Nanda van Eck

Portfolio Categories: Auteurs GP (2021 tm 2023).

Nanda is altijd al gefascineerd geweest door taal, fantasie en creatieve ideeën. Toch heeft ze nooit gedacht dat ze schrijfster zou worden. Ze weet aanvankelijk dan ook niet wat ze aan moet met het verhaal dat in haar hoofd rondspookt. Naarmate de tijd vordert, wordt de drang om het op te schrijven intenser. Ze heeft geen idee waar het toe gaat leiden, maar het moet eruit. Ze begint de flarden, die via het personage Lena komen, aan het papier toe te vertrouwen en langzaamaan ontvouwt zich het hele verhaal. Het blijkt om een trilogie te gaan: een verhaal over vijf unieke tieners (de BIG5), die elkaar moeten vinden om vier rampen tegen te houden.

En zo ontwikkelt zich de schrijfster in Nanda, die wel geleerd heeft om te schrijven binnen het advocatenkantoor waar ze al ruim twintig jaar werkt, maar die moet leren om met de juiste technieken en schrijfstijl een verhaal te vertellen. Het verhaal is er dus eerder dan de schrijfster.

Nanda voelt een belangrijke missie achter haar trilogie: jongeren laten zien hoe bijzonder ze zijn, dat ze een unieke bijdrage te leveren hebben en dat ze moeten gaan samenwerken om alle ontwikkelingen die gaande zijn in de wereld tot een goed einde te brengen. Diverse maatschappelijke thema’s als pesten, onzekerheid en de klimaatproblematiek, maar ook relaties, zingeving en vrouwelijk leiderschap worden niet geschuwd. Het eerste deel van de BIG5-trilogie “Het Krachtige Kleitablet” wordt 14 mei 2022 gelanceerd (genre: young adult/fantasy).

Nanda Kooijman-van Eck schrijft onder de naam ECKOO en woont in Oosterhout (Noord-Brabant). Als ze niet schrijft, brengt Nanda als trotse moeder van twee dochters haar tijd graag door met haar gezin, pratende grasparkiet en ondeugende pony. Ontspanning vindt ze in simpele dingen als samenzijn met vrienden en familie, het lezen van een boek, of een wandeling in de natuur. Ze is gek op dieren.

Publicaties bij GP:

    • Het Krachtige Kleitablet – 14 mei 2022