De Heraklesmoorden

 23,99

Categorieën: ,

Beschrijving

Realiteit en mythologie lijken samen te komen wanneer een moordenaar zich door de twaalf werken van Herakles laat inspireren.

In een zoo worden een leeuw en zijn verzorger op een gruwelijke manier vermoord. In het voorhoofd van de leeuwenverzorger is een Romeinse I gesneden. Als er opnieuw een man wordt vermoord en de politie het Romeinse cijfer III terugvindt, voert hoofdinspecteur Rudi Smeets een race tegen de klok om een vermiste man te vinden die mogelijk het volgende slachtoffer kan zijn.

Om het motief en de dader te vinden, verdiepen Rudi en zijn team zich in de mythologie van Herakles. De druk op Rudi’s team neemt zienderogen toe en de moordenaar lijkt haast ongrijpbaar. Zal Rudi tijdig het tij kunnen keren en voorkomen dat er nog meer genummerde slachtoffers vallen? Want mens noch dier is veilig voor de heraklesmoordenaar…

Herakles is een held uit de Griekse mythologie. Hij is vooral bekend om de twaalf werken die hij heeft uitgevoerd in opdracht van koning Eurystheus. De heraklesmoorden is een boek uit de nieuwe serie ‘De mythosmoorden’ waarbij er telkens een mythologisch verhaal centraal staat.

Alexander behaalde zilver op De Zilveren Strop 2022 – de grootste schrijfwedstrijd voor Nederlandstalige spannende kortverhalen. Eerder won hij samen met drie andere auteurs de schrijfwedstrijd Fatale ontmoeting.

Auteur: Alexander Olbrechts

Extra informatie

Auteur

Alexander Olbrechts

ISBN

978-94-6464-050-2

Jaar van uitgave

2022

Aantal pagina's

415

Beoordelingen

 1. Karin Teirlynck

  In mei 2020 startte Olbrechts’ schrijverscarrière met de publicatie van zijn debuut 𝘎𝘦𝘷𝘭𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘥. In 2021 won hij samen met drie collega-auteurs de schrijfwedstrijd 𝘍𝘢𝘵𝘢𝘭𝘦 𝘖𝘯𝘵𝘮𝘰𝘦𝘵𝘪𝘯𝘨. 𝘋𝘦 𝘛𝘢𝘯𝘵𝘢𝘭𝘶𝘴𝘮𝘰𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯 (een thrillernovelle), zijn winnende inzending voor deze wedstrijd kan je in het boek 𝘍𝘢𝘵𝘢𝘭𝘦 𝘖𝘯𝘵𝘮𝘰𝘦𝘵𝘪𝘯𝘨 nalezen. 𝘋𝘦 𝘏𝘦𝘳𝘢𝘬𝘭𝘦𝘴𝘮𝘰𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯 is een verhaal uit de serie 𝘋𝘦 𝘔𝘺𝘵𝘩𝘰𝘴𝘮𝘰𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯. Deze serie start in het boek 𝘍𝘢𝘵𝘢𝘭𝘦 𝘖𝘯𝘵𝘮𝘰𝘦𝘵𝘪𝘯𝘨.

  𝙊𝙥 𝙚𝙚𝙣 𝙡𝙚𝙚𝙧𝙧𝙞𝙟𝙠𝙚 𝙬𝙞𝙟𝙯𝙚 𝙯𝙚𝙩 𝘼𝙡𝙚𝙭𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙊𝙡𝙗𝙧𝙚𝙘𝙝𝙩𝙨 𝙙𝙚 𝙜𝙚𝙨𝙘𝙝𝙞𝙚𝙙𝙚𝙣𝙞𝙨 𝙣𝙖𝙖𝙧 𝙙𝙚 𝙩𝙬𝙖𝙖𝙡𝙛 𝙬𝙚𝙧𝙠𝙚𝙣 𝙣𝙚𝙚𝙧.

  “𝘙𝘦𝘢𝘭𝘪𝘵𝘦𝘪𝘵 𝘦𝘯 𝘮𝘺𝘵𝘩𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘦 𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦𝘯 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘵𝘦 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘯𝘯𝘦𝘦𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘰𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘻𝘪𝘤𝘩 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘵𝘸𝘢𝘢𝘭𝘧 𝘸𝘦𝘳𝘬𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘏𝘦𝘳𝘢𝘬𝘭𝘦𝘴 𝘭𝘢𝘢𝘵 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘪𝘳𝘦𝘳𝘦𝘯.”

  In mythologie heb ik me nog niet verdiept, dus waren de twaalf werken van Herakles een raadsel voor mij, tot ik 𝘋𝘦 𝘏𝘦𝘳𝘢𝘬𝘭𝘦𝘴𝘮𝘰𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯 las.

  Als in ZOO Planckendael een leeuw en zijn verzorger vermoord worden teruggevonden staan eerste inspecteur Rudi Smeets en zijn team – bestaande uit Delfine De Meester en Lucas Vermeers – aan het begin van een nachtmerrie. De Romeinse I die in het voorhoofd van de verzorger gekerfd staat doet vermoeden dat er nog meer slachtoffers zullen volgen. En inderdaad… die volgen elkaar in snel tempo op.

  Omdat de dader bij verschillende slachtoffers een Grieks woord achterlaat, laten ze een Griekenlandexpert komen om alles een beetje te verduidelijken. Het is dan dat er bij Lucas een lampje gaat branden. Hij ziet een verband met Herakles! Als hij er zich in gaat verdiepen ziet het team inderdaad binding met deze mythologie. Een houvast die ze nodig hebben, want het onderzoek gaat voor geen meter.

  Dit is mijn eerste kennismaking met deze Vlaamse auteur. Olbrechts heeft een erg filmische schrijfstijl die niet alleen vlot is, maar ook heel duidelijk is qua taalgebruik. Op een leerrijke wijze zet hij de geschiedenis naar de twaalf werken neer. Daarnaast weet hij op een geweldige manier de werken te verweven in onze hedendaagse maatschappij. De dader is ontzettend vindingrijk wat betreft aanpassingen in zijn ‘werken’. Olbrechts schrikt er niet voor terug de daden tot in detail te beschrijven. De gruwelijke moorden worden op een bijna ludieke manier neergezet, waardoor ze net iets beter te verteren zijn. (maar ze blijven huiveringwekkend!)

  Bovendien zijn de karakters stuk voor stuk goed uitgewerkt, hebben diepgang en zijn geloofwaardig neergezet. De auteur laat het team ‘leven’ door ook aandacht te besteden aan hun privéleven. Daar moet ik wel meegeven dat ik vooral van Rudi en Lucas een goed beeld heb. Over Delfine zou ik wel iets meer willen weten. Kortom, de personages zijn mensen zoals jij en ik met hun beslommeringen en karaktertrekjes. Mede daardoor is dit verhaal zo krachtig.

  Deze politiethriller is niet tenenkrommend spannend, maar toch voel je een onderliggende spanning. Er is die nieuwsgierigheid naar de volgende moord, het motief en hoe alles afloopt. Ik kon niet anders dan dit boek in één ruk uitlezen.

  𝘋𝘦 𝘏𝘦𝘳𝘢𝘬𝘭𝘦𝘴𝘮𝘰𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯 hebben mij verrast op een aangename manier. Het verhaal is goed opgebouwd, onvoorspelbaar en de plot heeft nog een staartje. Schitterend! Reken daar de subtiele humor bij – waarvan dit boek doorspekt is – en je bent vertrokken voor ettelijke uren leesplezier.

  Karin
  @books_withbooks (Instagram)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…