Een blauwe blik

 18,99

Auteur: Lucy Neetens

Categorieën: ,

Beschrijving

Met een blauwe blik naar de toekomst kijken!

Een blauwe blik is het bewogen relaas van een jonge vrouw die te horen krijgt dat ze ernstig ziek is. Het verhaal toont haar vallen en opstaan, haar angsten en geluksmomenten en het wordt van tijd tot tijd verlicht door relativerende humor zodat de lezer, samen met de hoofdpersoon, even op adem kan komen en kan (glim)lachen.
Met Een blauwe blik wil de auteur vooral laten zien hoe liefde voor en van naasten in het diepste dal van je leven “een medicijn” kan zijn.

‘Dit verhaal staat als een huis!’
André Nuyens (schrijver van kinder- en jeugdboeken).

Extra informatie

Auteur

Lucy Neetens

ISBN

978-94-93233-29-4

Jaar van uitgave

2021

Aantal pagina's

290

Beoordelingen

  1. Gert Braak

    Heel af en toe kom je debuten tegen die bijblijven, doordat de schrijfstijl en het onderwerp van het verhaal blijven hangen. Een sprekend voorbeeld hiervan is de roman Een blauwe blik van Lucy Neetens, in maart verschenen bij Godijn Publishing.

    Een blauwe blik snijdt een bijzonder gevoelig onderwerp aan als Leja Berger, een jonge vrouw, van haar arts te horen krijgt dat ze ernstig ziek is. Begrijpelijkerwijs roept dat de nodige emoties bij haar op. Toch weet zij een overwegend positieve houding naar haar omgeving uit te stralen. Wat is de rol van mensen in je omgeving in een dergelijke situatie? Een blauwe blik laat haar lezers het antwoord op deze vraag meebeleven, zonder ook maar een moment zwaarmoedig te worden. Hier en daar ontbreekt zelfs gepaste humor niet.

    Geen enkele lezer kan door Een blauwe blik onberoerd blijven. Dat heeft natuurlijk te maken met het thema. Door de manier waarop Lucy Neetens, mede door het gekozen ik-perspectief, je door de ogen van Leja laat meekijken, zorgt ervoor dat er een onvoorstelbaar realistisch beeld ontstaat. Zowel het verdriet en de pijn, alsook de positievere karaktereigenschappen en de daaruit voortvloeidende handelingen van Leja zijn letterlijk voelbaar. De uitwerking van Leja als personage is grandioos. Zij fungeert door dit verhaal als een symbool, in de positieve zin van het woord, voor velen.

    Door het eerlijke en realistische beeld heeft deze roman ook een mooie ‘diepere laag’, waardoor het geschikt is voor een breed publiek. Aan de ene kant zal er voor een lotgenoot van Leja een hoge mate van herkenning zichtbaar zijn. Voor hen die het geluk hebben vooralsnog gevrijwaard te zijn van een dergelijke zware boodschap, biedt het meer dan voldoende stof tot nadenken. Bijvoorbeeld over de vraag hoe je moet/kunt reageren op iemand die het overkomt. En laat er geen misverstand over bestaan: Lucy Neetens maakt niet alleen de voor de handliggende mogelijkheden zichtbaar.

    In mijn optiek geeft Lucy Neetens blijk van een voortreffelijk schrijftalent, zowel op inhoud als door haar stijl. Misschien is een vergelijk met een aantal zogeheten gevestigde namen zeer realistisch. Hier is een auteur aan het werk die haar hoofd en haar pen gebruikt om datgene wat uit haar hart komt te verwoorden. Daar is ze meer dan in geslaagd, want door het gebruik van haar ‘unieke stem’ is dit een debuut geworden zoals je niet vaak tegenkomt en dat schreeuwt om opvolging.

  2. Emmie Verhoef- Zonneveld

    In het boek “Een blauwe blik” neemt de hoofdpersoon je mee in haar strijd hoe om te gaan met een heftige ziekte.

    Als lezer wordt je deelgenoot ven de balans tussen de positieve en negatieve gevoelens, zonder zwaarmoedige indruk.

    Soms kwamen de positieve passages naar mijn mening wat te onwerkelijk voor. De vele beesten die veel verzorging nodig hebben bv.

    Het boek laat mooi zien hoe belangrijk steun en liefde van naasten en vrienden zijn.
    Een onopgeloste mysterie nodigt wellicht uit tot een vervolg?

    Het is een vlot te lezen boek wat door de humor nergens somber is.

  3. Guus

    ‘Ik was het zaadje. De mensen om me heen waren mijn zon en gaven me liefde’.

    Meeslepend verhaal over Leja die op haar eigen wijze de strijd met kanker aanpakt. Een gevecht dat zij het liefst wil ontlopen maar toch leert zij met vallen en opstaan de confrontatie met die vreselijke ziekte aan te gaan.
    Met oog voor de buitenwereld ontdekt zij daarbij meer en meer haar binnenwereld, ‘haar uitgevonden zelf’. Zij haalt haar levenslessen uit dagelijkse gebeurtenissen die niet voor niets op haar pad komen en gaat op weg naar onvoorwaardelijke liefde. Dat leert haar ook anders naar haar lichamelijk leed te kijken.
    Zoals op de achterzijde van haar boek staat: ‘Met Een blauwe blik wil de auteur vooral laten zien hoe liefde voor en van naasten in het diepste dal van je leven “een medicijn” kan zijn’.

    Auteur Lucy Neetens schrijft in een vernieuwende stijl soms relativerend maar ook met humor en prachtige tekstvondsten. Haar verhaal is eveneens gevuld met wijsheden die mij op momenten ontroerden als een welkome aanvulling op weg naar onvoorwaardelijkheid in de liefde.

  4. Gerda

    Een goed geschreven aangrijpend verhaal in één keer uitgelezen.

  5. Anneke Klomp

    Voor mij las dit boek als een trein, ik had het in 2 dagen uit. Ook jammer als het weer uit is. Er staan veel weetjes in zoals over Yoga maar zelfs over een auto merk. Dit was opvallend nieuw voor mij.
    Heerlijk boek om te lezen. Het is een boek over ziekte, maar zeker niet zwaar.
    Waarschijnlijk voor de doelgroep van mensen met een ziekte ook heel fijn om te lezen. Het volgende boek ga ik zeker ook lezen.

Een beoordeling toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…