Lonneke Kossen

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024) en Project auteurs.

Lonneke Kossen-Groot (1975) is een buitenmens, zodra het weer het toelaat, gaat ze naar buiten om te ontbijten in de zon of te wandelen met de hond. Ook activiteiten als hardlopen, fietsen, paardrijden en werken in de (moes)tuin doet ze graag. Of gewoon zitten op een terras, met een glas wijn in de hand en gezicht in de zon, heerlijk! Ze kan enorm genieten van het bos, het strand, de polder en ook van haar eigen achtertuin, alles heeft zo zijn eigen charme. Binnen zitten met mooi weer? Zonde! Morgen kan het weer regenen. Bij het buitenleven horen wat haar betreft ook de dieren. Van de vogels en de egels die spontaan haar tuin bezoeken tot haar eigen kippen, de katten, de hond en bovenal de pony’s.

Hoe heeft ze naast haar werk als assistent makelaar, haar gezin en al die buitenactiviteiten ook nog tijd om te schrijven? Tsja, dat weet ze zelf eigenlijk ook niet. Wat ze wel weet, is dat het een grote passie van haar is. Als kind schreef ze hele schriften vol met verhalen die ze zelf illustreerde met mooie tekeningen, hielp ze mee aan de schoolkrant en was ze altijd wel te porren om ergens een stukje voor te schrijven.
Schrijven is voor haar net zoiets als lezen. Als je een goed boek leest, kun je helemaal opgaan in het verhaal. Voor haar werkt dat ook zo als ze schrijft, even verdwijnen uit de echte wereld. Met als groot verschil dat ze zelf mag bepalen wat er, in haar zelf gecreëerde wereld, gebeurt.

Na een schrijfvakantie in de Algarve heeft ze haar boek, dat al zo lang op de plank lag, een boost gegeven. Eind mei 2021 komt ‘Nachtmerrie in de polder’ eindelijk uit. In het najaar van hetzelfde jaar wordt ‘Stervenskoud’ gepubliceerd, een bundel met twee novelles van Lonneke en haar vriendin Nelleke. Ook schreef ze ‘Freja’, een kort verhaal voor het project ‘Feit versus fabel 2020’.

Publicaties bij GP:

  • Nachtmerrie in de polder  – mei 2021
  • Stervenskoud – najaar 2021