Doodgewoon

 17,95

Beschrijving

Wat gebeurt er als je overlijdt? Ga je naar een zalig rijk of word je wakker op een koud en kil kerkhof met zombies die zich liever opgestanen noemen? Op een plek  waar de dood, die een hein wordt genoemd, een oogje in het zeil houdt en problemen oplost. De hein wordt zorgvuldig gekozen door de opgestanen en krijgt de titel grafmeester.
Destiel is een zeventienjarige jongen die volop van het leven geniet. De laatste dagen gebeuren er vreemde dingen in zijn leven en hij denkt zelfs dat hij een zombie ziet. Wat hij niet weet, is dat hij een gen heeft dat essentieel is om een Hein te worden. Zonder dat hij het merkt, ondergaat hij een transformatie en wordt hij overvallen door vreemde pijnklachten.
Wanneer hij bij een begraafplaats valt met zijn fiets, maakt hij kennis met de opgestane Ramon. Hierdoor gaat er voor hem een nieuwe wereld open en leert hij een kant van zichzelf kennen die hij liever niet had ontmoet.
Ramon heeft een missie en kan Destiel goed gebruiken, maar Destiel wil alles zo snel mogelijk vergeten…

Wie zegt dat de dood het einde is?

Extra informatie

Auteur

Carla Scheepstra

ISBN

978-94-92115-69-0

Jaar van uitgave

2018

Aantal pagina's

294

Beoordelingen

 1. Ferry Visser

  In de jaren negentig keek ik veel naar de serie ‘Are you afraid of the dark?’ Een geweldige YA fantasy/horror serie. ‘Doodgewoon’ van Carla Scheepstra zou het perfecte verhaal zijn voor deze geweldige serie! Wat een heerlijk, grappig, spannend, dark fantasy debuut!
  Om te beginnen heeft het verhaal een aangenaam hoog tempo. De hoofdstukken zijn kort, de beschrijvingen overtuigend en dat gecombineerd met de nodige humor levert een verhaal op dat de titel pageturner mag dragen.
  Verder is het thema van het verhaal origineel uitgewerkt. ‘Doodgewoon’ gaat over jezelf zijn en de verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat. De auteur speelt met het thema en combineert versterkt dit met verwijzingen naar dood en liefde. De kwetsbaarheid die zij aan beide motieven weet toe te voegen maken het verhaal ontroerend.
  Daarnaast is Destiel Wachtmeester een fascinerend personage, vanwege zijn gevoeligheid. De ontwikkeling die hij doormaakt wordt mooi beschreven door de Scheepstra, omdat hij steeds meer zichzelf wordt en laat zien dat daar een grote kracht in schuilt.
  Dat betekent dat ‘Doodgewoon’ naast een feelgood Halloweenverhaal, ook een origineel verhaal is over zelferkenning, dat laat zien dat er in kwetsbaarheid een hele grote kracht zit! #doodgewoon #carlascheepstra #godijnpublishing

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…