Jacob Dens

Portfolio Categories: Project auteurs.

Jacob Dens (1991) leeft al vanaf zijn peutertijd een leven vol verhalen. Zijn grote luisterhonger drijft zijn ouders om niet alleen dagelijks verhalen voor te lezen, maar ook zijn lievelingsboeken voor hem in te spreken op cassettes. Zodra Jacob zelf woorden op papier kan zetten, begint hij zijn eigen schrijfsels neer te pennen. Zijn eerste pogingen stranden op enkele onsamenhangende regels… maar op de leeftijd van 28 wint hij enkele schrijfwedstrijden en verschijnt zijn eerste thrillernovelle mee in het boek Zwarte Sneeuw! Bij Godijn Publishing staan er ook verhalen van hem in de bundels Nevelkinderen en Een Zwarte Roos op het Plein.

In zijn professioneel leven wint Jacobs interesse voor de medemens het (nipt) van zijn lees- en schrijflust. Hij studeert klinische psychologie aan de universiteit van Gent en belandt daarna in het welzijnswerk van zijn thuisstad, Turnhout. Daar werkt hij achtereenvolgens met jongeren, familieleden van gedetineerden en volwassenen met psychische moeilijkheden. De vaak harde realiteit van de werkdag compenseert hij met een grote dosis surrealisme ’s avonds: zijn schrijfsels bevatten in de regel onmogelijke en bovennatuurlijke elementen.

Jacob is een aanhanger van de ijsbeermethode – iets opschrijven, opstaan, vijf rondjes wandelen om na te denken en weer gaan zitten – en hoopt nog vele kilometers af te leggen nu deze publicatiestap gezet is!

Publicaties bij GP: