Alexander Olbrechts

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Alexander Olbrechts is een Vlaamse auteur die met zijn twee katten (de ragdolls Trixie en Louis) en vrouw (Sara) in Kortenberg woont. Zijn kortverhaal ‘Jongen zonder naam’ haalde de tweede plaats op de schrijfwedstrijd De Zilveren Strop 2022 – de wedstrijd voor het beste Nederlandstalige kortverhaal. Daarnaast won hij samen met drie andere auteurs de schrijfwedstrijd ‘Fatale Ontmoeting’ van Godijn Publishing.

Hij is medisch laboratoriumtechnoloog van opleiding en werkt sinds 2009 in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België. Zijn wetenschappelijke achtergrond neemt hij graag in zijn werk op. Daarnaast is hij al enkele jaren muziekredacteur bij het digitale muziekmagazine metalfans.be.

Het liefst schrijft hij niet-alledaagse thrillers met een uitdagend karakter. Hij schrijft zijn thrillers graag zoals hij fantasy schrijft: door de personages levendig uit te werken, hun persoonlijke wereld en gedachten te schetsen en plotgericht te schrijven naar een zinderend einde met een grote confrontatie tussen de protagonisten en antagonisten. Alexander probeert telkens een ander soort boek te schrijven en schrijftechnisch niet in herhaling te vallen.

 

Publicaties bij GP:

Alice Bakker

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024) en Project auteurs.

Alice Bakker (1970) noemt zichzelf een laatbloeier. Als ze de veertig is gepasseerd, weet ze na jaren banen in andere sectoren eindelijk dat ze lekker kan schrijven. Ze belandt op een tijdschriftredactie tot ze in 2013 een tekstbureau start en ze brengt met het deelnemen aan en winnen van schrijfwedstrijden haar grootste wens in vervulling: haar naam op een boek.

Sinds 2014 is Alice verbonden aan Godijn Publishing en publiceert ze young adults, romans en verhalen. Daarnaast is ze voor Godijn freelance redacteur en jurylid van de verhalenwedstrijden die bij de BOEK10-evenementen horen. Ook zie je haar druk in de weer met microfoons, boeken en pinapparaten als lid van het organisatieteam van het evenement.

Over haar boeken. Na drie standalone young adults brengt Alice in 2021 het eerste deel in de H4C-serie uit over een 4-havoklas op het fictieve Klaverlandcollege. Daarnaast schrijft ze samen met Elly Godijn als duo Bakker & Godijn de romanserie Angela & Emma. Alice’ boekenplannen? Een stapel zó hoog, dat hij wankelt. Inmiddels weet ze dat de stapel daar erg hoog voor moet zijn of dat je de boeken gewoon heel scheef moet stapelen …

Wat je niet over haar weet? Alice woont in een Zuid-Hollands dorp en heeft haar bureau staan in haar oude middelbare school in haar geboorteplaats Roelofarendsveen. Weleens van gehoord? Ongetwijfeld door het filenieuws, het is aan de A4 tussen Amsterdam en Den Haag. Alice leest vooral in bed, zodra ze haar ogen opent. Ze heeft drie volwassen kinderen, drinkt liters thee per dag, houdt van pure chocolade en heeft altijd bloemen op tafel staan.

Wil je nog meer over Alice of over haar tekstbureau en/of boeken weten, bezoek dan haar website www.inwoordenland.nl

Publicaties bij GP:

Aloysius Keller

Portfolio Categories: Auteurs GP (tot en met 2021).

Aloysius Keller (1948) wordt geboren in Bogor in het voormalig Nederlands-Indië. Hij groeit op in een groot (repatrianten) gezin vlakbij Hulst in Zeeuws Vlaanderen, waar hem op school de liefde voor de Nederlandse taal en voor Vlaamse schrijvers wordt bijgebracht. Dan al leest de meester regelmatig zijn opstellen voor. Zijn bijdragen in de schoolkrant trekken aandacht, ook op de middelbare school.

Tijdens zijn studie aan het prestigieuze Wheaton College (V.S.) maakt hij kennis met de wereldliteratuur en het schrijverschap. Zijn favoriete studieplek in de universiteitsbibliotheek -bij de Wade Collection- ligt op armlengte van het bureau en de klerenkast van de door hem zo bewonderde Engelse schrijver C.S. Lewis. Ofschoon hij tijdens zijn loopbaan verschillende publicaties verzorgt, duurt het tot de voortijdige dood van zijn echtgenote voordat hij echt gaat schrijven. De liefde voor haar en zijn geboorteland vormen de thema’s van zijn debuutroman ‘Symfonie der Dagelijkse Dingen’.
Zijn bevindingen over posttraumatische stressstoornis en zijn betrokkenheid bij therapeutische schrijfprojecten zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Aloysius Keller heeft drie dochters.

Publicaties bij GP:

Anita Henriet

Portfolio Categories: Auteurs GP (tot en met 2021).

Anita Henriët (1976) heeft van kinds af aan al een grote fantasie. Ze vertelt zichzelf vaak verhalen als tijdverdrijf. Pas in de dertig ontdekt ze het plezier van het schrijven. Langzaamaan ontpopt het plot van de serie ´Wereld van de Occulte´ zich in haar hoofd en besluit ze het eerste deel van de serie op papier te zetten. Met zwetende oksels zet ze de hoofdstukken online. Tot haar verbazing wordt Instinct een groot succes. In 2016 weet Anita met één van haar New Adult boeken een prijs in de wacht te slepen.

Anita´s bron van inspiratie zijn de uitdagingen die het leven biedt. Thema’s zoals liefde, relaties & anders zijn, vermengd met een vleugje fantasie, spelen een grote rol in haar verhalen. Als Anita niet schrijft, besteedt ze haar tijd aan het coachen van mensen, haar gezin, het uitwerken & opschrijven van verhaallijnen of vage series op Netflix kijken.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Dertig dagen om te falen – 25 januari 2020

Anita Kok

Portfolio Categories: Auteurs GP (tot en met 2021).

Anita Kok (1965) is jaren werkzaam in de vrouwenhulpverlening. Zij is daar coördinator psycho-educatie en maakt voor de gehele Blijf groep het themapakket. Hierin worden onderwerpen als de geweldsspiraal en assertiviteit op een toegankelijke manier uitgelegd. Het is zwaar om met getraumatiseerde vrouwen te werken maar ook heel dankbaar. Als echter door bezuinigingen en mismanagement de organisatie verandert, besluit ze na lang overwegen te stoppen. Ze volgt een kunstopleiding en vestigt ze zich binnen een paar jaar als beeldend kunstenaar. Zij start tevens met teken- en schilderles en dit blijkt een schot in de roos. Daarnaast richt zij ‘Koktales’op. Een bedrijfje waarin zij verschillende creatieve workshops aanbiedt. Zij heeft een atelier aan huis waarin zij in kleine groepjes mensen allerlei schilder- of andere creatieve technieken aan leert. Ook dit is van het begin af aan een succes. (www.koktales.com)

De passie voor het schrijven wordt op de middelbare school aangewakkerd door een leraar Nederlands die zegt dat ze talent heeft. Ze belooft hem daar ooit iets mee te gaan doen. Door studie, werk, gezin en een druk sociaal leven komt ze echter niet aan schrijven toe, maar ze blijft ervan dromen om ooit een boek te schrijven.

Als er meer tijd vrij komt stort zij zich eerst op het schrijven van korte verhalen. Ze volgt cursussen bij onder andere Maria Genova, Simone van de Vugt en Vonne van der Meer. Er worden een aantal korte verhalen gepubliceerd. Ze gaat mee met Marelle Boersma en Antoinette Kalkman naar Ameland om daar de bundel Paal 15 te schrijven. Dit boek doet het goed. Al snel volgt er een tweede druk. Het is tijd voor een eigen boek. Ze zet haar tanden er in en het lukt. Anita Kok debuteert met ‘Venijnig spoor’ op 28 november bij Godijn Publishing.

Er komen meer nieuwe en spannende uitdagingen dit jaar op haar pad. Zij een samenwerking aan met schrijfster Marelle Boersma. Zij geven samen een schilder- en schrijfvakantie in Frankrijk. En het schrijverscollectief ‘500 magazineaanzee’. vraagt haar aan te sluiten bij hen en dat voorstel grijpt zij met beide handen aan. Iedere zaterdag verschijnt er een verhaal van 500 woorden van een van de schrijvers of een gastschrijver op de website. Ook is zij nu lid van de kleurrijke schrijfgroep. Een groep gemotiveerde schrijvers die onder leiding van Jolanda Pikkaart allerlei aspecten van het schrijverschap onder de loep nemen.

