Jesse van Willigenburg

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Jesse van Willigenburg (1993) is van jongs af aan helemaal gek van gamen en later ook van het schrijven van fantasieverhalen. Tegenwoordig is hij vaak te vinden achter zijn computer, terwijl hij een van die twee dingen doet.

Hij is altijd op zoek naar zijn plekje in de wereld, maar komt uiteindelijk tot de conclusie dat je die ook zelf kunt inrichten. Door zijn milde vorm van autisme (Syndroom van Asperger) kan hij soms stil en afgezonderd overkomen. Wanneer hij zich prettig genoeg voelt om uit zijn schulp te kruipen, valt dat uiteindelijk wel mee.

De wereld van Mianara is zijn poging om de negatieve dingen in het leven, maar ook de positieve, een waardige plaats te geven. Waar onze wereld gebonden is aan de regels en wetten der natuur, biedt het fantastische genre de uitkomst om daar op een hele andere manier mee om te gaan. De korte filmpjes in het hoofd van Jesse komen op papier tot leven in de woorden die hij schrijft. De kleinste acties, of gebrek daaraan, vallen hem op en dragen bij aan het verhaal.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Mianara, deel I – 25 januari 2020