Marleen Mentink

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Marleen doet de dingen in het leven graag nét even anders. Niet meegaan met de massa, maar het volgen van haar eigen pad. Dat is haar missie in het leven. Dit eigen pad stippelt ze uit in Woerden, de hoofdstad van het Groene Hart, samen met haar vriend Tim en pluizige hond Milo.

Rust, plezier en passie vindt Marleen terug in het schrijven. Dat doet ze al haar hele leven, voornamelijk voor haar werk. Een eigen verhaal schrijven werd een aantal jaar geleden haar droom en die komt met haar debuutroman Verborgen Verdriet uit op 25 november 2023.

Marleen schrijft in haar romans over levensthema’s, die voor iedereen herkenbaar zijn. Levensthema’s zijn diepgaand, confronterend en soms pijnlijk. Daarom voegt ze prachtige liefdestaferelen toe in haar verhalen.

Hoe graag ze in haar werk als schrijver en recruiter houdt van planningen, afspraken en structuur, zo graag laat ze dit in haar privéleven los. Spontane afspraken en het niet weten wat op haar pad komt, vindt ze het allerleukst. Surfen in de altijd onvoorspelbare zee, op de bonnefooi met de motor op pad en altijd op zoek naar het ene plekje in de natuur waar niemand komt. Want alleen stilte geeft rust, toch? Met Koningsdag vlucht ze het liefst het land uit in plaats van met heel Nederland de vrijmarkt op te gaan. Ook zoekt ze tijdens vakanties graag de rust op en vind je haar niet op een overvol toeristenstrand.

Andere leuke weetjes van deze schrijver op een rij:

  • Ze is dol op tompoezen van de bakker;
  • Ze heeft een hekel aan pitten in mandarijnen;
  • Ze eet principieel geen tiramisu als er Amaretto in zit. Dat heeft ze geleerd van een Italiaanse kok;
  • Ze vindt dat er in een authentieke lasagne geen Italiaans groentepakket hoort.

Heb je het al door? Marleen is gek op lekker (Italiaans) eten en ze maakt het liefst alles zelf en volgens authentiek recept.

Authenticiteit is voor haar belangrijk. Alles wie ze is, wat ze doet en wat ze schrijft, daar zit het echte leven in. Kan je niet wachten om meer van deze schrijver te lezen? Haar volgende roman wordt eind 2024 verwacht.

Publicaties bij GP:

  • Verborgen verdriet – 25 november 2023