De koning van Cornouaille | E-book

 7,99

Categorieën: , , ,

Beschrijving

Het is de 5e eeuw na Christus. De twaalfjarige Gwen komt uit een eenvoudige familie die behoort tot de stam van de Damnonii in het noorden van Brittannië, het huidige Schotland. Het rustige leventje van Gwen wordt op zijn kop gezet wanneer ze als jonge bediende gaat werken bij het koningshof. Koningin Maelgven heeft haar zinnen gezet op de macht en de bezittingen van koning Gradlon die met zijn soldaten in het nabijgelegen Dunbarton is gelegerd.
Maelgven stuurt Gwen eropuit om koning Gradlon te bespieden. Maelgvens intriges om de koning in te palmen, voeren Gwen ver weg van haar vaderland, naar het koninkrijk Cornouaille aan de overkant van de zee. Ze krijgt te maken met kwade krachten en grote tegenslag. Hoe redt zij zich in haar eentje in het vreemde land, aan het hof van koning Gradlon en zijn grillige gemalin Maelgven?

Karin Doornik heeft zich laten inspireren door de oude Bretonse legende over de verdronken stad Ys. Ze heeft zich verdiept in de oude bronnen zoals Geschiedenis van de Britse koningen van Geoffrey van Monmouth en ontdekte dat een aantal hoofdrolspelers in de legende echte mensen van vlees en bloed waren.

Een origineel verhaal, levendig door de details van het dagelijkse leven in de Keltisch-christelijke wereld van de vroege middeleeuwen.

Extra informatie

Auteur

Karin Doornik

ISBN

978-94-6464-091-5

Jaar van uitgave

2023

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De koning van Cornouaille | E-book” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…