Juf Zebrahoed heeft heimwee

 14,99

Categorieën: , ,

Beschrijving

Juf Zebrahoed was ooit een zebra op de savanne in Afrika.
Tijdens een zware onweersbui wordt ze door een bliksemschicht getroffen en verandert ze in een mens. Ze ontmoet vogel Roggbiv die haar vertelt dat de bliksemschicht haar toverkracht geeft. Hij brengt haar naar een kleurrijke familie. Zij wonen op de regenboog. Juf Zebrahoed krijgt een torenhuisje. Het dak heeft dezelfde vorm als haar hoed. Vanaf de regenboog lost ze met toverspreuken problemen op of ze kijkt door haar telescoop hoe het op de aarde gaat.

Juf Zebrahoed heeft de familie naar de aarde verhuisd. Een leven op de regenboog is te gevaarlijk. Bij elke beweging wiebelen de kleurenbanen en de huisjes.

Juf Zebrahoed blijft op de regenboog om in alle rust te oefenen in toverkunst. Met vogel Roggbiv vliegt ze heen en weer tussen de regenboog en de aarde om eten te toveren voor de familie. Lange tijd is ze gelukkig, totdat ze op een dag ineens heel verdrietig wordt. Ze voelt zich erg alleen en mist haar vrienden op de savanne. Wat zou ze graag weer een zebra willen zijn. Ze besluit terug te gaan naar de savanne. De regenboogkinderen Mars en Venus, draak Draka en het hondje Jonti gaan samen met Juf Zebrahoed op avontuur. Lukt het ze om de wens van Juf Zebrahoed in vervulling te laten gaan?

Auteur: Lieve van den Berg

Extra informatie

Auteur

Lieve van den Berg

ISBN

978-94-93266-83-4

Jaar van uitgave

2022

Aantal pagina's

207

Andere suggesties…