Janine Brandsen

Portfolio Categories: Auteurs GP (tot en met 2020).

Janine Brandsen (Den Haag, 1973) weet van jongs af aan een ding zeker… zij wordt juf. De keuze tussen geschiedenis of Nederlands doceren is een lastige, want naast een passie voor historie, zijn lezen en schrijven grote liefdes. Zij kiest voor de lerarenopleiding geschiedenis, maar wel met Nederlands als bijvak. Het blijkt een juiste keus.

Als docent geschiedenis werkt zij sinds 2009 bij het Stanislascollege Dalton Delft. Met veel enthousiasme brengt zij voor leerlingen geschiedenis tot leven. In 2019 wordt zij door haar leerlingen voorgedragen en uiteindelijk genomineerd voor Geschiedenisleraar van het jaar, een jaarlijkse prijs uitgereikt door het Rijksmuseum in samenwerking met de NTR en het Nationaal Archief.

Het schrijversbloed kruipt waar het niet gaan kan en zij volgt schrijfopleidingen om zich in het vak te bekwamen. Tijdens een schrijfcursus bij bestsellerauteur Marelle Boersma besluit zij haar passies te bundelen en zich te wagen aan het schrijven van een boek. Met haar achtergrond kan het niet anders dan een historische roman worden.

In april 2021 verschijnt bij Godijn Publishing haar debuut, de historische roman Val uit de tijd.

Publicaties bij GP: