Ingeborg van ’t Pad Bosch

Portfolio Categories: Auteurs GP (tot en met 2021).

Ingeborg van ’t Pad Bosch (1971) groeit samen met haar jongere zus en broer op tussen de weilanden en de boomgaarden in Overasselt, een klein dorpje aan Maas. Daar heeft ze een gelukkige jeugd. In 1989 gaat ze psychologie studeren in Leiden waar ze met volle teugen geniet van haar vrijheid en het studentenleven. Als zij in 1995 afstudeert, vertrekt ze naar Amsterdam, start haar loopbaan als psycholoog en gaat samenwonen met haar jeugdliefde. Even lijkt het geluk haar minder toe te lachen als haar eerste zoontje in de eerste vier jaar van zijn leven ernstig ziek blijkt te zijn. Het is een leerzame, louterende maar vooral liefdevolle fase in haar leven waarin pieken en dalen elkaar in rap tempo opvolgen. Haar tweede zoon wordt geboren en het gezin besluit te verhuizen naar Aerdenhout waar er nog een derde zoon wordt geboren. De jaren daarna staan in het teken van het combineren van een druk gezin met haar werk als psycholoog en een groot sociaal leven.

Als in 2010 de kans voorbij komt om naar New York te verhuizen, pakt het gezin hun biezen en vertrekt naar The Big Apple. Daar besluit ze haar beroep als psycholoog aan de wilgen te hangen en start met schrijven. Ze schrijft o.a. als Wereldwijf voor LINDAnieuws, VROUW, J/M ouders en Psychologie Magazine en heeft in 2017 een wekelijkse column bij radio Veronica over de Amerikaanse verkiezingen. Op haar eigen blog publiceert ze korte verhalen over haar ontmoetingen met de Amerikaanse maatschappij waarvan in 2015 de bundel “Familie Jansen Goes New York” verschijnt. Met De wereldwijven stelt ze in 2017 een boek samen waarvan de opbrengst aan “She Decides” wordt gedoneerd. Maar een gebeurtenis in New York, een familiefoto en een opmerking van haar grootmoeder inspireren haar tot het schrijven van een verhaal. Met haar debuutroman “Kroniek van een erfenis” komen de personen uit het verleden van haar familie weer fictief tot leven. “Kroniek van een erfenis” speelt zich deels af in New York en deels in Nederland. Het verhaal gaat over de invloed van geheimen op persoonlijke ontwik-keling en de zoektocht naar eigen identiteit. Kun je werkelijk worden wie je bent als je door omstandigheden wordt gedwongen een masker te dragen?

Ingeborg van ’t Pad Bosch woont met haar man en drie zonen in een dorp onder de rook van New York en werkt momenteel met hart en ziel aan het internetplatform www.dewereldwijven.com. Met haar verhalen en initiatieven hoopt zij anderen te inspireren en de wereld een stukje mooier te kleuren.

Publicaties bij GP:

  • Boek10 – Kroniek van een erfenis – volgt 29 september 2018