Ons team

Team Godijn Publishing

Creëren
Inspireren
Passioneren
Motiveren
Redigeren

 

Redactie

Alice Bakker

Naast auteur bij Godijn Publishing ben ik freelance redacteur en tekstschrijver. Dat maakt dat ik elke dag met woorden en taal bezig ben. Een manuscript redigeren is zeer kritisch lezen op taal en consistentie, iets wat ik met heel veel plezier doe. Zorgvuldig ga ik met mijn rode pen langs elke zin en als ik zie hoe het verhaal sterker wordt door een paar kleine aanpassingen, kan mijn dag niet meer stuk.

Slapen doen we morgen weer (2017) is mijn debuut bij Godijn Publishing.

Communicatie en redactie

Esmeralda van Belle

Ik omring me graag met letters, woorden en zinnen. Mijn liefde voor de Nederlandse taal is zo groot, dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Als auteur, maar ook als communicatiemedewerker en redacteur.

In beide functies zorg ik ervoor dat het werk van een auteur naar een hoger niveau wordt getild. Door promotie of door een kritische blik.

Vormgever

Tom Smits

Mijn naam is Tom Smits, Grafisch vormgever.
Van jongs af aan heb ik een passie voor creatief bezig zijn waardoor voor mij al snel vaststond dat ik aan het werk wilde als ontwerper. Deze passie is uiteindelijk uitgemond in mijn eigen bedrijf: Leijp Vormgeving. Een grafisch bureau met de visie: “Een boodschap versterken met beeldende ontwerpen die het verhaal vertellen”.
Sinds enkele jaren maak ik met veel plezier boekomslagen voor uiteenlopende boeken van Godijn Publishing. De reactie die je krijgt wanneer je een omslag creëert die volledig aansluit bij het verhaal van de auteur, dat is waar ik het voor doe.

“Ontwerpen is mijn passie, mensen blij maken is het doel” – Tom Smits (Leijp Vormgeving)

Inspirator – auteur

Ronald van Assen

Na een heftige periode in mijn leven begin ik in 2011 met schrijven. Ik schrijf meerdere boeken in verschillende genres en doe aan schrijfwedstrijden mee. Via zo’n wedstrijd kom ik in 2017 in contact met Godijn Publishing. Er is meteen een klik. In eerste instantie verbind ik mij als auteur aan Godijn Publishing. Omdat het voor mij als auteur een goede leerschool is, verdiep ik mij in andere facetten rondom het schrijven. Zo draai ik als auteur mee in het team dat binnenkomende manuscripten beoordeeld, verzorg ik (lees)redactiewerk, geef ik workshops tijdens het schrijversoverleg en ben ik jurylid bij Zwarte Sneeuw en de middeleeuwse schrijfwedstrijd. Verder help ik mee waar mijn inzet gewenst is en ondertussen bouw ik aan mijn eigen oeuvre.

Jelena (2018) is mijn debuut bij Godijn Publishing.

Uitgever

Elly Godijn

Na een heftige gebeurtenis in mijn leven, neem ik in 2011 een andere afslag. Het wordt een lange wandeling met een gouden randje, vol emoties, dankbaarheid en bewustwording. Ik ontwikkel mij tot een professionele uitgever die respect, eerlijkheid, communicatie, hard werken en enthousiasme hoog in het vaandel heeft staan. Met een fantastisch team om mij heen waarmee ik samenwerk.

Naast uitgever blijf ik ook auteur; ik schrijf o.a. korte verhalen, persberichten, toneelrecensies voor het NHD, toneelscripts en lanceer ik in 2018 mijn debuut "Blauw Gras".

Toneel | Schrijven | Columniste | Spiritueel | Dankbaar | Ram | Bewust

Manuscriptbeoordelaar

Antoinette Kalkman

Ik ben Antoinette Kalkman, sinds mijn vroegste jeugd fervent lezer en sinds een aantal jaar mag ik me ook auteur noemen. Dertig jaar geleden werd ik ondernemer, met een voorliefde voor marketing. Ik hou van merkenbouwen en schrijven. Ik geloof erin dat iets altijd verkoopt als je laat zien waarvan en waarom het is gemaakt. Met andere woorden; je kunt nog zoiets moois hebben geschreven, als je de mens achter de auteur niet laat zien, krijgt het boek niet de bekendheid die het verdient. Zeker voor onbekende auteurs is branding belangrijk. Van jezelf een merk maken. De aandacht voor een boek vervaagt op den duur, dus zorg ervoor dat de belangstelling voor jou als auteur blijft. Op die manier creëer je populariteit van al jouw boeken. Ik geloof ook in samenwerking. Daarom ben ik lid van het schrijverscollectief de Schrijfjuffers (www.schrijfjuffers.nl) en vertel ik regelmatig aan Godijn-auteurs hoe je het beste de auteursbranding en boekmarketing kunt vormgeven. Op die manier maken we elkaar beter. Dat is goed voor de uitgeverij en dus goed voor alle auteurs. Daarnaast beoordeel ik (deel)manuscripten en help schrijvers op weg naar een ingang bij de uitgeverij. Via Godijn Publishing werd mijn psychologische thriller Bonuszoon in mei 2019 uitgegeven. Voor meer informatie over mijzelf en mijn bezigheden: www.antoinetteschrijft.nl

Vormgever

Lotte van den Noort

Mijn hele hele leven maak ik al leuke creaties omdat mijn brein overloopt van ideeën. Sinds 2018 volg ik een opleiding mediavormgever niveau 4 in Den Bosch. In 2020 ben ik mijn eigen bedrijf gestart (Designs by Lotte) en sinds 2021 ontwerp ik boekomslagen voor Godijn Publishing, dat doet ik met heel veel plezier!

Naast ontwerpen schrijf ik ook nog eens graag en hou ik van series kijken (met name Koreaanse drama), schilderen en lezen. Boekomslagen maken vind ik denk ik naast schrijven wel echt het leukste om te doen. Het geeft altijd zoveel voldoening om te zien dat een auteur blij is met het ontwerp dat ik voor hem/haar heb gemaakt, daar doe ik het voor!

Redactie

Rowan Duin

Bijna mijn hele leven weet ik al dat ik erg houd van schrijven, maar ik kwam er pas in de schrijfgroep van Godijn Publishing achter dat ik het redigeren van teksten ook erg leuk vind. Andere auteurs op respectvolle wijze helpen om hun verhalen nog mooier en sterker te maken, is zo waardevol voor mij. Elk verhaal is uniek. Ik vind het prachtig als ik een van de eerste versies mag lezen, zodat ik de taalfouten eruit kan pikken en suggesties kan geven over eventuele inconsistenties of “onlogische” stukjes. Daarom werk ik nu als freelance redacteur voor zowel korte verhalen als boeken, naast mijn baan als communicatieadviseur en naast het schrijven van mijn eigen fantasy boeken. “Aardling” was mijn debuut bij Godijn Publishing.

Ik woon op het platteland samen met mijn Beagle, zodat ik alle rust heb om al deze mooie vakken uit te oefenen.

Vormgever

Jeroen Mies

Mijn naam is Jeroen Mies en ik heb diverse hobby’s, waaronder fotografie, modelbouw, lezen en fantasy activiteiten. Samen met mijn vrouw die al zeer lang boeken recenseert lees ik graag en bezoeken we veel evenementen waar auteurs vertellen over hun werk of boeken lanceren.

Naast mijn vaste werk als software ontwikkelaar heb ik de vakopleiding voor beroepsfotograaf gedaan en sindsdien doe ik diverse opdrachten als fotograaf en vormgever. Voor Godijn Publishing werk ik als fotograaf tijdens veel van de evenementen, maak ik auteursfoto's, ontwerp ik boekcovers en maak ik ook de epubs van veel van de Ebooks die door Godijn Publishing worden uitgegeven.

Redactie

drs. Irina Hoffer

Voor het redigeren van de boeken bij Godijn Publishing, maak ik gebruik van mijn ervaring tijdens mijn opleiding Algemene Letteren, aan de VU in Amsterdam, in de Nederlandse Literatuur en Editiewetenschappen. Voeg daarbij dat ik enorm geniet van een creatief en juist gebruik van de Nederlandse taal en je begrijpt waarom ik het een fijne taak vind om de boeken die uitgegeven worden door Godijn Publishing te redigeren.  Ik vind het een dankbare taak om het proces van een schrijver begeleiden om zijn of haar boek nog beter te maken en samen de puntjes op de i te zetten, zodat de lezer er uiteindelijk van gaat smullen.  Ik geniet van het overleg met de schrijver, ik geniet ervan toch nog wat spelfouten te vinden en te corrigeren en om zinnen nog beter te laten lopen.  Ook kijk ik graag naar de logica in het verhaal: hoe is de opbouw, is het geloofwaardig? Daar discussieer ik graag over met de schrijver. Altijd met het doel voor ogen: de schrijfstijl van de schrijver in ere te houden en het boek te optimaliseren.

Audiobook producer/editor

Martin Schouten

 

Als klein jochie droomde ik ervan om de Top40 te presenteren op de radio. Via de lokale omroep - waar ik jaren de techniek deed bij een nieuws- en sportprogramma, zelf presenteerde en het lokale nieuws las - ben ik in contact gekomen met het maken en monteren van items, promo's en commercials. Later kwam daar de interesse voor theatertechniek bij. Diverse uitvoeringen van toneelgezelschappen heb ik voorzien van licht en geluid. Voor Godijn Publishing heb ik al meerdere BOEK|10-lanceringen mogen verzorgen in het theater.
Sinds 2020 spreek ik zelf luisterboeken in en verzorg ik de gehele (post)productie voor Godijn Publishing.

In het dagelijks leven ben ik clusterleider voor Westfriesland bij de grootste dierenwinkelketen van Nederland en eindverantwoordelijk voor vijf winkels en ruim 20 medewerkers.

Vormgever

Ralph van Bunschoten

“Don’t judge a book by its cover.” We zeggen het allemaal, toch doen we het allemaal. Mijn naam is Ralph Bunschoten en ik maak sinds kort boekomslagen/covers voor Godijn Publishing op, een toffe en  creatieve klus. Het werk voor Godijn Publishing is eigenlijk per toeval tot stand gekomen, en ik doe deze werkzaamheden naast mijn werk in een grote fotostudio.
Ik haal er plezier uit om vanuit een grafisch oogpunt een mooie opmaak voor de auteur neer te zetten. Mijn favoriete omslag-uitingen zijn mysterieus, en enigszins duister. Mijn motto is dat een mooi verhaal ook mooi gepresenteerd hoort te worden. Een auteur heeft immers een hoop tijd in zijn verhaal gestoken. Het maakt mij dan ook erg gelukkig als een auteur 100% tevreden met zijn omslag is.

Middeleeuwse partner

Gerti de Koeijer

Ik ben Gerti de Koeijer,  oprichter en eigenaar van Beleef de Geschiedenis. Met mijn bedrijf ‘Beleef de Geschiedenis’ heb ik als doel: Het mogelijk maken dat men kan proeven, ruiken, voelen, kijken en luisteren om zo geschiedenis tot leven te brengen. Het sleutelbegrip daarbij is historische sensatie, het gevoel in direct contact te staan met het verleden.

Ik ga verbindingen aan in de wereld van archeologie en geschiedenis. Van conservator tot projectmanager, van (amateur)-archeoloog tot levende geschiedenisgroep. Zo kom ik op scholen voor themalessen, geef ik historische diners en ben ik present met een proeverij op een open dag bij erfgoed organisaties.
http://beleefdegeschiedenis.nl/