Judith de Laat


Judith de Laat (1979) is van origine journalist en werkte bij actualiteiten- en educatieve televisieprogramma’s, waar ze vooral mensen portretteerde met een persoonlijk verhaal. In haar huidige werk als communicatiemanager bij Samen Sterk zonder Stigma, is opnieuw storytelling een belangrijk onderdeel. Altijd zijn de verhalen die ze optekent, gebaseerd op de realiteit: dat wat mensen zien, horen voelen en meemaken. Niets meer en niets minder.

In haar debuutroman combineert ze bestaande verhalen en historische feiten met haar eigen fantasie. Basis voor dit verhaal zijn de jeugdverhalen die ze van jongs af aan hoort van haar moeder en tantes, de indrukwekkende verhalen van de mensen die ze sprak met Alzheimer, tijdens het maken van een tv programma, gecombineerd met de historische feiten die zijn opgetekend door een actieve Brabantse heemkundekring. Op basis van de verhalen ontstaat een nieuw verhaal, wat echt gebeurd had kunnen zijn. Reëel, sober en herkenbaar. Op 28 november 2020 is de roman ‘Vergeet me’ gelanceerd tijdens het Boek10 event. Een vervolg op het verhaal van ‘Vergeet me” verschijnt in een Boek10 bundel in 2022. Een tweede roman staat op de planning voor 2022. Meer weten of op de hoogte blijven? Kijk dan op www.delaatschrijft.nl

Schrijven en publiceren bij Godijn Publishing maakt van Judith een gelukkig mens, maar dat was ze al. Ze woont met haar man en drie prachtige kinderen (én een lieve hond) in een heerlijk huis aan de rand van Nieuwegein.

Publicaties bij GP:

  • Tweede roman – volgt in 2022
  • Vervolgverhaal op ‘Vergeet me’- volgt in 2022
  • BOEK10Vergeet me (2020)