Anita Kok woont met haar man, zoon, dochter en rode kater in het Heemskerkse tuindersgebied. Een heerlijke omgeving om te wandelen en te fietsen, vlak bij het strand van Heemskerk.

Publicaties bij GP:

Anita Kroef

Portfolio Categories: Auteurs GP (tot en met 2021).

Anita Kroef (1969) heeft samen met haar twee zussen een gelukkige jeugd op de boerderij van haar ouders op het Brabantse platteland. Als kind schrijft ze al korte verhaaltjes en gedichten en is ze een echte boekenwurm. Ze is daar zoveel mee bezig dat het beroepsadvies op de lagere school al ‘schrijfster’ luidt. Ze verslindt boeken in allerlei genres, vooral die van de Zuid-Afrikaanse schrijver Wilbur Smith. Mede hierdoor raakt ze gefascineerd door het Afrikaanse continent en in de afgelopen vijfentwintig jaar bezoekt ze veel Afrikaanse landen en maakt ze kennis met verschillende bevolkingsgroepen en culturen.

Wanneer haar studie, baan, relatie en een druk sociaal leven veel aandacht en tijd beginnen te vergen, blijft ze veel lezen en reizen, maar het schrijven verdwijnt voor een lange tijd naar de achtergrond. De laatste jaren begint het schrijversvirus echter weer te kriebelen. In eerste instantie richt ze zich vooral korte verhalen, waarvan er een aantal als ‘Quiller’ zijn terug te vinden op de website www.vrouwenthrillers. Bijna een jaar geleden besluit ze haar oude jeugddroom een echte roman te schrijven, om te zetten in daden. Dit resulteert in de thriller ‘Bloedzuster’ waarmee Anita in november 2020 debuteert bij Godijn Publishing.

In het dagelijkse leven werkt Anita als Investeringscoördinator & Specialist Administratie in een ziekenhuis in Nijmegen. Samen met haar vriend Ed woont ze in het Noord-Brabantse dorp Sint Anthonis, waar ze al wandelend volop kan genieten van de mooie omgeving.

Publicaties bij GP:

Anja Maas

Portfolio Categories: Auteurs GP (tot en met 2021).

Anja Maas is geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft als loonadministrateur gewerkt bij een WSW-bedrijf (vroeger werd dat een sociale werkplaats genoemd). Haar samengestelde gezin bestaat uit haar man en vier dochters.

Als kind maakt ze al liedjes. Het zijn kleine gedichtjes. Op de middelbare school begint ze korte verhalen te schrijven. In 2000 sluit ze zich aan bij de schrijfvereniging Vrienden van het Schrijven NH om serieus met schrijven aan de slag te gaan en na enige jaren neemt ze zitting in het bestuur en de redactie van het tweemaandelijks verschijnende verenigingsblad Schrijfsels. Ook beheert zij de website. De vereniging biedt met regelmaat cursussen en workshops aan, waar zij gretig gebruik van maakt. Werk, gezin en sociaal leven eisen zoveel tijd op, dat weinig gelegenheid overblijft om het lang gedroomde boek te schrijven. Korte verhalen komen wel uit de pen.

Eind december 2015 slaat het ‘noodlot’ toe. Ze breekt haar arm. Omdat zij door deze handicap een cursus “Verhalen schrijven” o.l.v. de Stadsdichteres van Alkmaar, Margreet Schouwenaar niet lijfelijk kan volgen, vraagt ze Margreet of ze deze cursus online mag doen. Dat mag. Voor deze cursus moet een verhaal verzonnen worden om mee te gaan stoeien. De fantasie van Anja gaat met haar aan de haal. Dit wordt door Margreet aangemoedigd en zij zegt direct: ‘Dan maken we er toch gewoon een boek van.’ Hieruit is het manuscript “Maalstroom” ontstaan.

