Frans van der Eem

Portfolio Categories: Project auteurs.

Frans van der Eem (pseudoniem van Frans Dingemans) schrijft fulltime fictie sinds begin 2017. Daarvoor was hij professioneel actief als freelance journalist, tekstschrijver, webredacteur en IT- en bureaumanager. Hij studeerde af als historicus, met als specialisatie Koloniale en Sociaaleconomische Geschiedenis, deed een postdoc Wetenschapsjournalistiek en volgde de module Fictie II van Editio.

Begonnen met ultrakorte verhalen (UKV’s), waarvan er 21 de wekelijkse ‘Top 5’ van Schrijven Online haalden, schreef Frans vervolgens zeer korte verhalen (ZKV’s) voor Sweek, met negen #Micro-finaleplaatsen die zijn gepubliceerd in bundels. Sindsdien doet hij met langere verhalen mee aan schrijfwedstrijden en -projecten. Tientallen daarvan werden gepubliceerd in verzamelbundels, waaronder een aantal van Godijn Publishing. Hij won de Godijn-wedstrijd ‘Olifanten op het ijs’, was een van de winnaars van de Godijn-wedstrijd ‘Zwarte Sneeuw’ en was in 2020 meerdere keren ‘Verhaal van de Maand’.

Frans was mederedacteur van de succesvolle bundel ‘Kort en Prachtig’, gepubliceerd bij Uitgeverij Ambilicious, en is op verzoek verhaalredacteur. In 2020 was hij jurylid van de Godijn-wedstrijd ‘Et in ventum’. Hij werkt naast zijn korte verhalen aan een historische roman, die zal uitkomen in 2022.

Je vindt Frans op Facebook: https://www.facebook.com/FransvanderEem.

Publicaties bij GP:

  • Maaiveld (2020)
  • En nog meer … (volgt later)