Blauw Gras

 16,95

Blauw Gras is 17 november gelanceerd tijdens Wereldprematuurdag. Met dank aan de “Vereniging voor Ouders van Couveuseouders” (VOC) gaat 1 euro per verkocht boek naar de VOC.

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

“Blauw Gras” vertelt het verhaal van een moeder die een meisje krijgt van 700 gram, 15 weken te vroeg geboren en met een slechte levensverwachting. Het verhaal van kracht, hoop, bewustwording en een te bewandelen pad met een gouden randje …

Ze zeggen dat het gras groen is.
Wij lopen op blauw gras.

Lotus weet met “haar ongelofelijke zijn” de medici en  de wereld om haar heen te verbazen.


“Een rollercoaster van gevoelens en emoties. Een boek vol Hoop en Respect. Het zal een hulp voor de één en een verhaal vol herkenning voor een ander zijn. Een aangrijpend debuut waar de liefde en kracht van afspat”
Moon Kager – Recensent Mustreads or Not

Diep geraakt. Indrukwekkend om het verhaal van de andere kant te lezen, wat het betekent om een prematuur te krijgen. Iedere professional moet dit boek lezen!
Miranda Hüsken – Neonatologieverpleegkundige AUMC- locatie AMC

Extra informatie

Auteur

Elly Godijn

ISBN

978-94-92115-79-9

Jaar van uitgave

2018

Aantal pagina's

345

Beoordelingen

 1. Mieke Schepens

  Blauw Gras vertelt het verhaal van Elly Godijn die een dochter krijgt van 700 gram; Lotus werd 15 weken te vroeg geboren en ze had een slechte levensverwachting.

  Elly schreef iedere dag in een soort dagboek haar gedachten, gevoelens en ervaringen neer. Pas later werd alles samengevoegd tot een echt boek, haar debuut.

  Dit verhaal, wat een ruggensteun kan zijn voor menige moeder die in een vergelijkbare situatie verkeert, zie ik toch meer als het durven neerschrijven van heel persoonlijke ervaringen die bewaard moeten blijven voor alle leden van haar familie. Op deze manier zal niemand het bestaan van Sam vergeten, hoe kort dat ook was.

  Bij het raam verschijnt een vlinder met donkerrode vleugeltjes en op iedere vleugel een zwart “oog”.
  ‘Dat vlinder, ik ken jou,’fluister ik geluidloos. Met mijn mond vorm ik de woorden.

  Met Sam is het uiteindelijk begonnen, dit verhaal over onvoorwaardelijke liefde, de kracht van een gezin, de bewustwording van de feiten en de ongelooflijke hoop die dit gezin en vooral Elly heeft vergezeld op hun pad.

  In de proloog lees je over een bevalling van een zoontje na vier maanden zwangerschap. Elly wist eigenlijk al eerder dat het niet helemaal klopte, maar Sam heeft al een plaats ik haar hart veroverd. ‘Een klein perfect minimensje.’

  Drie weken later krijg ik bezoek van een dagpauwoog vlinder. In januari zijn er geen vlinders, maar jij bent er wel. Ik open het raam en laat je naar buiten fladderen. Vrij. ‘Dag Sam, dag mooie vlinder.’

  Sam zou het vierde kind geweest zijn, naast Luna (12), Thomas (9), en Yort (6). Al snel liet Sam haar weten dat er een vijfde kind zou komen, een meisje. En haar naam zou Lotus zijn. Over jongensnamen hoeven Elly en haar echtgenoot Frits dus niet na te denken. Dat deden ze ook niet.

  Je begint met lezen in Blauw Gras en legt het niet meer weg. Er komen een heleboel medische termen voorbij maar die worden meteen verklaard in datzelfde hoofdstuk. Dat is prettig lezen op deze manier.
  Bovendien staat achterin het boek nog een verklarende woordenlijst.
  Ook de gevoelens van het gezin en het verplegend personeel worden mooi verwoord; het is niet allemaal rozengeur en maneschijn.

  Deze uitputtingsslag mondt uit in een grote zege: Lotus!

  Ik heb dit boek graag gelezen en waardeer het met vier fonkelende sterren.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…