Lieve van den Berg


Lieve van den Berg ontdekt op de middelbare school hoe boeiend het vak Nederlands is. Het schrijven van opstellen is een uitdaging. Werkstukken maken doet ze met succes en worden beloond met hoge cijfers.

Na de middelbare school volgt ze de opleiding verpleegkundige A met kraamaantekening en verdwijnt het schrijven naar de achtergrond. Haar werk als verpleegkundige staat op de eerste plaats. Er komt een moment dat haar diensten niet meer te verenigen zijn met haar gezin. Ze besluit om te scholen tot activiteitenbegeleidster en gaat werken op de activiteitenafdeling van een algemeen ziekenhuis. Daar komt het schrijven weer naar boven. Ze ontwikkelt een boek voor geheugentraining wat tot op heden in veel verpleeghuizen en zorginstellingen wordt gebruikt. Wellicht zit daar een vervolg in. Ondertussen schrijft ze dagboeken vol over van alles wat ze ervaart. Ze is actief op Facebook en houdt een blog bij over alledaagse dingen. Daarnaast heeft ze een eigen schrijfgroep, waarin de deelnemers intuïtief schrijven met behulp van opdrachten.

Door de kennismaking met SchrijvenInHoorn kwam alles in een stroomversnelling. Omdat ze een rijke fantasie heeft, ontstaan er mooie korte verhalen voor een aantal verhalenbundels. Een vervolg daarop is het schrijven van een jeugdboek getiteld “Reizende poefjes”. Haar kleinkinderen helpen daarbij en komen met ideeën voor het verhaal. De lancering is in mei 2017.

Het nieuwste project is het schrijven van een roman en dat is zeker niet haar laatste boek. De passie voor schrijven is er en zal altijd blijven.

Publicaties bij GP:

  • De Spiegel – Roest, Sjors, Sigrid, Gebeurtenissen en Alma (2015)
  • Rivierstenen – Agnes, Deadline en Speurtocht  (2015)
  • Stille Getuigen – House for sale en Spoorloos (2016)
  • Zwaarden van mist – Sybille van de Rijn, Armoedzaaier en Gistel (2017)
  • BOEK10 – Reizende poefjes (2017)
  • BOEK10 – De lamp, de sneeuwbol en het kompas – volgt 29 september 2018