Krista Middel


Schrijven en literatuur zijn al vanaf haar jeugd een belangrijk onderdeel van het leven van Krista Middel (1967). Zij schrijft met passie over relaties tussen mensen en over het leven. Met alle aspecten die daarbij horen. Soms spannend op het gruwelijke af, soms liefdevol, erotisch. Volgens haar is er niets fijner dan al schrijvend een wereld te creëren met personages die anders zijn dan gemiddeld. Een fictieve wereld waarin je wordt meegenomen in de gedachten, emoties en conflicten die verder gaan dan gebruikelijk, maar wel herkenbaar blijven.
In 2015 is één van haar gedichten gepubliceerd in de e-bundel Ongehoord van de Poëzie Stichting Ongehoord! Op dit moment herschrijft zij haar manuscript (een spannende roman) en ligt een nieuwe roman smartelijk te wachten op haar aandacht. Intussen schrijft zij poëzie of korte verhalen zoals het verhaal Strepen trekken voor de bundel 25 Obsessies van Godijn Publishing.
Krista is naast haar parttime werk als projectbegeleider in een kringloopwinkel ook schrijfdocent. Haar bedrijf Script en co in Groningen organiseert cursussen creatief schrijven, workshops en andere schrijfactiviteiten. Meer informatie over Krista en voorbeelden van haar werk zijn te vinden op www.scriptenco.com.

Publicaties bij GP: