Alice Bakker

Portfolio Categories: Auteurs GP

Alice Bakker (1970) is auteur en freelance tekstschrijver/redacteur. Daarnaast geeft ze schrijfcursussen. In 2010 besluit ze een langgekoesterde wens, een boek schrijven, uit te voeren. In de aanloop naar haar eerste eigen publicatie publiceert ze diverse verhalen in verhalenbundels – waaronder een aantal in bundels van Godijn Publishing – en werkt ze o.a. mee aan bijzondere boeken waarin verhalen van kankerpatiënten opgetekend zijn.
Inmiddels is de wens uitgekomen en is er een kleine stapel van haar eigen boeken verkrijgbaar. Alice woont met haar gezin in het Zuid-Hollandse dorp Oude Wetering en werkt vanuit haar geboorteplaats Roelofarendsveen. www.aliceinwoordenland.nl

Publicaties bij GP:

Anita Henriet

Portfolio Categories: Auteurs GP

Anita Henriët (1976) heeft van kinds af aan al een grote fantasie. Ze vertelt zichzelf vaak verhalen als tijdverdrijf. Pas in de dertig ontdekt ze het plezier van het schrijven. Langzaamaan ontpopt het plot van de serie ´Wereld van de Occulte´ zich in haar hoofd en besluit ze het eerste deel van de serie op papier te zetten. Met zwetende oksels zet ze de hoofdstukken online. Tot haar verbazing wordt Instinct een groot succes. In 2016 weet Anita met één van haar New Adult boeken een prijs in de wacht te slepen.

Anita´s bron van inspiratie zijn de uitdagingen die het leven biedt. Thema’s zoals liefde, relaties & anders zijn, vermengd met een vleugje fantasie, spelen een grote rol in haar verhalen. Als Anita niet schrijft, besteedt ze haar tijd aan het coachen van mensen, haar gezin, het uitwerken & opschrijven van verhaallijnen of vage series op Netflix kijken.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Dertig dagen om te falen – 25 januari 2020

Anita Kroef

Portfolio Categories: Auteurs GP

Anita Kroef (1969) heeft samen met haar twee zussen een gelukkige jeugd op de boerderij van haar ouders op het Brabantse platteland. Als kind schrijft ze al korte verhaaltjes en gedichten en is ze een echte boekenwurm. Ze is daar zoveel mee bezig dat het beroepsadvies op de lagere school al ‘schrijfster’ luidt. Ze verslindt boeken in allerlei genres, vooral die van de Zuid-Afrikaanse schrijver Wilbur Smith. Mede hierdoor raakt ze gefascineerd door het Afrikaanse continent en in de afgelopen vijfentwintig jaar bezoekt ze veel Afrikaanse landen en maakt ze kennis met verschillende bevolkingsgroepen en culturen.

Wanneer haar studie, baan, relatie en een druk sociaal leven veel aandacht en tijd beginnen te vergen, blijft ze veel lezen en reizen, maar het schrijven verdwijnt voor een lange tijd naar de achtergrond. De laatste jaren begint het schrijversvirus echter weer te kriebelen. In eerste instantie richt ze zich vooral korte verhalen, waarvan er een aantal als ‘Quiller’ zijn terug te vinden op de website www.vrouwenthrillers. Bijna een jaar geleden besluit ze haar oude jeugddroom een echte roman te schrijven, om te zetten in daden. Dit resulteert in de thriller ‘Bloedzuster’ waarmee Anita in november 2020 debuteert bij Godijn Publishing.

In het dagelijkse leven werkt Anita als Investeringscoördinator & Specialist Administratie in een ziekenhuis in Nijmegen. Samen met haar vriend Ed woont ze in het Noord-Brabantse dorp Sint Anthonis, waar ze al wandelend volop kan genieten van de mooie omgeving.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Bloedzuster (28 november 2020)

Anja Maas

Portfolio Categories: Auteurs GP

Anja Maas is geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft als loonadministrateur gewerkt bij een WSW-bedrijf (vroeger werd dat een sociale werkplaats genoemd). Haar samengestelde gezin bestaat uit haar man en vier dochters.

