Aanbieding!

Het Gebaar, dat mijn leven veranderde

 5,00

Artikelnummer: 094 Categorie:

Beschrijving

0__27_l_ms1.rvf_1Elly Godijn (Godijn Publishing) en Ellis Bell (Gebarenliedjes) slaan de handen ineen en organiseren een verhalenwedstrijd met als titel en overkoepelend thema: ‘HET GEBAAR, dat mijn leven veranderde’.

Met deze wedstrijd willen ze mensen bewust maken van wat het betekent als je doof bent en je dus geen informatie via je oren binnenkrijgt. Dat communicatie en begrip dan voornamelijk via ogen en handen verlopen. Mooie, bijzondere en diverse verhalen en reacties zijn het resultaat van dit bijzondere project. Samen met Pieter Siercks in de jury hebben zij vijfentwintig verhalen geselecteerd voor deze prachtige bundel.

Uit de selectie zijn drie winnende verhalen gekozen:

De wereld van stilte | Marieke Bossenbroek
‘Ze ziet de vreemde uitdrukking op haar moeders verwrongen gezicht, maar begrijpt niet wat er is.’ Een verhaal over een moeder die vecht als een tijgerin om te kunnen communiceren met haar dochtertje.

Vlinder | Rob Beentjes
‘Er is alleen maar het oorverdovend gebulder, dat me omringt, dat me omhult als een dikke deken van geluid.’ Een indringend, gruwelijk en zeer realistisch verhaal over een onverwacht overlijden.

Het meisje en de hond | Catharina van Valen
‘Ik was bang dat de kreten van het meisje de hond aan het schrikken maakten.’ Een verhaal waarbij de details de situatie van een gezamenlijk gedeeld moment in een bus verfijnd en nauwgezet beschrijven.

Het Gebaar, dat mijn leven veranderde:

Een verhalenbundel waarbij in ieder verhaal een doof persoon een rol speelt. Laat je meenemen in de verhalen vol lef, kracht, hindernissen, gebaren, vriendschap en ontroering.

Van elk boek dat verkocht wordt, gaat een deel naar de FODOK (Federatie van Ouders van Dove Kinderen).

0__27_l_ms1.rvf_2

Auteurs: Alice Bakker, Arenda Huijsen, Catharina van Valen, Conny Hoogendoorn, Debbie van Gelabbeek, Debora Degreef, Diana van Sloten, Else Bruinink, Emmy Davids, Gerti de Koeijer, Hilda Knol, Inge Hulsker, Janneke Vrolijk, Jolien Harders, Karin Wilterdink, Lammy Vriesinga, Laurens Hoevenaren, Manja Maas, Marc Kerkhofs, Marieke Bossenbroek, Menno le Poole, Rob Beentjes, Roxane Houshmand, Sanne Muller, Sebastiaan Bronk, Tim De Ryck, Titia Muizelaar

Extra informatie

Aantal pagina's

180

Auteur

Alice Bakker, Arenda Huijsen, Catharina van Valen, Conny Hoogendoorn, Debbie van Gelabbeek, Debora Degreef, Diana van Sloten, Else Bruinink, Emmy Davids, Gerti de Koeijer, Hilda Knol, Inge Hulsker, Janneke Vrolijk, Jolien Harders, Karin Wilterdink, Lammy Vriesinga, Laurens Hoevenaren, Manja Maas, Marc Kerkhofs, Marieke Bossenbroek, Menno le Poole, Rob Beentjes, Roxane Houshmand, Sanne Muller, Sebastiaan Bronk, Tim De Ryck, Titia Muizelaar

Jaar van uitgave

2014

ISBN

978-94-92115-05-8

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het Gebaar, dat mijn leven veranderde” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…