Lucy Neetens


In 2013 zet Lucy Neetens (1962) de eerste schreden op haar ‘schrijverspad’ en ontdekt dat schrijven belangrijk voor haar is, door schrijven wordt haar ziel gevoed. Waardoor haar ziel nog meer wordt gevoed? Door lezen (wat lezen betreft is zij een Rupsje Nooitgenoeg). Door reizen (stedentrips). Door wandelen (in de natuur en langs het water). En bovenal: door mensen, door gesprekken met mensen. En dan het liefst diepe gesprekken. Onderzoekende gesprekken. Van hart tot hart gesprekken.

Omdat men haar werk tijdens schrijfweekenden twee maal vergelijkt met dat van Annie M.G. Schmidt, schrijft Lucy eerst drie kinderboeken (voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar). Deze boeken gaan over een grappig mannetje – Kaggeli Darius – dat in een brievenbus woont:

“Ik ben Kaggeli Darius
en ik woon in een brievenbus,
in de brievenbus van tante Jolijn
om een beetje preciezer te zijn…”

In 2017 komt Lucy in contact met Elly Godijn van Godijn Publishing en begint ze met het schrijven van korte verhalen. Dat is best even spannend. Zal schrijven voor volwassenen net zo leuk zijn als schrijven voor kinderen? Het schrijven voor kinderen voelt voor haar als ‘spelen’. Zal ze dat element niet enorm gaan missen? Maar het schrijven voor volwassenen brengt ook weer geweldig leuke nieuwe dingen, zoals research doen. Research doen ervaart deze schrijfster als schat zoeken, zowel ter plaatse (je komt op plekken waar je anders nooit komt) als op internet.

Lucy doet ook graag mee aan schrijfwedstrijden (korte verhalen en poëzie). Zij wint hiermee regelmatig publicatie in een bundel. Het leuke van meedoen aan schrijfwedstrijden vindt zij het uitgedaagd worden, vaak tot buiten je comfortzone.

Publicaties bij GP: