Judith de Laat


Judith de Laat (1979) is van origine journalist en werkte bij actualiteiten- en educatieve televisieprogramma’s, waar ze vooral mensen portretteerde met een persoonlijk verhaal. In haar huidige werk als communicatiemanager bij Samen Sterk zonder Stigma, is opnieuw storytelling een belangrijk onderdeel. Altijd zijn de verhalen die ze optekent, gebaseerd op de realiteit: dat wat mensen zien, horen voelen en meemaken. Niets meer en niets minder.

In haar debuutroman combineert ze bestaande verhalen en historische feiten met haar eigen fantasie. Basis voor dit verhaal zijn de jeugdverhalen die ze van jongs af aan hoort van haar moeder en tantes, de indrukwekkende verhalen van de mensen die ze sprak met Alzheimer, tijdens het maken van een tv programma, gecombineerd met de historische feiten die zijn opgetekend door een actieve Brabantse heemkundekring. Op basis van de verhalen ontstaat een nieuw verhaal, wat echt gebeurd had kunnen zijn. Reëel, sober en herkenbaar. Op 28 november 2020 wordt de roman ‘Vergeet me’ gelanceerd tijdens het Boek10 event.

Het uitkomen van haar debuutroman maakt van Judith een gelukkig mens, maar ze was het al. Ze woont met haar man en drie prachtige kinderen (én een lieve hond) in een heerlijk huis aan de rand van Nieuwegein.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Vergeet me – 28 november 2020