Als kind maakt ze al liedjes. Het zijn kleine gedichtjes. Op de middelbare school begint ze korte verhalen te schrijven. In 2000 sluit ze zich aan bij de schrijfvereniging Vrienden van het Schrijven NH om serieus met schrijven aan de slag te gaan en na enige jaren neemt ze zitting in het bestuur en de redactie van het tweemaandelijks verschijnende verenigingsblad Schrijfsels. Ook beheert zij de website. De vereniging biedt met regelmaat cursussen en workshops aan, waar zij gretig gebruik van maakt. Werk, gezin en sociaal leven eisen zoveel tijd op, dat weinig gelegenheid overblijft om het lang gedroomde boek te schrijven. Korte verhalen komen wel uit de pen.

Eind december 2015 slaat het ‘noodlot’ toe. Ze breekt haar arm. Omdat zij door deze handicap een cursus “Verhalen schrijven” o.l.v. de Stadsdichteres van Alkmaar, Margreet Schouwenaar niet lijfelijk kan volgen, vraagt ze Margreet of ze deze cursus online mag doen. Dat mag. Voor deze cursus moet een verhaal verzonnen worden om mee te gaan stoeien. De fantasie van Anja gaat met haar aan de haal. Dit wordt door Margreet aangemoedigd en zij zegt direct: ‘Dan maken we er toch gewoon een boek van.’ Hieruit is het manuscript “Maalstroom” ontstaan.

Publicaties bij GP:

  • Boek10 – Maalstroom – volgt 29 september 2018

Anke Verbraak

Portfolio Categories: Auteurs GP

Anke Verbraak is afkomstig uit Roosendaal en woont tegenwoordig met haar gezin in Nieuwegein. Ze schrijft al sinds haar jeugd korte verhalen. In haar studententijd werd haar eerste korte verhaal “Herfst” gepubliceerd in een verhalenbundel van Libelle, waarin Anke haar eigen kijk op het genre doktersverhaal ten beste geeft. Na haar afstuderen komt haar leven in het teken te staan van werk en het opbouwen van een gezin. Totdat haar schrijfaspiraties de overhand nemen. Ze volgt schrijfcursussen en werkt aan haar eerste manuscript Water en Wolfskers. In 2018 wint ze met het verhaal “Pensiongasten” de eerste prijs van de verhalenwedstrijd Grijze Klever van Godijn Publishing. Andere korte verhalen zijn te vinden op haar eigen website www.ankeverbraak.nl. Hierop publiceert ze ook columns over vrouw en werk en over de alledaagsheid der dingen.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Water en Wolfskers (28 november 2020)
  • Grijze klever – Pensiongasten (2018) – winnende verhaal van de gelijknamige schrijfwedstrijd

Antoinette Kalkman

Portfolio Categories: Auteurs GP

Antoinette Kalkman (1964) is moeder, ondernemer, marketeer en schrijver, in willekeurige volgorde. Ze snapt de niet lullen, maar poetsen-mentaliteit uit haar geboortestad Rotterdam als geen ander. In haar jeugd wil ze journalist worden en volgt ze met enige regelmaat de debatten in de tweede kamer vanaf de publieke tribune. Na een aantal omzwervingen in de advocatuur, chemie en modebranche komt ze ruim 20 jaar geleden per ongeluk terecht in de financiële sector. Daar richt ze twee ondernemingen op en behoort na een aantal jaren tot de top 50 meest invloedrijke vrouwen in de verzekeringsbranche. Ze steekt haar mening over dienstverlening en de noodzaak om dit beter doen voor de klant niet onder stoelen of banken en wordt een veelgevraagd columniste in de financiële vakpers.

In 2013 schrijft ze Schuld & Boete, een jubileumboek met 19 geromantiseerde verhalen, gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de financiële praktijk.
Naast haar passie voor ondernemen, wijdt ze een steeds groter gedeelte van haar tijd aan het schrijven. Ondernemen en schrijven gaan in haar optiek hand in hand; in beide gevallen creëer je tenslotte. Ze volgt diverse schrijfopleidingen, waaronder de Schrijversacademie en de Querido Academie. In 2018 start ze haar eigen schrijfopleiding op maat met Marelle Boersma. Binnen deze ThrillerAcademie neemt Antoinette de onderdelen personal branding en boekmarketing voor haar rekening. In november 2018 verschijnt bovendien Paal 15, een bundel verhalen over de Waddeneilanden, dat binnen een maand aan de tweede druk toe is en waarvoor Antoinette het titelverhaal schreef.
Als onderdeel van de Schrijfjuffers blogt ze sinds 2019 over de dromen en dwalingen van het schrijverschap.

