Mireille Wijnker

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Mireille Wijnker (1985) heeft als klein meisje één droom: schrijfster worden. Al sinds de basisschool doet zij niets anders dan verhalen schrijven, maar nooit eerder kwam het tot een ‘echt’ boek. Tot nu. Mireille is trotse deelnemer van het project BOEK10|2023.

In het dagelijks leven werkt Mireille als contentspecialist bij een uitvoeringsorganisatie in Amsterdam, waar zij de interne communicatie verzorgt. Het grootste werkplezier haalt zij uit het interviewen van collega’s en het schrijven van hun persoonlijke verhalen. Daarnaast heeft zij haar eigen tekstbureau: MWords. Voor MWords schrijft zij voornamelijk teksten voor (nieuwe) websites én blogt ze wekelijks over allerlei alledaagse (privé)onderwerpen.

Mireille woont in het Noord-Hollandse Obdam samen met haar man Theo, kinderen Daley en Yuna en kater Chef. Naast een passie voor de Nederlandse taal, heeft zij ook een liefde voor Frankrijk en de Franse taal. Als ze niet schrijft, is Mireille te vinden in de sportschool, het theater, of als quizzer in een televisiestudio. En voor échte ontspanning is zij het liefst verzonken in een thriller: in de vorm van een boek, óf een Netflix-serie.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Betrapt | Young Adult Thriller (volgt 2022)