Schrijfinspirators

Carla van den Hombergh

1__28__ms1.rvf_1Carla van den Hombergh heeft veel ervaring opgedaan met het schrijven van beroepsmatige teksten als onderzoeksrapporten, wetenschappelijke artikelen, projectverslagen, beleidsplannen en jaarverslagen. De laatste jaren heeft zij zich gericht op creatief en reflectief schrijven. Zij volgde de trainersopleiding voor Luisteren naar je Pen® en geeft schrijfworkshops en cursussen. Sinds januari 2010 organiseert zij Schrijfcafé Enkhuizen. Zij redigeert voor SchrijvenInHoorn en schrijft korte verhalen en levensboeken.

Ellis Bell

1__28__ms1.rvf_4

Ik hou van creatieve uitdagingen, op allerlei gebieden. Daarom geef ik graag actieve schrijfworkshops bij Schrijven in Hoorn. Bijvoorbeeld de workshops:
-actief schrijven, waar we via oefeningen aandacht geven aan het schrijven van actief taalgebruik, en een ambtelijke stijl vermijden.
-show, don't tell, waar we via oefeningen leren om situaties en karakters levendig te beschrijven en
-de uitdaging, waar je aan de slag gaat met juist dat schrijfonderdeel waarvan je zegt: dat kan ik niet. Want je kan het wel!

Aan de hand van oefeningen leg ik uit hoe je actief leert schrijven, hoe je ziet of je show of tell gebruikt en hoe je jezelf oefent in juist die onderdelen die je denkt niet te beheersen. Aan het einde heb je genoeg kennis om er zelf mee verder te gaan, of gewoon weer een keer een workshop mee te doen. Het blijft namelijk leuk en het is elke keer anders. Vanwege mijn achtergrond: de opleiding Algemene Letteren aan de Vu in Amsterdam, met Nederlandse literatuur in mijn vakkenpakket, mijn hobby: lezen, het redigeren van boeken voor Godijn Publishing, het eindredacteurschap bij Weekblad De Drom en mijn interesse in de Nederlandse taal, heb ik veel ervaring met verschillende soorten teksten. En hoe je teksten kan verbeteren. Dat wil ik de deelnemers bij elke workshop meegeven.

Elly Godijn

1__28__ms1.rvf_2Elly Godijn droomde als klein meisje al van een schrijfcarrière. Ze heeft meegeschreven in meerdere verhalenbundels bij diverse uitgeverijen en heeft columns voor het damesblad Mijn Geheim geschreven.
Daarnaast schrijft ze toneelrecensies voor het NoordHollands Dagblad, is ze de oprichter van SchrijvenInHoorn en Godijn Publishing en heeft diverse schrijfprojecten op haar naam staan. Godijn staat midden in het schrijfproces en blijft zich ontwikkelen als schrijver.
Haar passie = schrijven! www.ellygodijn.nl