Antoinette is getrouwd met Marten en samen runnen zij hun chaotische samengestelde gezin met vier dochters, twee geiten en twee honden in een voormalig plantagehuis aan de rand van een natuurgebied tussen Rhenen en Amerongen. Haar debuutthriller Bonuszoon verschijnt in mei 2019 en speelt zich af in deze regio.

Publicaties bij GP:

Antonia Saman

Portfolio Categories: Project auteurs

Voor An Tonia (1970) is het geschreven woord even belangrijk als het gesproken woord: zo zijn er zijn teksten die fluisteren, teksten die ongelezen blijven, teksten die juist overal doorheen tetteren en teksten die zingen. Van haar hand vind je een verhaal en een gedicht in de bundel 28 Blauwe Violen. De werkwijze van Godijn Publishing spreekt haar zeer aan, de auteurs worden geprikkeld door professionele feedback gedurende het schrijfproces. De weg naar een tekst, die uiteindelijk iets te zeggen heeft blijkt een ‘long and winding road’.

An woont en werkt met haar gezin in Zeeland en ze is ruim twintig jaar werkzaam als docente Nederlands in het voortgezet onderwijs (havo/vwo). Ze werkt vier dagen per week met veel plezier op haar school, momenteel vooral in de havo-afdeling. Eerdere publicaties waren in 2004 – Zeemeeuwen, in de verhalenbundel Ware Verhalen. Een persoonlijke geschiedenis van Nederland, van Ton Rozeman bij uitgeverij De Geus en in 2014 – Pokhout, in de gedichtenbundel Nostalgie van de gemeente Hillegom.

Nu haar kinderen zelfstandiger zijn neemt An meer ‘schrijftijd’ voor zichzelf en daar geniet zij volop van, ook op de twee websites, waar zij tekstschrijver voor is. www.pixelsandpoems.nl is een website waar An sinds 2015 wekelijks fotogedichten publiceert, in samenwerking met Willemien Roos Fotografie.

De boeklancering van 28 Blauwe Violen bij Godijn Publishing markeert voor An persoonlijk een nieuw begin. Ze laat haar teksten voortaan vrijelijk zingen, schreeuwen, fluisteren, tetteren en spreken – of ze nu worden geboekt, of niet.

 

Publicaties bij GP:

Astrid Ketzer

Portfolio Categories: Auteurs GP en Auteurs SchrijvenInHoorn

Astrid schrijft mee in de schrijfgroep BoekSchrijven. Als kind schreef zij in haar dagboeken, stapels heeft ze liggen. Eerst hield ze zich bezig met fotografie, maar ze miste iets. Prachtig zoals sommige foto’s geen woorden nodig hebben, nog mooier is het om de juiste woorden te vinden.  Astrid heeft altijd met mensen gewerkt en mensen zijn voor haar mooi ‘materiaal’ voor inspiratie. Ze is altijd op zoek naar het verhaal achter de persoon.

In Alkmaar volgde zij een schrijfcursus bij Artiance en werd gegrepen door het schrijven. Ze stuurde stukjes naar de krant en kreeg daar leuke reacties op. Daarna volgde zij een schrijfcursus bij de LOI. Tot zij op een dag van een vriendin uit Hoorn een folder in haar hand kreeg gedrukt met informatie over SchrijvenInHoorn. Dat ga ik doen, al woon ik in Egmond, dacht zij. In de schrijfgroep ontwikkelt Astrid haar steeds verder en is zelfs begonnen aan een boek! Ze is haar vriendin dankbaar dat zij haar in contact bracht met SchrijvenInHoorn.

