Alice Bakker

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024) en Project auteurs.

Alice Bakker (1970) noemt zichzelf een laatbloeier. Als ze de veertig is gepasseerd, weet ze na jaren banen in andere sectoren eindelijk dat ze lekker kan schrijven. Ze belandt op een tijdschriftredactie tot ze in 2013 een tekstbureau start en ze brengt met het deelnemen aan en winnen van schrijfwedstrijden haar grootste wens in vervulling: haar naam op een boek.

Sinds 2014 is Alice verbonden aan Godijn Publishing en publiceert ze young adults, romans en verhalen. Daarnaast is ze voor Godijn freelance redacteur en jurylid van de verhalenwedstrijden die bij de BOEK10-evenementen horen. Ook zie je haar druk in de weer met microfoons, boeken en pinapparaten als lid van het organisatieteam van het evenement.

Over haar boeken. Na drie standalone young adults brengt Alice in 2021 het eerste deel in de H4C-serie uit over een 4-havoklas op het fictieve Klaverlandcollege. Daarnaast schrijft ze samen met Elly Godijn als duo Bakker & Godijn de romanserie Angela & Emma. Alice’ boekenplannen? Een stapel zó hoog, dat hij wankelt. Inmiddels weet ze dat de stapel daar erg hoog voor moet zijn of dat je de boeken gewoon heel scheef moet stapelen …

Wat je niet over haar weet? Alice woont in een Zuid-Hollands dorp en heeft haar bureau staan in haar oude middelbare school in haar geboorteplaats Roelofarendsveen. Weleens van gehoord? Ongetwijfeld door het filenieuws, het is aan de A4 tussen Amsterdam en Den Haag. Alice leest vooral in bed, zodra ze haar ogen opent. Ze heeft drie volwassen kinderen, drinkt liters thee per dag, houdt van pure chocolade en heeft altijd bloemen op tafel staan.

Wil je nog meer over Alice of over haar tekstbureau en/of boeken weten, bezoek dan haar website www.inwoordenland.nl

Publicaties bij GP: