Geert-Jan Volp

Portfolio Categories: Auteurs GP (2021 tm 2023).

Geert-Jan Volp (Velsen, 1990) schrijft vol passie, een talent dat hij al ontdekte op de basisschool. Vanaf jongs af aan schept hij werelden en verhalen, om te delen met vrienden en zijn naasten. Tijdens de laatste helft van het vwo gebruikt hij al zijn vrije uren om zijn eerste complete boek te schrijven. Dan volgt een opleiding Psychologie. In deze jaren kan hij zijn creativiteit storten in wetenschappelijk schrijven en het spelen van gezamenlijke, verhalende rollenspellen.

In zijn opleiding en eerste banen vindt hij grote voldoening in het ontdekken van de verhalen in harde data. Meten en weten zijn één ding, maar kunnen vertellen welk verhaal er in de gemeten waarden zit is minstens zo belangrijk. Prachtig nieuw leven stuurt hem echter een andere kant op. Meer nog dan van het ontdekken van verhalen, houdt Geert-Jan van zijn pasgeboren kinderen.

Geert-Jan is gelukkig getrouwd en vader van twee zoontjes. Op dit moment verdeelt hij zijn tijd tussen huisvaderschap en schrijfwerk. Met zijn jonge gezin woont hij in Woerden, de hoofdstad van het Groene Hart. In hun woonkamer klinkt altijd muziek, bij voorkeur klassieke muziek en progressive rock.

Hij heeft een sterk gevoel voor humor en prijst zich erop eindeloos woordgrappen te kunnen vinden. Met zijn steun, humor en adviezen helpt hij anderen om hun eigen verhaal nog mooier te maken.

 

Publicaties bij GP:

  • Het lot van de storm (Boek10|2023)