Publicaties bij GP:

Ceciel Huls

Portfolio Categories: Auteurs GP

Ceciel Huls (1971) groeide samen met haar jongere zus onbezorgd op in een kerkdorp in het zuiden van Limburg. Ceciel was als kind al verslingerd aan lezen, het weekend kon pas beginnen als ze een stapel boeken had geleend bij de bibliotheek. Vele dagboeken vulde ze met haar gedachten, gevoelens, herinneringen en verhaaltjes en het kon niet anders dan dat ze later schrijfster zou worden.

Een studie economie aan de Universiteit Maastricht stuurde haar een andere richting op en na haar afstuderen werkte ze in de consultancy en bij de Dienst Justitiële Instelling en Heineken. Heineken verliet Ceciel met de dubbele gevoelens die hoorden bij de grote stap die ze met haar gezin maakte in de zomer van 2011. Het gezin – inclusief twee zoontjes van destijds twee en vier jaar oud – verhuisde toen van Voorburg naar Dar es Salaam, Tanzania. Ceciels man, werkzaam voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken, werd daar gestationeerd op de Nederlandse ambassade. In de daarop volgende jaren woonde het gezin achtereenvolgens in Tanzania, Israël en Peru. Het waren jaren vol avontuur, uitdagingen, heimwee, frustraties en heel veel geluk. Over haar leven in den vreemde schreef Ceciel op haar eigen websites en later ook voor De Wereldwijven.

Vanuit Israël volgde ze schrijfcursussen bij Editio en zo herontdekte Ceciel de schrijfster in zichzelf. Al schrijvend en mijmerend ontstond het idee voor haar eerste roman die zich afspeelt in Tanzania en die verhaalt over de worstelingen en avonturen van hoofdpersoon Julia die meer dan een beetje op Ceciel lijkt. Ceciel en haar gezin keerden eind april 2020 versneld terug naar Nederland toen zij Lima tijdens de coronacrisis verlieten. Haar zoons zijn inmiddels heel wat jaren ouder en het gezin vestigt zich in Den Haag waar Ceciel haar carrière opnieuw inhoud gaat geven als directeur basisonderwijs in opleiding.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Julia (28 november 2020)

Cecile Korevaar

Portfolio Categories: Auteurs GP

Cecile Korevaar (1976) groeit samen met haar oudere broer op in een ondernemersgezin in het Brabantse Oisterwijk. Ze heeft een fijne, onbezorgde jeugd. Als kind droomt ze ervan kinderarts te worden voor Artsen zonder Grenzen. Ook koestert ze twee stille passies: lezen over verre landen, andere culturen en avontuurlijke reizen en schrijven in haar dagboek. Dan wordt haar moeder ernstig ziek. Ze overlijdt uiteindelijk op jonge leeftijd. In de jaren die volgen probeert Cecile het geslagen gat te vullen en haar leven opnieuw vorm te geven. Dit verloopt niet zonder slag of stoot. Ze maakt haar studie niet af, zoekt voor even haar heil in het buitenland en vervult bij terugkeer uiteenlopende functies in het bedrijfsleven. Een bezoek aan haar oom in Kenia blijkt een keerpunt. Ze raakt bevangen door die andere wereld en het ontwikkelingswerk van haar oom. Terug in Nederland richt ze, in samenwerking met anderen, Samburu Child Support op. Een stichting die zich bezig houdt met educatieve projecten gericht op jongeren in het Samburu-district van Kenia. Ze doet eindelijk dat waar haar hart ligt. Als ze in aanraking komt met de schrijfopleiding van ScriptPlus, komt ook haar passie voor schrijven weer tot leven. Ze twijfelt geen moment en meldt zich aan. De cirkel is rond.
Met haar debuutroman ‘Wat jij niet weet’ raakt Cecile twee werelden. Die van persoonlijke groei richting volwassenheid en het opnieuw wortelen in een volstrekt vreemd land. ‘Wat jij niet weet’ speelt zich af in Kenia en gedeeltelijk Amsterdam. Het gaat over integreren, cultuurverschillen en tradities, over kansen pakken en kansen geven, maar ook over vriendschap en dat omarmen wat je lief is.

Cecile Korevaar is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze hoopt met de vele verhalen die ze nog van plan is te schrijven een inspirator te zijn voor jongeren.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Wat jij niet weet – 9 december 2017