Diane Busink

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Diane Busink (1969) is opgegroeid in Groessen en voor haar studie sociale wetenschappen verhuisd naar Nijmegen. Ze schrijft vanaf haar vroege jeugd: het begon met verhaaltjes, gedichten, brieven, een dagboek; later kwamen daar reisverslagen, korte verhalen, wetenschappelijke stukken en verslagen bij.

In opdracht schrijft Diane levensverhalen (www.BoekBusink.nl). Tevens heeft ze in eigen beheer een roman en gedichtenbundel uitgegeven. In 2018 debuteerde ze met het succesvolle peuterboekje Belle in Bad (Graviant Publishers). Bij Godijn Publishing zijn in januari 2022 twee historische romans uitgekomen en momenteel schrijft ze aan haar derde.

Naast het schrijven werkt Diane als gedragskundige en ACT-coach. Ze woont met haar man in Berg en Dal en heeft een samengesteld gezin met acht (jong)volwassen kinderen.

Diane is altijd geïnteresseerd in wat mensen motiveert en inspireert. Waarom doen mensen wat ze doen? En hoe zijn gebeurtenissen uit het verleden nog steeds van invloed op het heden?
Dit is ook de leidraad in haar boeken. Ze verweeft historische gebeurtenissen fictief met elkaar en laat zien dat wortels uit het verleden vaak van invloed zijn op het handelen in het hier en nu.

Publicaties bij GP: