Daisy Elings

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Purser, masseur en auteur; Daisy Elings staat bekend als een bezige bij, die graag uitdagingen aangaat en leergierig is.
Als twintiger werkt Daisy vijf jaar als reisleidster in verschillende landen. Daar maakt ze zoveel mee, dat ze geregeld hoort: ‘je kan er een boek over schrijven.’ Op het idee gebracht door haar omgeving, ontstaat een nieuwe passie: schrijven. In het boek: ‘vijf jaar op pad,’ vertelt Daisy over het harde werken, de mooie belevenissen in het buitenland en over de liefde.
In 2005 besluit Daisy weer in Nederland te gaan wonen om een ‘gewoon’ leven op te bouwen. Ze wordt aangenomen bij luchtvaartmaatschappij Transavia.
Anderhalf jaar later, maakt ze de overstap naar KLM Cityhopper, waar ze vaak overnacht op Europese bestemmingen. Ondertussen blijft Daisy reizen naar verre oorden tijdens vakanties of onbetaald verlof.
In 2011 mag ze doorstromen naar KLM, waar ze de kans krijgt zowel naar Europese – als ook naar intercontinentale bestemmingen te vliegen.
Samen met haar man, verhuist ze naar Herveld; een klein dorpje in het mooie Betuwse landschap.
Een jaar later wordt hun dochter Malou geboren en weer een jaar later hun zoon Boaz. De tropenjaren in combinatie met het vliegen, zorgen ervoor dat er weinig tijd overblijft voor andere zaken. Schrijven raakt naar de achtergrond. Wel gaat Daisy een promotie- traject in, met het doel om purser te worden.
Dan komt corona en is ze ineens niet meer zeker van haar baan. Langzaam komt de schrijfambitie terug. Ditmaal wil ze schrijven in haar favoriete genre en tegelijkertijd iets wat dichtbij haar staat; een KLM- thriller.
Naast het schrijven en het volgen van schrijfcursussen, volgt ze een opleiding tot sport- en wellness- masseur en realiseert ze haar eigen massagepraktijk.
In haar vrije tijd, sport ze graag en onderneemt ze activiteiten met haar gezin.
Inmiddels is Daisy purser bij KLM. Als purser beschikt Daisy over de kennis en het inlevingsvermogen en weet zo het leven aan boord en op de route goed te omschrijven en die sfeer over te brengen aan de lezer.

Publicaties bij GP:

  • Blauw afscheid (oktober 2024)