Karin Doornik

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Een andere werkelijkheid dan het hier en nu, een wereld die anders is dan het alledaagse, daar is Karin naar op zoek in haar proza en poëzie. Ze is al een leven lang gefascineerd door andere culturen en tijden en krijgt inspiratie tijdens een reis naar het uiterste westen van Bretagne  waar een legende is ontstaan over een verdronken stad. Ze onderzoekt de bronnen en ontdekt dat het koninkrijk van Cornouaille echt heeft bestaan en vertelt het historische verhaal over Gradlon en zijn nakomelingen.

Karin woont met haar man en de witte kater Yang in een oude wijk, ook wel de Jordaan van Baarn genoemd. Een straatje verder ligt een oude botanische tuin, het Cantonspark. Samen hebben ze twee dochters en een kleinzoon.

Karin studeerde Nederlands MO en volgde de opleidingen docent Creatief Schrijven en Nederlands als Tweede Taal. Zij geeft sinds 1999 les aan anderstaligen. Het geeft haar veel voldoening om verbinding te leggen tussen mensen uit verschillende culturen door middel van de Nederlandse taal.

Karin schrijft gedichten en verhalen en publiceerde op de website van Meander en in diverse verzamelbundels. Haar verhaal Rendez-vous  is opgenomen in de bundel Morietur in Armis van Godijn Publishing. Ze won diverse literaire prijzen waaronder  De Baarnse Literatuurprijs en de Nieuwegeinse Literatuurprijs

Publicaties bij GP: