Alice Bakker

Categorie: Auteurs GP

Alice Bakker (1970) is auteur en freelance tekstschrijver/redacteur. Daarnaast geeft ze schrijfcursussen. In 2010 besluit ze een langgekoesterde wens, een boek schrijven, uit te voeren. In de aanloop naar haar eerste eigen publicatie publiceert ze diverse verhalen in verhalenbundels – waaronder een aantal in bundels van Godijn Publishing – en werkt ze o.a. mee aan bijzondere boeken waarin verhalen van kankerpatiënten opgetekend zijn.
Inmiddels is de wens uitgekomen en is er een kleine stapel van haar eigen boeken verkrijgbaar. Alice woont met haar gezin in het Zuid-Hollandse dorp Oude Wetering en werkt vanuit haar geboorteplaats Roelofarendsveen. www.aliceinwoordenland.nl

Publicaties bij GP:

Aloysius Keller

Categorie: Auteurs GP

Aloysius Keller (1948) wordt geboren in Bogor in het voormalig Nederlands-Indië. Hij groeit op in een groot (repatrianten) gezin vlakbij Hulst in Zeeuws Vlaanderen, waar hem op school de liefde voor de Nederlandse taal en voor Vlaamse schrijvers wordt bijgebracht. Dan al leest de meester regelmatig zijn opstellen voor. Zijn bijdragen in de schoolkrant trekken aandacht, ook op de middelbare school.

Tijdens zijn studie aan het prestigieuze Wheaton College (V.S.) maakt hij kennis met de wereldliteratuur en het schrijverschap. Zijn favoriete studieplek in de universiteitsbibliotheek -bij de Wade Collection- ligt op armlengte van het bureau en de klerenkast van de door hem zo bewonderde Engelse schrijver C.S. Lewis. Ofschoon hij tijdens zijn loopbaan verschillende publicaties verzorgt, duurt het tot de voortijdige dood van zijn echtgenote voordat hij echt gaat schrijven. De liefde voor haar en zijn geboorteland vormen de thema’s van zijn debuutroman ‘Symfonie der Dagelijkse Dingen’.
Zijn bevindingen over posttraumatische stressstoornis en zijn betrokkenheid bij therapeutische schrijfprojecten zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Aloysius Keller heeft drie dochters.

Publicaties bij GP:

Anita Henriet

Categorie: Auteurs GP

Anita Henriët (1976) heeft van kinds af aan al een grote fantasie. Ze vertelt zichzelf vaak verhalen als tijdverdrijf. Pas in de dertig ontdekt ze het plezier van het schrijven. Langzaamaan ontpopt het plot van de serie ´Wereld van de Occulte´ zich in haar hoofd en besluit ze het eerste deel van de serie op papier te zetten. Met zwetende oksels zet ze de hoofdstukken online. Tot haar verbazing wordt Instinct een groot succes. In 2016 weet Anita met één van haar New Adult boeken een prijs in de wacht te slepen.

Anita´s bron van inspiratie zijn de uitdagingen die het leven biedt. Thema’s zoals liefde, relaties & anders zijn, vermengd met een vleugje fantasie, spelen een grote rol in haar verhalen. Als Anita niet schrijft, besteedt ze haar tijd aan het coachen van mensen, haar gezin, het uitwerken & opschrijven van verhaallijnen of vage series op Netflix kijken.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Dertig dagen om te falen – 25 januari 2020

Anja Maas

Categorie: Auteurs GP

Anja Maas is geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft als loonadministrateur gewerkt bij een WSW-bedrijf (vroeger werd dat een sociale werkplaats genoemd). Haar samengestelde gezin bestaat uit haar man en vier dochters.

Als kind maakt ze al liedjes. Het zijn kleine gedichtjes. Op de middelbare school begint ze korte verhalen te schrijven. In 2000 sluit ze zich aan bij de schrijfvereniging Vrienden van het Schrijven NH om serieus met schrijven aan de slag te gaan en na enige jaren neemt ze zitting in het bestuur en de redactie van het tweemaandelijks verschijnende verenigingsblad Schrijfsels. Ook beheert zij de website. De vereniging biedt met regelmaat cursussen en workshops aan, waar zij gretig gebruik van maakt. Werk, gezin en sociaal leven eisen zoveel tijd op, dat weinig gelegenheid overblijft om het lang gedroomde boek te schrijven. Korte verhalen komen wel uit de pen.

