Beschrijving
Hoelang zijn ernstig zieke vrouw – violiste Maria Douglas – nog te leven heeft, weet scenarioschrijver Alec Gonzaga niet. De onzekerheid vergroot zijn dilemma om te voldoen aan haar laatste wens, het vertellen van zijn jeugdgeschiedenis.
Maria vermoedt dat de gebeurtenissen van toen de oorzaak zijn van terugkerende nachtmerries. Wat is er destijds gebeurd en wie is die mysterieuze vrouw die in zijn dromen verschijnt? Weet de psychotherapeut een uitweg of biedt een bezoek aan zijn geboorteland Indonesië uitkomst? Ondertussen bereidt Maria zich voor op haar afscheid. Steeds vaker gaat zij er alleen op uit. Alec wil zoveel mogelijk bij haar zijn, want de tijd dringt.
Het boek is 22 september gelanceerd in de Verkadefabriek in Den Bosch Boeklancering Boek10!
Auteur: Aloysius Keller.
Heleen van Arkel –
Een prachtig, aangrijpend, ontroerend en heel knap geschreven boek!
Ik ben diep onder de indruk!
Ik ga het beslist nog een keer lezen en heb er veel aan gehad voor mijn eigen leven!
Evelyne Remoussin –
Als je iemand verliest maar jezelf vindt, heb je toch gewonnen! Dat laat deze roman zien.
Ik heb intens genoten en er veel van opgestoken.
Marianne Poppelaars –
Een schitterend boek,. Bij het lezen ervan dacht ik vaak dat ik naar een film keek; zo goed verwoord. Ik zag alles gebeuren en voelde ook de emoties.
Heel byzonder! Ik kijk al uit naar zijn volgende roman.
Gerard J. van Heusden –
Vanaf de allereerste pagina van de omvangrijke roman “Symfonie der dagelijkse dingen” van Aloyisius Keller was ik volledig in de ban.
Al het gebeurde werd zelfs op mijn netvlies geprojecteerd.
Wat een meesterlijk geschreven, meeslepend levensverhaal en bovenal intermenselijk boek.
Ineke van Kessel –
Wat ben ik blij dat ik dit boek heb gekregen van Aloysius Keller.
De titel Symfonie der dagelijkse dingen is een titel die precies
bij het boek past en gebaseerd is op persoonlijke bevindingen
en een bewustwording hoe het leven kan verlopen.
Ook de cover is prachtig en een afspiegeling van het boek.
Aloysius heeft een geweldige schrijfstijl die je helemaal in de
greep houdt. Heel ontroerend en liefdevol geschreven.
Een geweldig debuut.
Mieke Schepens –
Een ontroerende zoektocht naar een waarheid.
Een ontroerend verhaal over het ontdekken van een waarheid;
‘Niet de sterkste overleeft, maar hij die zich het best aanpast.’
De hoofdpersoon groeit in de laatste maanden van haar leven meer naar Maria toe dan in alle jaren ervoor, hij ontdekt dat de bewering dat je naarmate je iemand beter leert kennen, je ook meer van deze persoon kunt gaan houden, steeds meer bewaarheid wordt.
Maar ook dat hij zijn eigen houding en reacties beter begrijpt, wanneer het om zijn angsten voor het onbekende en het onverwachte gaat.
‘De levensklok geeft geen time-outs’.
Hij leerde van Maria hoe men iedere dag het leven kan vieren, buiten de begaande wegen kan treden, de grenzen kan verleggen om het onbekende in zichzelf te kunnen ontdekken.
Van deze reis heeft de auteur ons deelgenoot gemaakt van een reis door het leven van Alec in deze prachtige roman, waarin je als lezer zult kunnen zien dat het verleden niet veranderd kan worden, maar wel de beleving ervan.
Keller laat ons nadenken over wat echt is; ‘Alles wat je kunt verbeelden, is echt’ en ‘Is niet alles wat we waarnemen, een droom in een droom.’
In deze Symfonie der dagelijkse dingen waar de auteur ons alle belangrijke dingen in het leven laat zien; liefde, afscheid nemen en ontdekken. Maar vooral de kracht van liefde!
Deze symfonie wordt in de vijf boeken geschreven met een beschrijving van de stemming, die helemaal passend is bij de geschreven woorden van de hoofdstukken in de boeken, zoals dolce (zacht, lieflijk), marcatissimo (nadrukkelijk) of patetico (hartstochtelijk), mesto (treurig), lamentoso (rouwend) en brillante (sprankelend).
Symfonie der dagelijkse dingen is een verhaal dat me werkelijk heeft geraakt. Dit is een boek dat zeker opnieuw uit de kast getrokken zal worden om nog een keer te lezen. Ik kijk er nu al weer naar uit!