Anita Kroef

Portfolio Categories: Auteurs GP (tot en met 2021).

Anita Kroef (1969) heeft samen met haar twee zussen een gelukkige jeugd op de boerderij van haar ouders op het Brabantse platteland. Als kind schrijft ze al korte verhaaltjes en gedichten en is ze een echte boekenwurm. Ze is daar zoveel mee bezig dat het beroepsadvies op de lagere school al ‘schrijfster’ luidt. Ze verslindt boeken in allerlei genres, vooral die van de Zuid-Afrikaanse schrijver Wilbur Smith. Mede hierdoor raakt ze gefascineerd door het Afrikaanse continent en in de afgelopen vijfentwintig jaar bezoekt ze veel Afrikaanse landen en maakt ze kennis met verschillende bevolkingsgroepen en culturen.

Wanneer haar studie, baan, relatie en een druk sociaal leven veel aandacht en tijd beginnen te vergen, blijft ze veel lezen en reizen, maar het schrijven verdwijnt voor een lange tijd naar de achtergrond. De laatste jaren begint het schrijversvirus echter weer te kriebelen. In eerste instantie richt ze zich vooral korte verhalen, waarvan er een aantal als ‘Quiller’ zijn terug te vinden op de website www.vrouwenthrillers. Bijna een jaar geleden besluit ze haar oude jeugddroom een echte roman te schrijven, om te zetten in daden. Dit resulteert in de thriller ‘Bloedzuster’ waarmee Anita in november 2020 debuteert bij Godijn Publishing.

In het dagelijkse leven werkt Anita als Investeringscoördinator & Specialist Administratie in een ziekenhuis in Nijmegen. Samen met haar vriend Ed woont ze in het Noord-Brabantse dorp Sint Anthonis, waar ze al wandelend volop kan genieten van de mooie omgeving.

Publicaties bij GP: