Julia Ran

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Julia Ran (1967) woont met haar samengestelde gezin en vier katten in het groene Midden-Delfland. Naast haar werk als auteur is ze communicatieadviseur en redacteur. Ze houdt van rockconcerten bezoeken, zingen en reizen. Italië is een van haar favoriete vakantielanden.

 

Julia’s ambitie om boeken te schrijven is er al zolang ze zich kan herinneren. Toch duurt het tot 2020 voordat ze daadwerkelijk tijd vindt om aan haar eerste manuscript te beginnen. Ze volgt een masterclass bij de schrijfacademie van Marelle Boersma en komt via de uitgeversdag in contact met Elly Godijn. In mei 2022 is haar eerste publicatie een feit, de novelle Kir Royal, al snel gevolgd door een kort verhaal in de Vlielandbundel De ontmoeting van 2022 en in 2023 haar eerste roman Tequila Sunrise.

 

De schrijfstijl van Julia reflecteert wie ze is als persoon. Realistisch en een tikkeltje direct. Ze schrijft over liefde en vriendschap, maar gaat daarbij zwaardere thema’s, zoals verslaving, rouw en moeilijke familieverhoudingen niet uit de weg. Het echte leven, waarin je soms moet zoeken naar een gouden randje, maar het uiteindelijk toch vindt: in jezelf.

 

Publicaties bij GP: