Het teken in de lucht

 15,95

Beschrijving

De laatste astronauten op Mars zien de lichten op Aarde een voor een uitgaan. Uit de as van de menselijke beschaving verrijst echter een nieuwe samenleving, onder leiding van de mysterieuze Autoriteit. Al snel vestigen mensen zich op Mars en bezoeken ze Europa en de andere Jupitermanen. Maar elk paradijs kent zijn schaduwzijde. Rebellen maken zich klaar om alles wat in duizend jaar tijd door de Autoriteit is opgebouwd ten val te brengen.

Volg de geschiedenis van de toekomst in negen korte verhalen. Deze bundel bevat onder andere ‘De droom’ dat de derde plek behaalde in de wedstrijd Fantastels 2015.

 

De pers over ‘Conquistador’

‘Dit is complexe en intelligente hardcore SF, vol originele uitdagende ideeën.’ – Eddy C. Bertin, SF Terra

‘Ik kan me voorstellen dat groten als Asimov, Clarke, Baxter, Laumer en Bear achter Johan stonden, terwijl hij deze verhalen aan zijn computer toevertrouwde – en zij zagen dat het goed was.’ – Jos Lexmond, Fantastische Vertellingen


Johan Klein Haneveld (1976) is een schrijver in hart en nieren. Van hem verschenen acht boeken. Zijn eerste verhalenbundel Conquistador kwam in 2017 uit bij Godijn Publishing. Hij is vaste medewerker van het blad Fantastische Vertellingen. Naast het schrijven werkt hij als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde.

Extra informatie

Auteur

Johan Klein Haneveld

ISBN

978-94-92115-66-9

Jaar van uitgave

2018

Aantal pagina's

252

Beoordelingen

  1. Ferry Visser

    Op de Boek10 presentatie van uitgeverij Godijn verscheen dit jaar ‘Het teken in de lucht’, een verhalenbundel met negen meeslepende sciencefiction verhalen, die bewijzen dat Johan Klein Haneveld naast een originele, ook technisch een geweldige schrijver is.
    De verhalen in deze bundel hebben overeenkomstige motieven. Omdat ieder verhaal het motief in een andere situatie weergeeft, ontstaat er een veelzijdig beeld van het geheel. Met betrekking tot de personages in de verhalen zijn de constructivistische benadering van hoop, verlangen, creativiteit en idealisme erg sterk.
    Een terugkerend thema in het werk van Klein Haneveld is religie. In verschillende verhalen en met name ‘Stad van de duivel’ speelt dit een belangrijke rol. In zijn tweeluik over de krakenvorst laat de auteur dit vooral zien in beelden. Bijvoorbeeld, priesters die zwarte gewaden dragen en de mysticus die te herkennen is aan de witte kleding. In ‘Het teken in de lucht’ zit het met name in woord en beeld. Zo dragen de vertegenwoordigers van de overheid, die religieus aandoet, witte gewaden en noemen zij zich vertegenwoordigers van de autoriteit. Het geheel is subtieler dan in het krakenvorst tweeluik, maar ook veel beklemmender.
    Een ander sterk punt in dit boek is het contrast tussen het eerste en laatste verhaal. Voor mijn gevoel zijn deze verhalen thematisch identiek, maar wordt er door een tegenstelling aan te brengen in de overeenkomstige motieven o.a. hoop en thuiskomen een verschil aangebracht, wat het tot een creatief geheel maakt.
    Het zou interessant zijn om een vergelijking te maken met de boeken van Sophia Drenth. Bij beide auteurs staat het individu tegenover de massa en welke keus heeft de eenling die zichzelf wil zijn, maar niet alleen wil staan?
    Dus ‘Het teken in de lucht’ van Johan Klein Haneveld is niet alleen qua fantasie, maar ook in verhaaltechnisch opzicht door een constructivistische benadering van enkele motieven een geweldige mustread! #hettekenindelucht #Johankleinhaneveld #godijnpublishing

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…