Jan Zegers (1944) is geboren in Terneuzen en is daar nog steeds woonachtig. Tijdens zijn werkzaam leven was hij bedrijfsleider bij een garagebedrijf.
Na zijn pensionering reed hij in 2005 op de fiets met vrienden naar Santiago de Compostela en het lijvige reisverslag was het begin van zijn schrijvers loopbaan. Na het schrijven van korte verhalen, debuteerde hij in 2012 met De worsteling naar geluk, een streekroman op basis van een geruchtmakende moordzaak uit 1891 aan de Catspolderschedijk bij Terneuzen. Het boek kreeg veel aandacht en ook Omroep Zeeland maakte er een reportage over. Een recensent van de PZC schreef: Wie in het boek begint te lezen, komt er niet van los. Terneuzenaar Jan Zegers moet een geboren schrijver zijn.
Zijn tweede roman De stenen van Cruz de Ferro zwijgen geeft een afspiegeling van de tijd waarin de hoofdpersoon is neergezet. Het heeft de kenmerken van een autobiografie en veel van de beschreven gebeurtenissen zijn authentiek, maar er is ook ruimte gelaten voor de verbeelding. Het boek behaalde in 2014 de derde plaats, van de 77 inzendingen, in de race om de Zeeuwse publieksprijs. In 2015 werd het korte verhaal Dure kunst, als onderdeel van Nederland leest, geplaatst in de bundel Stikkort Zeeuwse verhaaltjes. Aan zijn nieuwste roman De Witpenmerel heeft hij tweeënhalfjaar intensief gewerkt.
Naast schrijven zijn lezen en lange tochten op de racefiets maken zijn hobby’s.
Publicaties bij GP:
- Boek10! – De Witpenmerel – 22 september 2016