Tijdens een vroege zomervakantie in 2018 op een prachtige vakantielocatie in Zuid-Frankrijk komt de beeltenis van rechercheur Sylvia Pronk bij Anja langs. Zij vertelt het verhaal van ‘Onbegrensd’. Binnen korte tijd staat het manuscript op Anja’s pc. Daardoor kan het in 2019 al worden uitgegeven tijdens het Boek10 evenement.
Sylvia heeft meer te vertellen en Anja luistert nauwgezet en schrijft. Lees daarom ‘Veerkracht’ vanaf 9 oktober 2021.

Publicaties bij GP:

  • Boek10 – Veerkracht – 9 oktober 2021
  • Boek10 – Onbegrensd (2019)
  • Aangenaam (kort verhaal) – Onvoltooid verleden tijd (2018)
  • Boek10 – Maalstroom (2018)

Ankie Wijbenga

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Ankie Wijbenga is geboren in 1961 in Sneek. Op vier jarige leeftijd is zij verhuisd naar Medemblik.
Haar interesse voor lezen en schrijven heeft zij al sinds haar vroege jeugd. In 1998 heeft ze een cursus jeugdverhalen schrijven gevolgd bij het LOI. In het verleden heeft ze enkele prijzen gewonnen met korte verhalen.

In het dagelijks leven is ze activiteitenbegeleider voor mensen met een beperking en werkt bij de WLG-groep. Een heel erg leuke baan waaraan ze veel plezier beleeft.

Sinds 2005 is ze als vrijwilligster en gids betrokken bij Kasteel Radboud, hier wordt haar interesse voor de Middeleeuwen gewekt en verdiept ze zich in de geschiedenis van West-Friesland.
In datzelfde jaar maakt zij kennis met ‘Het verbond van Christophorus’ en sluit zich hierbij aan. Deze re-enactment vereniging houdt zich bezig met levende geschiedenis in de late middeleeuwen.
Dankzij de ervaring die zij hierbij heeft opgedaan en dankzij de deskundigheid van de leden van dit verbond, kan zij een waarheidsgetrouw beeld neer zetten.

Haar vrijwilligerswerk als gids en de vragen tijdens haar rondleidingen inspireren haar om een roman te schrijven over Rooms Koning Willem II. Dankzij dit boek komt ze in 2015 in aanraking met SchrijveninHoorn van GodijnPublishing. Daarnaast geeft zij op aanvraag lezingen over de Middeleeuwen.

Publicaties bij GP:

Anke Verbraak

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Anke Verbraak is afkomstig uit Roosendaal en woont tegenwoordig met haar gezin in Nieuwegein. Ze schrijft al sinds haar jeugd korte verhalen. In haar studententijd werd haar eerste korte verhaal “Herfst” gepubliceerd in een verhalenbundel van Libelle, waarin Anke haar eigen kijk op het genre doktersverhaal ten beste geeft. Na haar afstuderen komt haar leven in het teken te staan van werk en het opbouwen van een gezin. Totdat haar schrijfaspiraties de overhand nemen. Ze volgt schrijfcursussen en werkt aan haar eerste manuscript Water en Wolfskers. In 2018 wint ze met het verhaal “Pensiongasten” de eerste prijs van de verhalenwedstrijd Grijze Klever van Godijn Publishing. Andere korte verhalen zijn te vinden op haar eigen website www.ankeverbraak.nl. Hierop publiceert ze ook columns over vrouw en werk en over de alledaagsheid der dingen.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Water en Wolfskers (28 november 2020)
  • Grijze klever – Pensiongasten (2018) – winnende verhaal van de gelijknamige schrijfwedstrijd

Annemarie Ros


In september 2016 volgt Annemarie een cursus schrijven bij Elly Godijn in de Blauwe Schuit. Sindsdien heeft ze meegedaan aan allerlei bundels onder pseudoniem Sam Jacobs en geniet ze volop van het schrijven. In 2020 trekt ze de stoute schoenen aan doet ze voor het eerst mee aan een schrijfwedstrijd waarbij ze een boekpublicatie wint met haar novelle “Altijd rustig blijven” voor Zwarte sneeuw.

Ze werkt al een tijdje aan haar eerste boek: een spannende historische roman dat zich afspeelt in Groningen, haar voormalige studentenstad. In de toekomst hoopt ze haar verleden (mediëvist Engelse literatuur) met het heden (schrijverschap) te kunnen combineren en meer historische verhalen te produceren.

Publicaties bij GP: