsleven. Een bezoek aan haar oom in Kenia blijkt een keerpunt. Ze raakt bevangen door die andere wereld en het ontwikkelingswerk van haar oom. Terug in Nederland richt ze, in samenwerking met anderen, Samburu Child Support op. Een stichting die zich bezig houdt met educatieve projecten gericht op jongeren in het Samburu-district van Kenia. Ze doet eindelijk dat waar haar hart ligt. Als ze in aanraking komt met de schrijfopleiding van ScriptPlus, komt ook haar passie voor schrijven weer tot leven. Ze twijfelt geen moment en meldt zich aan. De cirkel is rond.
Met haar debuutroman ‘Wat jij niet weet’ raakt Cecile twee werelden. Die van persoonlijke groei richting volwassenheid en het opnieuw wortelen in een volstrekt vreemd land. ‘Wat jij niet weet’ speelt zich af in Kenia en gedeeltelijk Amsterdam. Het gaat over integreren, cultuurverschillen en tradities, over kansen pakken en kansen geven, maar ook over vriendschap en dat omarmen wat je lief is.

Cecile Korevaar is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze hoopt met de vele verhalen die ze nog van plan is te schrijven een inspirator te zijn voor jongeren.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Wat jij niet weet – volgt 9 december 2017

Jeroen Kraakman

Categorie: Auteurs GP

Jeroen Kraakman is een geboren en getogen Noord-Hollander. Na vele jaren vertoeven aan de randen van het IJsselmeer, woont hij sinds 2017 aan de IJssel te Zwolle. In deze nieuwe omgeving werkt hij rustig verder aan zijn dromen.

Jeroen is schrijver en dichter. Zijn verhalen schrijft hij met een scherp oog voor detail en zo zorgt hij voor de mooiste beelden in je hoofd. Als dichter doet hij precies het tegenovergestelde. Hij vertelt met weinig woorden, laat veel over aan de interpretatie van de lezer. Toch voel je de woorden, begrijp je de boodschap. De diepere laag kan op vele manieren gevonden worden, maar is onmiskenbaar aanwezig. En dat is precies waarom hij bij Godijn Publishing een dichtbundel mag uitbrengen. ‘Als de dichter zingt’ komt uit op 9 december als onderdeel van BOEK10.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Als de dichter zingt – volgt 9 december 2017