Janneke Bazelmans

Portfolio Categories: Auteurs GP (tot en met 2021).

Janneke Bazelmans (1974) is milieujurist, onderzoeker en auteur.  Zij studeert rechten in Amsterdam en werkt achtereenvolgens bij het openbaar ministerie op de afdeling milieuzaken, als milieuadvocaat en docent-onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam.

Momenteel combineert zij een adviespraktijk met onderzoek en publicaties. Rode draad in al haar werkzaamheden is milieu- en klimaatrecht, productieketens en duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Als redacteur bij Wolters Kluwer Uitgeverij schrijft zij iedere maand over actualiteiten in het milieurecht. Zij is co-auteur van diverse pre-adviezen van de Vereniging voor Milieurecht en voor de bundel ‘Duurzame handel in juridisch perspectief’ (Boom Juridische uitgevers) heeft zij onderzoek gedaan naar duurzame palmolie. Voor de thriller Verkapt reist zij door Indonesië. Zij logeert bij de Dayaks in hartje Borneo, neemt een kijkje op de palmolieplantages en loopt mee in het orang-oetan opvangcentrum.

De afgelopen jaren schrijft zij iedere maandag met een groep schrijvers in de schrijfwerkplaats van de bibliotheek Den Bosch waar zij werkt aan haar thrillerdebuut. Verkapt is fictief, maar gebaseerd op de rauwe randen van de werkelijkheid.

Publicaties bij GP:

  • Boek10! – Verkapt – 6 mei 2017