Angst regeert De Vulpen

 14,95

 • BOEK10|2016 – 4
Artikelnummer: 104 Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Op basisschool De Vulpen gaat het roer om als Katja Poot de leiding krijgt. Een knappe dame die precies weet wat ze wil en met een duidelijke voorkeur voor sommige teamleden probeert ze alles naar haar hand te zetten. Met haar charmes denkt ze ver te komen. Maar als ze verkeerde beslissingen neemt, is de toon gezet. Niet alleen teamleden, ook ouders gaan aan haar kennis van zaken twijfelen. De sfeer wordt grimmiger. Het verzoek om zelf op te stappen, slaat Katja van de hand. Ze is nog lang niet klaar met ‘De Vulpen’…


Het is 22 september gelanceerd in de Verkadefabriek Den Bosch Boeklancering Boek10!
Auteur: Jolanda Zuydgeest.

Extra informatie

Auteur

Jolanda Zuydgeest

ISBN

978-94-92115-13-3

Jaar van uitgave

2016

Aantal pagina's

175

Beoordelingen

 1. Mariëlle van Woudenberg

  Vrijheid van spreken in het belang van het kind en de schoolorganisate Toverwoud.
  Ik raad dit product aan.
  Leidschendam, 02 oktober 2016.

  Wat een prachtig boek. Zo herkenbaar! Uit het leven gegrepen. Ik heb het boek in één keer uitgelezen. Voor herhaling vatbaar! Ik hoop dat deze auteur al aan haar volgende boek begonnen is. Haar verhalen in het boek “15 gezichten” en “25 obsessies” waren ook al zo indrukwekkend. Heerlijk vind ik haar heldere schrijfstijl en de wijze hoe zij weet de spanning in het verhaal op te bouwen van het begin tot het einde. Eigenlijk een must voor Pabo studenten! Ook ik denk met weemoed terug aan de tijd toen Koos directeur was. Toen was geluk en humor nog gewoon op de school uit het boek. Ik hoop dat dit boek ertoe bijdraagt dat de angst in het onderwijs, om je mond open te doen in het belang van het kind en de schoolorganisatie, verdwijnt en dat leerkrachten niet bang zijn hun baan te verliezen, omdat ze in de ogen van de directie “lastig” worden gevonden, als ze voor hun mening opkomen.

 2. Karin Joustra

  Heerlijk om te lezen en heel herkenbaar! Ik kon niet stoppen, wilde zo graag de afloop weten.
  Jolanda schrijft heel helder , ik hoop dat ze snel weer een boek uitbrengt. Ik ben fan!

 3. Silvia Hooghiemstra

  Een heerlijk makkelijk leesbaar boek. Het blijft boeien en je wil door blijven lezen. Het is een zeer herkenbare situatie… het komt overal en in iedere bedrijfstak voor dat er incapabele leidinggevenden zijn die door autoritair en machtswellustig gedrag de boel eronder willen houden. En laat zien hoe kwetsbaar dan je positie kan zijn. Hoe oneerlijk ook.
  Een aanrader dit boek. Wacht met spanning op de volgende.

 4. Mieke Schepens

  ‘Angst regeert de Vulpen’ is een verhaal dat zich afspeelt op een basisschool, maar het zou zich ook in het bedrijfsleven af kunnen spelen. Overal zijn personen zoals Katja Poot te vinden; zo ongelooflijk arrogant dat ze van zichzelf geloven dat ze geweldig zijn en dat niemand beter kan functioneren dan zijzelf.
  Wellicht niet zo extreem als het personage Katja Poot, maar ze is als type heel herkenbaar. Ook collega’s die mee gaan in dat gedrag zijn van de partij. Meelopers en stroopsmeerders zijn in alle beroepen te vinden.

  De auteur heeft op een prettige manier met haar vlotte, natuurlijke schrijfstijl met dit gekozen onderwerp voor een zeer aantrekkelijk verhaal gezorgd. Niet verschrikkelijk spannend maar daarom niet minder onderhoudend.

  De werkdruk en werkzaamheden die het personeel van een basisschool voor de kiezen krijgt en die niet zichtbaar zijn voor een buitenstaander worden goed gepresenteerd in dit verhaal. De stress is voelbaar.
  De personages zijn goed uitgediept in de redelijk korte hoofdstukken en mede hierdoor is het een geloofwaardig geheel geworden.
  ‘Mijn fantasie ging met mij aan de haal. In gedachten dobberde ver op de zee een bootje. Zwaaiende armen, hulpgeroep. Het enige wat ik kon doen was terug zwaaien. Ik zag haar graag ten onder gaan. Ik schrok van mijn slechte gedachten. Het voelde goed. Katja moet weg van De Vulpen.’

  Het is duidelijk dat Jolanda Zuydgeest uit haar ervaring in het onderwijs voldoende weet van het reilen en zeilen op een basisschool in de periode waarin het verhaal zich afspeelt om een duidelijk beeld te kunnen schetsen.
  Het redigeren van het manuscript had iets beter gekund, maar dat neemt niet weg dat ik deze debuutroman graag heb gelezen.

  Een knappe prestatie van Jolanda Zuydgeest. Graag gelezen!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…