De jacht op het medaillon 1 | E-book

 9,99

Categorieën: , ,

Beschrijving

Vier jaar geleden kreeg Jake Firefield een magisch medaillon in handen waardoor hij ongewild het doelwit werd van een magiër. Na een lange strijd wist Jake de tovenaar te verslaan, maar hij draagt nog steeds de littekens. Met vallen en opstaan probeert Jake het verleden achter zich te laten. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn vrienden Robin, Colly en Elvira. Jakes rustige leven wordt echter overhoop gehaald wanneer zijn vader plots wordt gedood door een huurmoordenaar. Jake vreest dat het medaillon hier iets mee te maken heeft en gaat op onderzoek uit. Al snel blijkt dat niet alleen het medaillon, maar ook Jakes vrienden geheimen met zich meedragen. Wie kan Jake nog vertrouwen? Wie heeft de huurmoordenaar gestuurd? En is Jake de enige die gevaar loopt?

“De jacht op het medaillon” is het 1e deel van de serie “De herschreven wereld”.
Auteur: Bart Vanhee

Extra informatie

Auteur

Bart Vanhee

ISBN

978-94-93266-44-5

Jaar van uitgave

2021

Beoordelingen

 1. Helga Hoogsteder

  Bart Vanhee is een jonge Vlaamse schrijver die tijdens zijn studie taal- en letterkunde een aantal boeken in eigen beheer heeft uitgeven, via Boekscout.

  In december 2021 is zijn eerste boek uitgekomen onder de vleugels van een grote uitgeverij, De Herschreven Wereld – De Jacht op het Medaillon.

  Bart heeft in totaal zo’n 5 jaar geschreven aan dit boek, voornamelijk tijdens het jaarlijkse schrijfevenement NaNoWriMo, een evenement waarbij in de maand november 50.000 woorden aan een roman geschreven moeten worden.

  Het verhaal is een combinatie van fantasy en een avonturenroman. De setting doet denken aan de middeleeuwen, met ridders, boeren, marktkooplui, herbergen en diverse confrontaties die op ouderwetse wijze worden uitgevochten met degens, zwaarden, messen, pijl en boog.

  De lezer maakt kennis met Jake Firefield die meteen in het begin van het verhaal in een gevecht komt met een onbekend persoon die het duidelijk op hem voorzien heeft.

  Jake heeft jaren geleden een medaillon gekregen en hij werd daardoor het doelwit van een magiër, die het medaillon in handen wilde krijgen. Deze magiër heeft hij kunnen verslaan maar blijkbaar wordt er nog steeds jacht op hem en het medaillon.

  Het begin van het verhaal was redelijk onduidelijk, er wordt een aantal keren verwezen naar dit verleden maar dit wordt niet verder uitgelegd. Daardoor ontstaat het gevoel dat er nog een deel voorafgaand aan dit boek moet zijn waarin de geschiedenis wordt verteld en is het wat lastig om echt in het verhaal te komen.

  In de loop van het verhaal leert de lezer ook Jake’s vrienden kennen en blijkt dat ook deze vrienden betrokken zijn geweest bij het gebeuren in het verleden. Ook Jake’s vader heeft een grote rol hierin gespeeld.

  Als Jake’s vader vermoord wordt en er groot gevaar dreigt voor een aantal van de vrienden die in een andere stad wonen trekken Jake en vrienden naar het noorden om ze te redden. Als blijkt dat het medaillon inderdaad de aanleiding is om op de vrienden te jagen trekken ze met z’n allen naar het noordoosten om uit te vinden wie de opdrachtgever hiervoor is. Leeft de magiër soms nog ? Zijn er handlangers van de magiër nog in leven en willen zij afmaken wat ooit mislukt is ?

  Tijdens deze reis komen ze in een aantal hachelijke situaties terecht, terwijl ze ook onderling de nodige problemen moeten oplossen.

  In de loop van het verhaal wordt stukje bij beetje duidelijker waarom deze reis gemaakt wordt en wat er ooit gebeurd is. Het verhaal wordt pakkender naarmate het vordert en Bart weet de spanning op een goede manier op te bouwen. De gevechten zijn soms wat hard maar nergens te gruwelijk of bloederig.

  Het is wel duidelijk dat Bart een serie van De Herschreven Wereld in zijn hoofd heeft. Het einde is geen einde, het is een overgang naar een rustige periode op weg naar nieuwe avonturen en problemen die het hoofd geboden moeten worden.

  Het boek leest prettig en het zit vol met mooie beschrijvingen en bijna poëtische zinnen. Het is leuk dat er een landkaart bij zit waarop de lezer de reis van de helden kan volgen (in het gedrukte boek zelfs los, zodat deze steeds bij de hand gehouden kan worden). De beschrijvingen van omgeving en steden zijn goed gedaan, waardoor het makkelijk te visualiseren is. Er zijn een aantal mooie potloodtekeningen als illustratie ingevoegd, die ook de sfeer van het boek goed weergeven. De tekening en de kleuren van de omslag zijn sfeervol en het medaillon krijgt alle aandacht op de omslag. Een charmant aspect is dat Bart af en toe een Vlaams woord of uitdrukking gebruikt. Dit is absoluut niet storend, in tegendeel, het geeft extra kleur aan het boek.

  Er blijft echter nog een hoop in te vullen voor het verhaal en de voorgeschiedenis en aan het eind is zeker nog niet alles duidelijk. Het boek vraagt zelf om een prequel, de geschiedenis van Jake en zijn vrienden heeft alle potentie om daar ook een spannend en pakkend boek van te maken en hierdoor ook meer duidelijkheid aan de lezers te geven. En ook de rol van de vader mag duidelijker worden, deze blijft nu wat onderbelicht.

  De verschillende personages en karakters zouden wat meer uitgewerkt mogen worden, zodat ze meer een echt persoon worden. Nu bleven ze soms nogal vlak, zonder echte persoonlijkheid en karakter. Als de persoonlijkheden wat meer uitgewerkt worden is het makkelijker sympathie voor de helden te krijgen, en de onderlinge samenhang en verhoudingen tussen de vrienden krijgen daardoor ook meer diepte en spanning.

  Ik heb het boek met veel plezier gelezen en ik kijk uit naar het vervolg maar zeker ook naar een prequel waarin de geschiedenis met de magiër verteld wordt.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…