Michiel Richards

Portfolio Categories: Auteurs GP (2021 tm 2023).

Michiel Richards (1971) ervaart het bestaan op volwassen leeftijd als even raadselachtig als toen hij zes jaar oud was en stervensbang was voor de dood. Het verschil met destijds is dat hij nu wat meer woorden kent om die raadselachtigheid te beschrijven. De angst voor de dood is met de jaren wat minder geworden, dat gelukkig dan weer wel.

Deels is Michiel opgegroeid in Los Angeles, waar zijn vader met gering succes een acteercarrière nastreefde. Het mag weinig verbazing wekken dat Michiel in deze contreien met een levenslange filmliefde besmet werd, die maakte dat hij – later in Nederland – op de Filmacademie de opleiding tot scenarioschrijver volbracht. Wat volgde was een grillige carrière in de Nederlandse televisiewereld, waarin Michiel binnen vrijwel alle genres actief was: van komedie tot misdaad, van soap tot advocatenserie. Voordeel van scenarioschrijven is volgens Michiel dat je met veel mensen mag samenwerken. Nadeel is dat vrijwel al die mensen een mening hebben en dat zij er vaak heel goed in slagen om elkaar tegen te spreken. Dat is nu eenmaal het spanningsveld waarbinnen de scenarioschrijver opereert.

Nee, dan het schrijven van een kort prozaverhaal of een boek. Dat is een ontspannen vorm van dagdromen, zonder gehijg van opdrachtgevers in je nek. Michiel is de mensen van Godijn Publishing immens dankbaar dat zij Tijdprotocol 4.16 willen uitbrengen, het boek waarmee zijn langgekoesterde wens om een sciencefictionroman te schrijven in vervulling gaat. Hierna hoopt hij meer boeken te schrijven, in zoveel mogelijk verschillende genres. Vooralsnog heeft hij een broertje dood aan realisme, maar het is niet uitgesloten dat dit ooit verandert.

Publicaties bij GP: