Killian Calkert, de opdracht van Odin

 18,99

Categorieën: , , ,

Beschrijving

Het rustige leven van Killian neemt een bizarre wending als er een geest aan hem verschijnt. De verschijning geeft hem de opdracht om zijn wapen te zoeken en Ragnarok te voorkomen. Voordat Killian een vraag kan stellen, is de geest verdwenen.
Wanneer Killian zich voor een onderzoek in het ziekenhuis meldt, wordt hij gevangengenomen door dokter V. en gebruikt als proefpersoon. Tijdens een geheimzinnig experiment belandt Killian in Nidavellir; een van de negen werelden uit de Noorse mythologie. Hij ontdekt er dat goden wel degelijk bestaan en dat niet alles slechts een mythe is.
Killian verzet zich, maar komt erachter dat er tien jaar geleden met zijn geheugen is geknoeid. Hij kan niet anders dan vrijwillig meewerken aan de experimenten van dokter V. Alleen zo vindt hij de waarheid.

“Killian Calkert, de opdracht van Odin” is het eerste deel van de tweedelige Young Adult serie waarin de Noorse mythologie een grote rol speelt.

Auteur: Ilona Poot

Extra informatie

Auteur

Ilona Poot

ISBN

978-94-93266-05-6

Jaar van uitgave

2021

Aantal pagina's

358

Beoordelingen

  1. Rick Willemsen

    Een kinderboek voor de gevorderde lezer (11+). Het start met een alledaagse situatie: een jongen die verlegen wordt bij de aanblik van een knap meisje. Alle clichés uit een puberleven worden feilloos beschreven, maar niet overdreven. Nog voordat je kunt denken ‘zou er nog iets gaan gebeuren’ wordt je letterlijk in het verhaal gezogen en wordt je meegesleurd in een wereld vol vreemde namen.

    De Griekse mythologie is bij velen welbekend, de Noorse mythologie is echter een onbekender terrein voor de meesten. Odin, Thor, Freya zijn wellicht nog enigszins bekend, maar Asgaard, Midgaard, Nimfelheim en Yggdrasil zijn echt nieuwe termen.

    In sneltreinvaart word je meegenomen in deze wereld van Noorse mythologie en met de nodige humor en spanning probeert de hoofdpersoon, Killian Calkert, zijn zusje te vinden. In een snelkookpan van puberende emoties worden vriendschappen gesmeed en wordt er verraad gepleegd. Wie is te vertrouwen? Wie haakt op het laatst toch af? Een heerlijk boek waarin vriendschap en samenwerking uiteindelijk de boventoon voeren.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…