Alice Bakker

Portfolio Categories: Auteurs GP

Alice Bakker (1970) is auteur en freelance tekstschrijver/redacteur. Daarnaast geeft ze schrijfcursussen. In 2010 besluit ze een langgekoesterde wens, een boek schrijven, uit te voeren. In de aanloop naar haar eerste eigen publicatie publiceert ze diverse verhalen in verhalenbundels – waaronder een aantal in bundels van Godijn Publishing – en werkt ze o.a. mee aan bijzondere boeken waarin verhalen van kankerpatiënten opgetekend zijn.
Inmiddels is de wens uitgekomen en is er een kleine stapel van haar eigen boeken verkrijgbaar. Alice woont met haar gezin in het Zuid-Hollandse dorp Oude Wetering en werkt vanuit haar geboorteplaats Roelofarendsveen. www.aliceinwoordenland.nl

Publicaties bij GP:

Anita Henriet

Portfolio Categories: Auteurs GP

Anita Henriët (1976) heeft van kinds af aan al een grote fantasie. Ze vertelt zichzelf vaak verhalen als tijdverdrijf. Pas in de dertig ontdekt ze het plezier van het schrijven. Langzaamaan ontpopt het plot van de serie ´Wereld van de Occulte´ zich in haar hoofd en besluit ze het eerste deel van de serie op papier te zetten. Met zwetende oksels zet ze de hoofdstukken online. Tot haar verbazing wordt Instinct een groot succes. In 2016 weet Anita met één van haar New Adult boeken een prijs in de wacht te slepen.

Anita´s bron van inspiratie zijn de uitdagingen die het leven biedt. Thema’s zoals liefde, relaties & anders zijn, vermengd met een vleugje fantasie, spelen een grote rol in haar verhalen. Als Anita niet schrijft, besteedt ze haar tijd aan het coachen van mensen, haar gezin, het uitwerken & opschrijven van verhaallijnen of vage series op Netflix kijken.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Dertig dagen om te falen – 25 januari 2020

Anita Kok

Portfolio Categories: Auteurs GP

Anita Kok (1965) is jaren werkzaam in de vrouwenhulpverlening. Zij is daar coördinator psycho-educatie en maakt voor de gehele Blijf groep het themapakket. Hierin worden onderwerpen als de geweldsspiraal en assertiviteit op een toegankelijke manier uitgelegd. Het is zwaar om met getraumatiseerde vrouwen te werken maar ook heel dankbaar. Als echter door bezuinigingen en mismanagement de organisatie verandert, besluit ze na lang overwegen te stoppen. Ze volgt een kunstopleiding en vestigt ze zich binnen een paar jaar als beeldend kunstenaar. Zij start tevens met teken- en schilderles en dit blijkt een schot in de roos. Daarnaast richt zij ‘Koktales’op. Een bedrijfje waarin zij verschillende creatieve workshops aanbiedt. Zij heeft een atelier aan huis waarin zij in kleine groepjes mensen allerlei schilder- of andere creatieve technieken aan leert. Ook dit is van het begin af aan een succes. (www.koktales.com)
De passie voor het schrijven wordt op de middelbare school aangewakkerd door een leraar Nederlands die zegt dat ze talent heeft. Ze belooft hem daar ooit iets mee te gaan doen. Door studie, werk, gezin en een druk sociaal leven komt ze echter niet aan schrijven toe, maar ze blijft ervan dromen om ooit een boek te schrijven.
Als er meer tijd vrij komt stort zij zich eerst op het schrijven van korte verhalen. Ze volgt cursussen bij onder andere Maria Genova, Simone van de Vugt en Vonne van der Meer. Er worden een aantal korte verhalen gepubliceerd. Ze gaat mee met Marelle Boersma en Antoinette Kalkman naar Ameland om daar de bundel Paal 15 te schrijven. Dit boek doet het goed. Al snel volgt er een tweede druk. Het is tijd voor een eigen boek. Ze zet haar tanden er in en het lukt. Anita Kok debuteert met ‘Venijnig spoor’ op 28 november bij Godijn Publishing.

Er komen meer nieuwe en spannende uitdagingen dit jaar op haar pad. Zij een samenwerking aan met schrijfster Marelle Boersma. Zij geven samen een schilder- en schrijfvakantie in Frankrijk. En het schrijverscollectief ‘500 magazineaanzee’. vraagt haar aan te sluiten bij hen en dat voorstel grijpt zij met beide handen aan. Iedere zaterdag verschijnt er een verhaal van 500 woorden van een van de schrijvers of een gastschrijver op de website. Ook is zij nu lid van de kleurrijke schrijfgroep. Een groep gemotiveerde schrijvers die onder leiding van Jolanda Pikkaart allerlei aspecten van het schrijverschap onder de loep nemen.

Anita Kok woont met haar man, zoon, dochter en rode kater in het Heemskerkse tuindersgebied. Een heerlijke omgeving om te wandelen en te fietsen, vlak bij het strand van Heemskerk.

Publicaties bij GP:

Anita Kroef

Portfolio Categories: Auteurs GP

Anita Kroef (1969) heeft samen met haar twee zussen een gelukkige jeugd op de boerderij van haar ouders op het Brabantse platteland. Als kind schrijft ze al korte verhaaltjes en gedichten en is ze een echte boekenwurm. Ze is daar zoveel mee bezig dat het beroepsadvies op de lagere school al ‘schrijfster’ luidt. Ze verslindt boeken in allerlei genres, vooral die van de Zuid-Afrikaanse schrijver Wilbur Smith. Mede hierdoor raakt ze gefascineerd door het Afrikaanse continent en in de afgelopen vijfentwintig jaar bezoekt ze veel Afrikaanse landen en maakt ze kennis met verschillende bevolkingsgroepen en culturen.

Wanneer haar studie, baan, relatie en een druk sociaal leven veel aandacht en tijd beginnen te vergen, blijft ze veel lezen en reizen, maar het schrijven verdwijnt voor een lange tijd naar de achtergrond. De laatste jaren begint het schrijversvirus echter weer te kriebelen. In eerste instantie richt ze zich vooral korte verhalen, waarvan er een aantal als ‘Quiller’ zijn terug te vinden op de website www.vrouwenthrillers. Bijna een jaar geleden besluit ze haar oude jeugddroom een echte roman te schrijven, om te zetten in daden. Dit resulteert in de thriller ‘Bloedzuster’ waarmee Anita in november 2020 debuteert bij Godijn Publishing.

In het dagelijkse leven werkt Anita als Investeringscoördinator & Specialist Administratie in een ziekenhuis in Nijmegen. Samen met haar vriend Ed woont ze in het Noord-Brabantse dorp Sint Anthonis, waar ze al wandelend volop kan genieten van de mooie omgeving.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Bloedzuster (28 november 2020)

Anja Maas

Portfolio Categories: Auteurs GP

Anja Maas is geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft als loonadministrateur gewerkt bij een WSW-bedrijf (vroeger werd dat een sociale werkplaats genoemd). Haar samengestelde gezin bestaat uit haar man en vier dochters.

Als kind maakt ze al liedjes. Het zijn kleine gedichtjes. Op de middelbare school begint ze korte verhalen te schrijven. In 2000 sluit ze zich aan bij de schrijfvereniging Vrienden van het Schrijven NH om serieus met schrijven aan de slag te gaan en na enige jaren neemt ze zitting in het bestuur en de redactie van het tweemaandelijks verschijnende verenigingsblad Schrijfsels. Ook beheert zij de website. De vereniging biedt met regelmaat cursussen en workshops aan, waar zij gretig gebruik van maakt. Werk, gezin en sociaal leven eisen zoveel tijd op, dat weinig gelegenheid overblijft om het lang gedroomde boek te schrijven. Korte verhalen komen wel uit de pen.

Eind december 2015 slaat het ‘noodlot’ toe. Ze breekt haar arm. Omdat zij door deze handicap een cursus “Verhalen schrijven” o.l.v. de Stadsdichteres van Alkmaar, Margreet Schouwenaar niet lijfelijk kan volgen, vraagt ze Margreet of ze deze cursus online mag doen. Dat mag. Voor deze cursus moet een verhaal verzonnen worden om mee te gaan stoeien. De fantasie van Anja gaat met haar aan de haal. Dit wordt door Margreet aangemoedigd en zij zegt direct: ‘Dan maken we er toch gewoon een boek van.’ Hieruit is het manuscript “Maalstroom” ontstaan.

Publicaties bij GP:

  • Boek10 – Maalstroom – volgt 29 september 2018

Anke Verbraak

Portfolio Categories: Auteurs GP

Anke Verbraak is afkomstig uit Roosendaal en woont tegenwoordig met haar gezin in Nieuwegein. Ze schrijft al sinds haar jeugd korte verhalen. In haar studententijd werd haar eerste korte verhaal “Herfst” gepubliceerd in een verhalenbundel van Libelle, waarin Anke haar eigen kijk op het genre doktersverhaal ten beste geeft. Na haar afstuderen komt haar leven in het teken te staan van werk en het opbouwen van een gezin. Totdat haar schrijfaspiraties de overhand nemen. Ze volgt schrijfcursussen en werkt aan haar eerste manuscript Water en Wolfskers. In 2018 wint ze met het verhaal “Pensiongasten” de eerste prijs van de verhalenwedstrijd Grijze Klever van Godijn Publishing. Andere korte verhalen zijn te vinden op haar eigen website www.ankeverbraak.nl. Hierop publiceert ze ook columns over vrouw en werk en over de alledaagsheid der dingen.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Water en Wolfskers (28 november 2020)
  • Grijze klever – Pensiongasten (2018) – winnende verhaal van de gelijknamige schrijfwedstrijd

Annemarie Ros

Portfolio Categories: Auteurs GP en Auteurs SchrijvenInHoorn

In september 2016 volgt Annemarie een cursus schrijven bij Elly Godijn in de Blauwe Schuit. Sindsdien heeft ze meegedaan aan allerlei bundels onder pseudoniem Sam Jacobs en geniet ze volop van het schrijven. In 2020 trekt ze de stoute schoenen aan doet ze voor het eerst mee aan een schrijfwedstrijd waarbij ze een boekpublicatie wint met haar novelle “Altijd rustig blijven” voor Zwarte sneeuw.

Ze werkt al een tijdje aan haar eerste boek: een spannende historische roman dat zich afspeelt in Groningen, haar voormalige studentenstad. In de toekomst hoopt ze haar verleden (mediëvist Engelse literatuur) met het heden (schrijverschap) te kunnen combineren en meer historische verhalen te produceren.

Publicaties bij GP:

  • Zwarte Sneeuw – Altijd rustig blijven –  thrillernovelle – 31 oktober 2020
  • Mijn andere ik – Tennisschoenen | Maskerade | Postcodeloterij (2020/2021 volgt)
  • 18 Verloren Zielen – Holle weg (2019)
  • Stilte versus storm – 1381 | Eindelijk vrij | Achter de geraniums | De erfenis (2019)
  • 19x Soms Niet – Bertje (2018)

Antoinette Kalkman

Portfolio Categories: Auteurs GP

Antoinette Kalkman (1964) is moeder, ondernemer, marketeer en schrijver, in willekeurige volgorde. Ze snapt de niet lullen, maar poetsen-mentaliteit uit haar geboortestad Rotterdam als geen ander. In haar jeugd wil ze journalist worden en volgt ze met enige regelmaat de debatten in de tweede kamer vanaf de publieke tribune. Na een aantal omzwervingen in de advocatuur, chemie en modebranche komt ze ruim 20 jaar geleden per ongeluk terecht in de financiële sector. Daar richt ze twee ondernemingen op en behoort na een aantal jaren tot de top 50 meest invloedrijke vrouwen in de verzekeringsbranche. Ze steekt haar mening over dienstverlening en de noodzaak om dit beter doen voor de klant niet onder stoelen of banken en wordt een veelgevraagd columniste in de financiële vakpers.

In 2013 schrijft ze Schuld & Boete, een jubileumboek met 19 geromantiseerde verhalen, gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de financiële praktijk.
Naast haar passie voor ondernemen, wijdt ze een steeds groter gedeelte van haar tijd aan het schrijven. Ondernemen en schrijven gaan in haar optiek hand in hand; in beide gevallen creëer je tenslotte. Ze volgt diverse schrijfopleidingen, waaronder de Schrijversacademie en de Querido Academie. In 2018 start ze haar eigen schrijfopleiding op maat met Marelle Boersma. Binnen deze ThrillerAcademie neemt Antoinette de onderdelen personal branding en boekmarketing voor haar rekening. In november 2018 verschijnt bovendien Paal 15, een bundel verhalen over de Waddeneilanden, dat binnen een maand aan de tweede druk toe is en waarvoor Antoinette het titelverhaal schreef.
Als onderdeel van de Schrijfjuffers blogt ze sinds 2019 over de dromen en dwalingen van het schrijverschap.

Antoinette is getrouwd met Marten en samen runnen zij hun chaotische samengestelde gezin met vier dochters, twee geiten en twee honden in een voormalig plantagehuis aan de rand van een natuurgebied tussen Rhenen en Amerongen. Haar debuutthriller Bonuszoon verschijnt in mei 2019 en speelt zich af in deze regio.

Publicaties bij GP:

Antonia Saman

Portfolio Categories: Project auteurs

Voor An Tonia (1970) is het geschreven woord even belangrijk als het gesproken woord: zo zijn er zijn teksten die fluisteren, teksten die ongelezen blijven, teksten die juist overal doorheen tetteren en teksten die zingen. Van haar hand vind je een verhaal en een gedicht in de bundel 28 Blauwe Violen. De werkwijze van Godijn Publishing spreekt haar zeer aan, de auteurs worden geprikkeld door professionele feedback gedurende het schrijfproces. De weg naar een tekst, die uiteindelijk iets te zeggen heeft blijkt een ‘long and winding road’.

An woont en werkt met haar gezin in Zeeland en ze is ruim twintig jaar werkzaam als docente Nederlands in het voortgezet onderwijs (havo/vwo). Ze werkt vier dagen per week met veel plezier op haar school, momenteel vooral in de havo-afdeling. Eerdere publicaties waren in 2004 – Zeemeeuwen, in de verhalenbundel Ware Verhalen. Een persoonlijke geschiedenis van Nederland, van Ton Rozeman bij uitgeverij De Geus en in 2014 – Pokhout, in de gedichtenbundel Nostalgie van de gemeente Hillegom.

Nu haar kinderen zelfstandiger zijn neemt An meer ‘schrijftijd’ voor zichzelf en daar geniet zij volop van, ook op de twee websites, waar zij tekstschrijver voor is. www.pixelsandpoems.nl is een website waar An sinds 2015 wekelijks fotogedichten publiceert, in samenwerking met Willemien Roos Fotografie.

De boeklancering van 28 Blauwe Violen bij Godijn Publishing markeert voor An persoonlijk een nieuw begin. Ze laat haar teksten voortaan vrijelijk zingen, schreeuwen, fluisteren, tetteren en spreken – of ze nu worden geboekt, of niet.

 

Publicaties bij GP:

Astrid Ketzer

Portfolio Categories: Auteurs GP en Auteurs SchrijvenInHoorn

Astrid schrijft mee in de schrijfgroep BoekSchrijven. Als kind schreef zij in haar dagboeken, stapels heeft ze liggen. Eerst hield ze zich bezig met fotografie, maar ze miste iets. Prachtig zoals sommige foto’s geen woorden nodig hebben, nog mooier is het om de juiste woorden te vinden.  Astrid heeft altijd met mensen gewerkt en mensen zijn voor haar mooi ‘materiaal’ voor inspiratie. Ze is altijd op zoek naar het verhaal achter de persoon.

In Alkmaar volgde zij een schrijfcursus bij Artiance en werd gegrepen door het schrijven. Ze stuurde stukjes naar de krant en kreeg daar leuke reacties op. Daarna volgde zij een schrijfcursus bij de LOI. Tot zij op een dag van een vriendin uit Hoorn een folder in haar hand kreeg gedrukt met informatie over SchrijvenInHoorn. Dat ga ik doen, al woon ik in Egmond, dacht zij. In de schrijfgroep ontwikkelt Astrid haar steeds verder en is zelfs begonnen aan een boek! Ze is haar vriendin dankbaar dat zij haar in contact bracht met SchrijvenInHoorn.

Publicaties bij GP: