Daniëlle Logtenberg

Portfolio Categories: Project auteurs.

Met een schok word ik wakker. Het was er weer. Iets groots en duisters dat mij de adem benam en mijn man en kind bedreigde. Mijn haren zijn nat van het zweet en met bonkend hart zit ik rechtop in bed. Adem in, adem uit. ‘Stuur je adem naar je onderbuik, je adem zit veel te hoog’, hoor ik mijn haptonoom zeggen. Ik concentreer me op mijn ademhaling en heel langzaam word ik rustiger.

Deze zinnen vormen het begin van het verhaal “In angst gevangen”, geschreven door Daniëlle Logtenberg. Het is haar tweede fictieve verhaal. Schrijven is niet nieuw voor Daniëlle. Ze studeert journalistiek op Hogeschool Windesheim in Zwolle en studeert af in de richting public relations, maar schrijven blijft haar passie.

Het begint met een dagboek die ze kado krijgt op haar negende verjaardag. Ze schrijft er dagelijks in en begint met het schrijven van zelfbedachte verhaaltjes.Later schrijft Daniëlle vooral column-achtige stukjes over dingen die ze meemaakt. Ze heeft echter nog nooit een verhaal op basis van haar fantasie geschreven. Tot een vriendin haar begin 2014 attent maakt op een grote landelijke schrijfwedstrijd. Kort daarvoor heeft ze naar het reisprogramma “Het einde van de wereld” van Floortje Dessing gekeken; over Lapland, met rendieren en tochten per slee. Het inspireert haar tot het schrijven van “Sneeuwblind”. Een verhaal over een vrouw die verdwaalt in het hoge noorden van Lapland tijdens een huskysafari. Hoewel het haar eerste fictieverhaal is, rolt het er in één keer uit. Ze schrijft het in één middag. Nadat ze het verhaal instuurt, wordt ze met negenendertig andere schrijvers uit twaalfhonderd inzendingen gekozen. De veertig finalisten winnen hiermee workshops van professionele schrijvers als Marion Pauw en Susan Smit. Hoewel ze niet wint, leidt dit uiteindelijk wel tot een publicatie in de verhalenbundel “Vijftien Gezichten” en tot publiciteit in regionale kranten.

Eerder wint Daniëlle in 2014 prijzen met de Metro Columnn Contest, een gedichten- en een zomercolumnwedstrijd en ziet hierin de bevestiging dat haar werk wordt gewaardeerd en dat ze door moet gaan met schrijven.

Voor de opvolger van “Vijftien Gezichten”, de verhalenbundel “Vijfentwintig Obsessies” schrijft ze een verhaal over Sarah; een vrouw met een telobsessie en die lijdt aan een krankzinnige angst dat haar dochtertje Anna iets overkomt. Maar zijn de gebeurtenissen die Sarah meemaakt echt of is ze aan het doordraaien? De lezer wordt meegenomen in haar angst en obsessies.

Momenteel schrijf Daniëlle aan een jeugdboek voor tien- tot twaalfjarigen over een Nederlands en een Italiaans meisje die samen avonturen beleven in Rome. Ze hoopt het dit jaar af te ronden en uit te geven.

Publicaties bij GP: