Ankie Wijbenga

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Ankie Wijbenga is geboren in 1961 in Sneek. Op vier jarige leeftijd is zij verhuisd naar Medemblik.
Haar interesse voor lezen en schrijven heeft zij al sinds haar vroege jeugd. In 1998 heeft ze een cursus jeugdverhalen schrijven gevolgd bij het LOI. In het verleden heeft ze enkele prijzen gewonnen met korte verhalen.

In het dagelijks leven is ze activiteitenbegeleider voor mensen met een beperking en werkt bij de WLG-groep. Een heel erg leuke baan waaraan ze veel plezier beleeft.

Sinds 2005 is ze als vrijwilligster en gids betrokken bij Kasteel Radboud, hier wordt haar interesse voor de Middeleeuwen gewekt en verdiept ze zich in de geschiedenis van West-Friesland.
In datzelfde jaar maakt zij kennis met ‘Het verbond van Christophorus’ en sluit zich hierbij aan. Deze re-enactment vereniging houdt zich bezig met levende geschiedenis in de late middeleeuwen.
Dankzij de ervaring die zij hierbij heeft opgedaan en dankzij de deskundigheid van de leden van dit verbond, kan zij een waarheidsgetrouw beeld neer zetten.

Haar vrijwilligerswerk als gids en de vragen tijdens haar rondleidingen inspireren haar om een roman te schrijven over Rooms Koning Willem II. Dankzij dit boek komt ze in 2015 in aanraking met SchrijveninHoorn van GodijnPublishing. Daarnaast geeft zij op aanvraag lezingen over de Middeleeuwen.

Publicaties bij GP: