Mandy Bontius

Portfolio Categories: Project auteurs.

Mandy Bontius is geboren in Eindhoven (1976). Als kind was Mandy al fervent lezer en begon ze vroeg met schrijven. In het begin waren dit vooral gedichten, die ze schreef als uitingsvorm van haar emoties. Ze heeft toen zelf een thuisgemaakt bundeltje gedichten samengesteld die ze aan haar familie heeft gegeven. Tijdens de middelbare school ontdekte ze het schrijven van korte verhalen bij de lessen Nederlands. Van haar docent kreeg ze de opmerking dat ze heel beeldend en poëtisch schreef. Toch bleef haar voorliefde liggen bij het schrijven van poëzie. In 1995 wordt haar gedicht “Oud” gepubliceerd in de jubileumbundel “Doe Maar Dicht Maar”.

Pas eind 2013 kwam het echte verhalen schrijven bij toeval weer op haar pad door de wedstrijd “Jouw Verhaal”. Ze zag de aankondiging en besloot spontaan om mee te doen. Tot haar verbazing werd ze als een van de 40 finalisten geselecteerd uit meer dan 1200 inzendingen. Haar verhaal werd uiteindelijk niet gekozen, maar het heeft haar wel doen besluiten te blijven schrijven met als doel publicatie. In 2014 is het verhaal alsnog gepubliceerd in de verhalenbundel Vijftien Gezichten.

Veel van haar geschreven gedichten, verhalen en lezerservaringen deelt ze op haar weblog. Op dit moment is zij bezig met haar poëziebundel “Folded paper flowers – a bundle”.

Publicaties bij GP: