Antonia Saman

Portfolio Categories: Project auteurs

Voor An Tonia (1970) is het geschreven woord even belangrijk als het gesproken woord: zo zijn er zijn teksten die fluisteren, teksten die ongelezen blijven, teksten die juist overal doorheen tetteren en teksten die zingen. Van haar hand vind je een verhaal en een gedicht in de bundel 28 Blauwe Violen. De werkwijze van Godijn Publishing spreekt haar zeer aan, de auteurs worden geprikkeld door professionele feedback gedurende het schrijfproces. De weg naar een tekst, die uiteindelijk iets te zeggen heeft blijkt een ‘long and winding road’.

An woont en werkt met haar gezin in Zeeland en ze is ruim twintig jaar werkzaam als docente Nederlands in het voortgezet onderwijs (havo/vwo). Ze werkt vier dagen per week met veel plezier op haar school, momenteel vooral in de havo-afdeling. Eerdere publicaties waren in 2004 – Zeemeeuwen, in de verhalenbundel Ware Verhalen. Een persoonlijke geschiedenis van Nederland, van Ton Rozeman bij uitgeverij De Geus en in 2014 – Pokhout, in de gedichtenbundel Nostalgie van de gemeente Hillegom.

Nu haar kinderen zelfstandiger zijn neemt An meer ‘schrijftijd’ voor zichzelf en daar geniet zij volop van, ook op de twee websites, waar zij tekstschrijver voor is. www.pixelsandpoems.nl is een website waar An sinds 2015 wekelijks fotogedichten publiceert, in samenwerking met Willemien Roos Fotografie.

De boeklancering van 28 Blauwe Violen bij Godijn Publishing markeert voor An persoonlijk een nieuw begin. Ze laat haar teksten voortaan vrijelijk zingen, schreeuwen, fluisteren, tetteren en spreken – of ze nu worden geboekt, of niet.

 

Publicaties bij GP: