Gea Wolfslag


‘Ik ga later een boek schrijven meester De Jong.’
‘Dan ben ik de eerste die het leest.’

Dat is Gea’s belofte aan de directeur van haar basisschool in Drachten, de plaats waar ze in 1969 is geboren. Journalist, dat gaat ze worden. Ze wordt uitgeloot voor de School van Journalistiek in Kampen, maar wel ingeloot bij haar tweede studiekeuze: overheidscommunicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. In haar werk als communicatieadviseur bij de overheid schrijft ze veel; nieuwsbrieven, persberichten, teksten voor websites, campagnes en online middelen en af en toe schrijft ze (mee aan) een speech. In haar eerste baan schrijft ze zelfs een boekje ‘Het Watermachien’ over de geschiedenis van stoomgemaal De Vier Noorder Koggen in Medemblik, beter bekend als het stoommachinemuseum. In 2004 hangt ze haar vaste baan bij de Rijksvoorlichtingsdienst als campagneadviseur voor Postbus51 campagnes, aan de wilgen om weer te gaan studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens de studie theatervormgeving volgt ze vanwege de liefde voor het schrijven lessen in dialoogschrijven en schrijven voor drama. Om de kost te verdienen laat ze zich als zzp-er inhuren in haar professie als communicatieadviseur.

En nu ontwerpt deze communicatieadviseur theaterdecors en noemt ze zichzelf Creative Writer, omdat ze schrijft, tekent, schildert en illustreert.
In 2019 is ze gaan schrijven bij Elly Godijn, aan korte verhalen voor verhalenbundels. Haar eerste boek is bijna af. Een boek over haar te jong gestorven zus, voor haar twee dochters. Ze weet ook al wat haar tweede boek gaat worden. Een kinderboek over rouw en verdriet, dat ze zelf gaat illustreren.

‘Mijn eerste boek is af Meester De Jong.’ Ze hoopt dat hij het in 2021 nog kan lezen.

Publicaties bij GP: