Oli Veyn

Categorie: Auteurs GP

Oli Veyn woont samen met haar man en drie kinderen in Berkel-Enschot en heeft een reguliere baan in het klinisch geneesmiddelenonderzoek. In haar jeugdjaren verslindt ze boeken met als favoriet Duco’s gevleugelde dromen. In de zomer van 2014 begint ze met schrijven wanneer ze een boek veel te snel uit heeft en ze geen ander boek kan vinden die aan haar verwachtingen voldoet. Ze besluit om het boek dat ze zoekt, zelf te gaan schrijven.  Om haar schrijfvaardigheden te verbeteren, doet ze mee aan schrijfwedstrijden. Ze eindigt hoog met een verhaal en een manuscript, de bevestiging die ze nodig heeft om haar boek af te schrijven.
Haar favoriete genres zijn Fantasy en Young Adult met een flinke dosis romantiek. Dit zijn ook de verhalen die ze zelf het liefste schrijft. Schrijven is haar passie en haar grootste wens is een boek uit te brengen waarin lezers zich kunnen verliezen, net zoals zij dat zelf graag doet.

Haar motto is love to read, born to write, want ook als is de liefde voor lezen nog zo groot, het is het schrijven dat haar vleugels geeft.

Publicaties bij GP:

  • De Orde van de Poortwachters | Initiatie – volgt november 2017

Joyce Roele

Categorie: Auteurs GP

Joyce Roele (1999) houdt niet van lezen en vindt schrijven niks aan, totdat ze op haar negende in de bieb in de fantasiehoek voor vijftienjarigen terechtkomt. Vanaf dat moment houdt ze langzaam maar zeker van boeken.

In groep zeven is het lezen van boeken niet langer genoeg voor haar. Ze begint zelf korte verhalen te schrijven. Dat doet ze altijd met pen en papier en op het moment dat ze eigenlijk haar huiswerk moet maken. In de eerste van het voortgezet onderwijs zet ze, als haar ouders niet bezig zijn op de computer, sommige verhalen over in word en vanaf dan schrijft ze ook haar verhalen op de pc.

Haar verhalen vallen in het genre fantasy/sciencefiction. Ook zijn de gebeurtenissen in haar verhalen een manier om alles wat ze meemaakt te verwerken. Ze is de jongste van zes, ze woont in Hoorn met haar ouders en één van haar oudere broers.

Publicaties bij GP:

  • N.22 –  4-delige serie – deel I maart 2017


 

 

 

 

Joyce Roele te gast bij RTVNH – 28 maart 2017

Nienke Pool

Categorie: Auteurs GP

Nienke Pool is een geboren Drentse. Ze studeert tot tweemaal toe geschiedenis en begint drie jaar geleden met het schrijven van korte verhalen, die in verschillende jaarboeken, verhalenbundels en literaire magazines in België, VS en in Polen te lezen zijn. Haar verhaal over het Oude Egypte, ‘En met de regen kwam de wind’, wordt in 2015 een Vlaams Filmpje en is daarmee op alle basisscholen in Vlaanderen te lezen. Onlangs zet ze haar eindscriptie over de Martelaressen van de Vroegchristelijke kerk om in Fantastisch proza.
Daarnaast verzint ze een fantasywereld rond de Stympha’s; moordzuchtige mythologische vogels die het opnemen tegen de afstammelingen van Heracles. Dit bloeddorstige volkje noemt zichzelf de Alkeiden en blijkt een geduchte tegenstander. Dit YA-boek ziet 22 september het daglicht als een van de boeken van project Boek10!

Pool is recensent voor Hebban Literatuur, Jeugd en Fantasy.

Publicaties bij GP:

Jolanda Zuydgeest

Categorie: Auteurs GP

Jolanda Zuydgeest – Prins (1962) groeit op in een gezin met negen kinderen. Als kind is ze al druk; veel lezen, lekker schrijven en creatief bezig zijn. Na een onbezorgde jeugd trouwt ze met Alex en samen krijgen ze drie fijne dochters.
Als creatieve moeder krijgt ze een baan als onderwijsassistent op de basisschool aangeboden. De volgende stap is het volgen van de PABO. Inmiddels staat ze alweer vijftien jaar, met heel veel plezier, als leerkracht in de kleutergroep. Ze wil zich verder ontwikkelen in het schrijven en volgt een driejarige cursus in Amsterdam; kinderverhalen schrijven bij Script+. In opdracht van uitgeverij Cantecleer/Tirion maakt ze, samen met een vriendin, vijf boekjes met kindertraktaties.
Daarna volgt ze meerdere cursussen als creatief schrijven, boekschrijven.nl en roman schrijven. Na haar verhuizing in een nieuwe wijk, schrijft ze columns voor de ‘wijkwijzer’ en voor een supermarktketen verzorgt ze de verhaaltjes voor het zomerboek. Ze doet graag mee met schrijfwedstrijden. Als ze wint met een spannend verhaal bij de bibliotheek, en ook via een landelijke wedstrijd hoog eindigt, groeit haar zelfvertrouwen! Niet alleen kinderverhalen ook schrijven voor volwassenen vindt ze een uitdaging. Haar grootste wens is om een eigen boek te schrijven!

Samen met Godijn Publishing is dat in 2016 gelukt. In 2017 lanceert Jolanda haar tweede boek!

Publicaties bij GP:

Fiona Hack

Categorie: Auteurs GP

Fiona Hack (1972) schrijft van jongs af aan gedichten en korte verhalen. Pas jaren later, als zij lid wordt van een improvisatietheatergroep, pakt zij het schrijven serieus aan. Een “creatief schrijven” cursus zet haar op de goede weg. Zij schrijft drie jeugdboeken, waarvan het derde boek dat zij schrijft: Nadja en Najib in 2016 wordt gepubliceerd door Godijn Publishing in het project BOEK10. In 2017 doet zij opnieuw mee en dit keer met haar eerste geschreven jeugdboek: “Allard en de magische zuurstok”. Fiona hoopt met hulp van GP het manuscript naar een hoger plan te brengen, zodat veel meer kinderen kunnen genieten van dit spannende verhaal over een jongen en een magische zuurstok.
Verder heeft zij diverse verhalenbundels samengesteld voor jeugd en volwassenen. De meest recente is getiteld: De griezel van de Lindelaan, spannende verhalen voor 12+. Daarnaast zijn er diverse verhalen van haar in verhalenbundels opgenomen. Met het verhaal “Cirkel” wint zij een belangrijke prijs; het verhaal is opgenomen in de bundel Karma – de Calami Literatuurprijs.

Publicaties bij GP:

Cecile Korevaar

Categorie: Auteurs GP

Cecile Korevaar (1976) groeit samen met haar oudere broer op in een ondernemersgezin in het Brabantse Oisterwijk. Ze heeft een fijne, onbezorgde jeugd. Als kind droomt ze ervan kinderarts te worden voor Artsen zonder Grenzen. Ook koestert ze twee stille passies: lezen over verre landen, andere culturen en avontuurlijke reizen en schrijven in haar dagboek. Dan wordt haar moeder ernstig ziek. Ze overlijdt uiteindelijk op jonge leeftijd. In de jaren die volgen probeert Cecile het geslagen gat te vullen en haar leven opnieuw vorm te geven. Dit verloopt niet zonder slag of stoot. Ze maakt haar studie niet af, zoekt voor even haar heil in het buitenland en vervult bij terugkeer uiteenlopende functies in het bedrijfsleven. Een bezoek aan haar oom in Kenia blijkt een keerpunt. Ze raakt bevangen door die andere wereld en het ontwikkelingswerk van haar oom. Terug in Nederland richt ze, in samenwerking met anderen, Samburu Child Support op. Een stichting die zich bezig houdt met educatieve projecten gericht op jongeren in het Samburu-district van Kenia. Ze doet eindelijk dat waar haar hart ligt. Als ze in aanraking komt met de schrijfopleiding van ScriptPlus, komt ook haar passie voor schrijven weer tot leven. Ze twijfelt geen moment en meldt zich aan. De cirkel is rond.
Met haar debuutroman ‘Wat jij niet weet’ raakt Cecile twee werelden. Die van persoonlijke groei richting volwassenheid en het opnieuw wortelen in een volstrekt vreemd land. ‘Wat jij niet weet’ speelt zich af in Kenia en gedeeltelijk Amsterdam. Het gaat over integreren, cultuurverschillen en tradities, over kansen pakken en kansen geven, maar ook over vriendschap en dat omarmen wat je lief is.

Cecile Korevaar is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze hoopt met de vele verhalen die ze nog van plan is te schrijven een inspirator te zijn voor jongeren.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Wat jij niet weet – volgt 9 december 2017

Jeroen Kraakman

Categorie: Auteurs GP

Jeroen Kraakman is een geboren en getogen Noord-Hollander. Na vele jaren vertoeven aan de randen van het IJsselmeer, woont hij sinds 2017 aan de IJssel te Zwolle. In deze nieuwe omgeving werkt hij rustig verder aan zijn dromen.

Jeroen is schrijver en dichter. Zijn verhalen schrijft hij met een scherp oog voor detail en zo zorgt hij voor de mooiste beelden in je hoofd. Als dichter doet hij precies het tegenovergestelde. Hij vertelt met weinig woorden, laat veel over aan de interpretatie van de lezer. Toch voel je de woorden, begrijp je de boodschap. De diepere laag kan op vele manieren gevonden worden, maar is onmiskenbaar aanwezig. En dat is precies waarom hij bij Godijn Publishing een dichtbundel mag uitbrengen. ‘Als de dichter zingt’ komt uit op 9 december als onderdeel van BOEK10.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Als de dichter zingt – volgt 9 december 2017

Marguerita Le Roy

Categorie: Auteurs GP

Lange treinreizen om op het werk te komen gecombineerd met een mp3-speler die vol staat met haar favoriete muziek, verschaffen Marguerita Le Roy (1981) meer dan genoeg ideeën voor een verhaal. Ideeën die ze in eerste instantie negeert, maar wanneer ze zich aan haar blijven opdringen, ontstaat geleidelijk de wens om een boek te schrijven.  Maandenlang krabbelt ze alles neer wat er in haar opkomt en nadat ze orde heeft geschept in een chaos van notities, schrijft ze een ruwe versie van Midland. Althans … van het eerste deel ervan. Een te veel aan ideeën zorgt ervoor dat Marguerita zich genoodzaakt ziet er een trilogie van te maken.

Naast het uitdenken en op papier zetten van de volgende delen, schrijft ze een kort verhaal dat wordt gepubliceerd in het tijdschrift Fantastische Vertellingen en werkt ze zo nu en dan aan een losstaand verhaal dat zich, in tegenstelling tot haar trilogie, weigert te laten sturen door een zorgvuldig uitgestippelde verhaallijn. Verder verzamelt en leest ze zoveel mogelijk boeken, luistert ze graag naar muziek, hoopt ze ooit te achterhalen waar een komma nou precies hoort en zoekt ze elke dag een excuus om niet te hoeven koken.

Midland is Marguerita’s debuut en zal eind 2017 verschijnen.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Midland – volgt 9 december 2017

Jojanneke Buschgens

Categorie: Auteurs GP

Jojanneke Buschgens wordt geboren in 1977 als tweede in een gezin van uiteindelijk vier kinderen. Ze groeit op met de pen in haar hand en plaagt vooral haar groep 8 juf met het verzoek om feedback op haar talloze notitieblokken vol zelfgeschreven verhalen, geïllustreerd met personages geknipt uit modemagazines. Rond de puberteit wordt naast de liefde voor schrijven ook de liefde voor theater geboren. Ze maakt deel uit van een theatergezelschap, voor welke ze meerdere voorstellingen schrijft inclusief liedteksten. Tegelijkertijd vloeien duizenden gedichten uit haar pen die ze op de vreemdste tijden en plekken uit de lucht schijnt te vangen.

Ze wordt opgeleid tot leerkracht, maar blijft naast het lesgeven ook schrijven en acteren. De mens in al zijn variëteit, hoe hij denkt en hoe hij doet, heeft haar onverdeelde aandacht. Ze houdt ervan om in het hoofd van een ander te kruipen, om te bezien, beleven en beschrijven hoe iemands leven en keuzes worden beïnvloed door allerlei omstanders en omstandigheden. Jojanneke leest veel en graag, vooral spannende, psychologische en/of waargebeurde verhalen. Wat drijft iemand; welke drama’s, maar ook schijnbare kleinigheden, dwingen mensen tot bepaalde handelingen? Hierover schrijft ze, zowel geïnspireerd vanuit haar eigen geest als uit bewondering voor en teleurstelling in de verscheidenheid aan boeken die ze verslindt.

Jojanneke is woonachtig in Zoetermeer, getrouwd met Albert en moeder van twee zoons.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Salomé – volgt 9 december 2017

Liesbeth Jochemsen

Categorie: Auteurs GP

Liesbeth Jochemsen (Zeist 1987), auteur en autist, schrijft al vanaf het moment dat ze leert lezen. Ze verslindt vele boeken, voornamelijk historische fictie, en houdt ook erg van sprookjes. Deze twee liefdes heeft ze gecombineerd in het boek “De verdwenen prinses van Geografie”, waarin een hoofdrol is weggelegd voor het verhaal van Doornroosje. Het goud van de Gelaarsde Kat is het los te lezen vervolg hierop, waarin opnieuw tal van sprookjes op een verrassende manier met elkaar zijn verweven. Liesbeth werkt als laborant, is getrouwd en woont in Olst.

Je kunt haar volgen via facebook.com/liesbethjochemsen of stuur een mail naar liesbethjochemsen@gmail.com

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Het goud van de Gelaarsde Kat – volgt 9 december 2017