Eind december 2015 slaat het ‘noodlot’ toe. Ze breekt haar arm. Omdat zij door deze handicap een cursus “Verhalen schrijven” o.l.v. de Stadsdichteres van Alkmaar, Margreet Schouwenaar niet lijfelijk kan volgen, vraagt ze Margreet of ze deze cursus online mag doen. Dat mag. Voor deze cursus moet een verhaal verzonnen worden om mee te gaan stoeien. De fantasie van Anja gaat met haar aan de haal. Dit wordt door Margreet aangemoedigd en zij zegt direct: ‘Dan maken we er toch gewoon een boek van.’ Hieruit is het manuscript “Maalstroom” ontstaan.

Publicaties bij GP:

  • Boek10 – Maalstroom – volgt 29 september 2018

Antoinette Kalkman

Categorie: Auteurs GP

Antoinette Kalkman (1964) is moeder, ondernemer, marketeer en schrijver, in willekeurige volgorde. Ze snapt de niet lullen, maar poetsen-mentaliteit uit haar geboortestad Rotterdam als geen ander. In haar jeugd wil ze journalist worden en volgt ze met enige regelmaat de debatten in de tweede kamer vanaf de publieke tribune. Na een aantal omzwervingen in de advocatuur, chemie en modebranche komt ze ruim 20 jaar geleden per ongeluk terecht in de financiële sector. Daar richt ze twee ondernemingen op en behoort na een aantal jaren tot de top 50 meest invloedrijke vrouwen in de verzekeringsbranche. Ze steekt haar mening over dienstverlening en de noodzaak om dit beter doen voor de klant niet onder stoelen of banken en wordt een veelgevraagd columniste in de financiële vakpers.

In 2013 schrijft ze Schuld & Boete, een jubileumboek met 19 geromantiseerde verhalen, gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de financiële praktijk.
Naast haar passie voor ondernemen, wijdt ze een steeds groter gedeelte van haar tijd aan het schrijven. Ondernemen en schrijven gaan in haar optiek hand in hand; in beide gevallen creëer je tenslotte. Ze volgt diverse schrijfopleidingen, waaronder de Schrijversacademie en de Querido Academie. In 2018 start ze haar eigen schrijfopleiding op maat met Marelle Boersma. Binnen deze ThrillerAcademie neemt Antoinette de onderdelen personal branding en boekmarketing voor haar rekening. In november 2018 verschijnt bovendien Paal 15, een bundel verhalen over de Waddeneilanden, dat binnen een maand aan de tweede druk toe is en waarvoor Antoinette het titelverhaal schreef.
Als onderdeel van de Schrijfjuffers blogt ze sinds 2019 over de dromen en dwalingen van het schrijverschap.

Antoinette is getrouwd met Marten en samen runnen zij hun chaotische samengestelde gezin met vier dochters, twee geiten en twee honden in een voormalig plantagehuis aan de rand van een natuurgebied tussen Rhenen en Amerongen. Haar debuutthriller Bonuszoon verschijnt in mei 2019 en speelt zich af in deze regio.

Publicaties bij GP:

Antonia Saman

Categorie: Project auteurs

Voor An Tonia (1970) is het geschreven woord even belangrijk als het gesproken woord: zo zijn er zijn teksten die fluisteren, teksten die ongelezen blijven, teksten die juist overal doorheen tetteren en teksten die zingen. Van haar hand vind je een verhaal en een gedicht in de bundel 28 Blauwe Violen. De werkwijze van Godijn Publishing spreekt haar zeer aan, de auteurs worden geprikkeld door professionele feedback gedurende het schrijfproces. De weg naar een tekst, die uiteindelijk iets te zeggen heeft blijkt een ‘long and winding road’.

An woont en werkt met haar gezin in Zeeland en ze is ruim twintig jaar werkzaam als docente Nederlands in het voortgezet onderwijs (havo/vwo). Ze werkt vier dagen per week met veel plezier op haar school, momenteel vooral in de havo-afdeling. Eerdere publicaties waren in 2004 – Zeemeeuwen, in de verhalenbundel Ware Verhalen. Een persoonlijke geschiedenis van Nederland, van Ton Rozeman bij uitgeverij De Geus en in 2014 – Pokhout, in de gedichtenbundel Nostalgie van de gemeente Hillegom.

Nu haar kinderen zelfstandiger zijn neemt An meer ‘schrijftijd’ voor zichzelf en daar geniet zij volop van, ook op de twee websites, waar zij tekstschrijver voor is. www.pixelsandpoems.nl is een website waar An sinds 2015 wekelijks fotogedichten publiceert, in samenwerking met Willemien Roos Fotografie.

De boeklancering van 28 Blauwe Violen bij Godijn Publishing markeert voor An persoonlijk een nieuw begin. Ze laat haar teksten voortaan vrijelijk zingen, schreeuwen, fluisteren, tetteren en spreken – of ze nu worden geboekt, of niet.

 

Publicaties bij GP:

Astrid Ketzer


Astrid schrijft mee in de schrijfgroep BoekSchrijven. Als kind schreef zij in haar dagboeken, stapels heeft ze liggen. Eerst hield ze zich bezig met fotografie, maar ze miste iets. Prachtig zoals sommige foto’s geen woorden nodig hebben, nog mooier is het om de juiste woorden te vinden.  Astrid heeft altijd met mensen gewerkt en mensen zijn voor haar mooi ‘materiaal’ voor inspiratie. Ze is altijd op zoek naar het verhaal achter de persoon.

In Alkmaar volgde zij een schrijfcursus bij Artiance en werd gegrepen door het schrijven. Ze stuurde stukjes naar de krant en kreeg daar leuke reacties op. Daarna volgde zij een schrijfcursus bij de LOI. Tot zij op een dag van een vriendin uit Hoorn een folder in haar hand kreeg gedrukt met informatie over SchrijvenInHoorn. Dat ga ik doen, al woon ik in Egmond, dacht zij. In de schrijfgroep ontwikkelt Astrid haar steeds verder en is zelfs begonnen aan een boek! Ze is haar vriendin dankbaar dat zij haar in contact bracht met SchrijvenInHoorn.

Publicaties bij GP:

Cecile Korevaar

Categorie: Auteurs GP

Cecile Korevaar (1976) groeit samen met haar oudere broer op in een ondernemersgezin in het Brabantse Oisterwijk. Ze heeft een fijne, onbezorgde jeugd. Als kind droomt ze ervan kinderarts te worden voor Artsen zonder Grenzen. Ook koestert ze twee stille passies: lezen over verre landen, andere culturen en avontuurlijke reizen en schrijven in haar dagboek. Dan wordt haar moeder ernstig ziek. Ze overlijdt uiteindelijk op jonge leeftijd. In de jaren die volgen probeert Cecile het geslagen gat te vullen en haar leven opnieuw vorm te geven. Dit verloopt niet zonder slag of stoot. Ze maakt haar studie niet af, zoekt voor even haar heil in het buitenland en vervult bij terugkeer uiteenlopende functies in het bedrijfsleven. Een bezoek aan haar oom in Kenia blijkt een keerpunt. Ze raakt bevangen door die andere wereld en het ontwikkelingswerk van haar oom. Terug in Nederland richt ze, in samenwerking met anderen, Samburu Child Support op. Een stichting die zich bezig houdt met educatieve projecten gericht op jongeren in het Samburu-district van Kenia. Ze doet eindelijk dat waar haar hart ligt. Als ze in aanraking komt met de schrijfopleiding van ScriptPlus, komt ook haar passie voor schrijven weer tot leven. Ze twijfelt geen moment en meldt zich aan. De cirkel is rond.
Met haar debuutroman ‘Wat jij niet weet’ raakt Cecile twee werelden. Die van persoonlijke groei richting volwassenheid en het opnieuw wortelen in een volstrekt vreemd land. ‘Wat jij niet weet’ speelt zich af in Kenia en gedeeltelijk Amsterdam. Het gaat over integreren, cultuurverschillen en tradities, over kansen pakken en kansen geven, maar ook over vriendschap en dat omarmen wat je lief is.

Cecile Korevaar is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze hoopt met de vele verhalen die ze nog van plan is te schrijven een inspirator te zijn voor jongeren.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Wat jij niet weet – 9 december 2017

David Klaver

Categorie: Auteurs GP

David Klaver (Alkmaar, 1970) heeft, na het afbreken van zijn opleiding tot reclamevormgever, onder meer gewerkt als freelance illustrator voor een regionaal dagblad. In 2013 verscheen zijn debuutroman Annus horribilis. In dit boek, waarin de vraag centraal staat of er nou wel of niet een onderduiker bij het gezin van de hoofdpersoon op zolder zat, kwamen zijn liefde voor het schrijven en zijn fascinatie voor WOII samen. In 2016 volgde Tot bitter zout, over de nasleep van WOII waar een Duitse soldaat annex kampbewaker mee te stellen krijgt. Met dit boek neemt de schrijver afstand van de oorlog. Om niet als ‘one issuewriter’ te worden beschouwd, komt de oorlog in zijn nieuwste roman (De bijbelsmokkelaars, te verschijnen in 2020) alleen nog terug in de vorm van een voorval.

Over het vak van schrijven, schreef Klaver ooit: ‘Schrijven is achteruit, op je knieën, een houten vloer schilderen. Je moet ervoor zorgen dat je bij de deur uitkomt. Werkt de schrijver tot aan de deur en blijkt dat die naar binnen toe opendraait? Gebrek aan talent. Hij moet wachten tot de verf droog is en daarna de klus afmaken. Voor het oog is er niets aan de hand, maar het strijklicht zal hem genadeloos verraden.’

David Klaver is getrouwd en heeft een dochter. Voor wielrennen koestert hij een warme belangstelling, als kijker en als beoefenaar. Op dit moment werkt hij aan een wielernovelle.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – De bijbelsmokkelaars (28 november 2020)

Daniëlle Logtenberg

Categorie: Project auteurs

Met een schok word ik wakker. Het was er weer. Iets groots en duisters dat mij de adem benam en mijn man en kind bedreigde. Mijn haren zijn nat van het zweet en met bonkend hart zit ik rechtop in bed. Adem in, adem uit. ‘Stuur je adem naar je onderbuik, je adem zit veel te hoog’, hoor ik mijn haptonoom zeggen. Ik concentreer me op mijn ademhaling en heel langzaam word ik rustiger.

Deze zinnen vormen het begin van het verhaal “In angst gevangen”, geschreven door Daniëlle Logtenberg. Het is haar tweede fictieve verhaal. Schrijven is niet nieuw voor Daniëlle. Ze studeert journalistiek op Hogeschool Windesheim in Zwolle en studeert af in de richting public relations, maar schrijven blijft haar passie.

Het begint met een dagboek die ze kado krijgt op haar negende verjaardag. Ze schrijft er dagelijks in en begint met het schrijven van zelfbedachte verhaaltjes.Later schrijft Daniëlle vooral column-achtige stukjes over dingen die ze meemaakt. Ze heeft echter nog nooit een verhaal op basis van haar fantasie geschreven. Tot een vriendin haar begin 2014 attent maakt op een grote landelijke schrijfwedstrijd. Kort daarvoor heeft ze naar het reisprogramma “Het einde van de wereld” van Floortje Dessing gekeken; over Lapland, met rendieren en tochten per slee. Het inspireert haar tot het schrijven van “Sneeuwblind”. Een verhaal over een vrouw die verdwaalt in het hoge noorden van Lapland tijdens een huskysafari. Hoewel het haar eerste fictieverhaal is, rolt het er in één keer uit. Ze schrijft het in één middag. Nadat ze het verhaal instuurt, wordt ze met negenendertig andere schrijvers uit twaalfhonderd inzendingen gekozen. De veertig finalisten winnen hiermee workshops van professionele schrijvers als Marion Pauw en Susan Smit. Hoewel ze niet wint, leidt dit uiteindelijk wel tot een publicatie in de verhalenbundel “Vijftien Gezichten” en tot publiciteit in regionale kranten.

Eerder wint Daniëlle in 2014 prijzen met de Metro Columnn Contest, een gedichten- en een zomercolumnwedstrijd en ziet hierin de bevestiging dat haar werk wordt gewaardeerd en dat ze door moet gaan met schrijven.

Voor de opvolger van “Vijftien Gezichten”, de verhalenbundel “Vijfentwintig Obsessies” schrijft ze een verhaal over Sarah; een vrouw met een telobsessie en die lijdt aan een krankzinnige angst dat haar dochtertje Anna iets overkomt. Maar zijn de gebeurtenissen die Sarah meemaakt echt of is ze aan het doordraaien? De lezer wordt meegenomen in haar angst en obsessies.

Momenteel schrijf Daniëlle aan een jeugdboek voor tien- tot twaalfjarigen over een Nederlands en een Italiaans meisje die samen avonturen beleven in Rome. Ze hoopt het dit jaar af te ronden en uit te geven.

Publicaties bij GP: