De Tweede Wereld

 19,95

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Vrede op Morjan was een zekerheid.
Tot Hij verscheen…

Hij is maar met één doel naar Morjan gekomen, weet Magiër Vilina: het ontketenen van de oorlog. Hij steelt waar hij wil en vermoordt wie hij wil. Niemand ziet hem, niemand verdenkt hem. Behalve Vilina. Toch laat zij hem zijn gang gaan.

In De Tweede Wereld volgen we het leven op Morjan, waar de allesvernietigende oorlog zal uitbreken. De koninkrijken van Morjan zijn machtig, maar lijken kansloos tegen de Zwarte Grootmeester en zijn legers. Of kunnen Eroc en Tarú ook op deze wereld het verschil maken?

Auteur: Marc Lommert

Extra informatie

Auteur

Marc Lommert

ISBN

978-94-93157-00-2

Jaar van uitgave

2019

Aantal pagina's

328

Beoordelingen

 1. Karolien Compiet

  Dit tweede deel gaat verder waar deel een eindigt. We volgen het leven op Morjan, waar de allesvernietigende oorlog zal uitbreken. Hoewel de koninkrijken van Morjan machtig zijn, lijken ze volledig kansloos tegen de Zwarte Grootmeester en zijn leger. Kunnen Eroc en Tarú ook op deze wereld het verschil maken?

  Het verhaal begint met een korte samenvatting van deel 1. Dit is fijn, zo wordt je geheugen even opgefrist, voordat je in het volgende deel wordt gezogen. Eroc en Tarú zijn nog steeds van elkaar gescheiden. Ze denken zelfs dat ze elkaar hebben verloren. De twee jongens – die nu grootmeesters zijn – gaan naar de tweede wereld om daar te helpen. Ze weten allebei dat deze wereld de plaats is waar de oorlog begint. In het boek komen naast de personages uit het eerste boek ook een heleboel nieuwe karakters naar voren.

  De tweede wereld kent dan ook veel personages en verhaallijnen. Af en toe moet je daarom even goed lezen om te kijken waar en bij wie je je bevindt. De karakters en plaatsen worden echter wel zo goed en duidelijk omschreven, dat het meestal geen enkel probleem is om mensen en gebieden uit elkaar te houden. Vanwege deze beeldende omschrijving, is het ook erg makkelijk om je in te leven, de wereld ontplooit zich voor je ogen.

  De personages in De tweede wereld hebben ook allemaal een duidelijk eigen karakter. Je leert hen goed kennen en ziet hen groeien. Hoewel er een aantal personen zijn die je uiteraard niet als prettig ervaart – en ook niet hoort te ervaren – zijn er veel die je steeds meer een warm hart toedraagt, naar mate het verhaal vordert.

  De schrijfstijl van Marc Lommert is heel prettig te noemen. Ook al zijn de omschrijvingen uitgebreid, ze zijn nergens te lang. Het verhaal is vlot geschreven, met de nodige actie en spanning. Af en toe worden (gruwelijke) zaken wel dusdanig levendig beschreven, dat je even moet slikken voordat je verder kunt. Het past echter wel in het verhaal, de setting en de sfeer.

  De tweede wereld is zeker een aanrader, al is het verstandig om eerst het eerste deel te lezen. Anders zal je niet altijd meteen begrijpen waarover het gaat. Het is een boek om lekker bij weg te dromen en je naar een mooie, maar heftige, fantasiewereld te laten dragen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…