Miriam Lucia

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Miriam Lucia is geboren in Den Haag, maar opgegroeid in Delft. Na wat omzwervingen heeft ze haar hart verpand aan Voorschoten. Hier woont en werkt ze. En wat is er mooier dan werken tussen de boeken? Vanuit haar functie bij de bibliotheek brengt zij met verve haar liefde voor boeken over aan de basisschoolkinderen van Voorschoten.

Naast heel veel lezen, schrijft Miriam ook al bijna haar hele leven. Als kind geniet ze van opstellen schrijven, en schrijft hele schriften vol met allerlei verhalen.
Vanaf 2014 volgt Miriam meerdere schrijfcursussen. Uit een daarvan is de Voorschotens Schrijverskring ontstaan, waarbinnen zij nog steeds actief is. Al die cursussen smaken naar meer. Ze brengt twee van haar vriendinnen bij elkaar. De een is schrijfcoach, de ander heeft een prachtig landgoed in Italië en samen zetten zij in 2016 schrijfvakanties op.

Miriam schrijft graag korte (spannende) verhalen en doet regelmatig mee met schrijfwedstrijden. Inmiddels zijn er vijf verhalen van haar hand gepubliceerd, en ook een gedicht krijgt een plek in een bundel. Er ligt een compleet manuscript in de ijskast, waarmee ze nog aan de slag wil. Als ze hoort van de schrijfwedstrijd ‘Zwarte Sneeuw’ besluit ze daar aan mee te doen. In juni 2020 is zij een van de vier winnaars en verovert ze een felbegeerd auteurscontract. Haar thrillernovelle ‘David en Sara’ is 31 oktober 2020 gelanceerd in het 4-in-1 boek ‘Zwarte Sneeuw’.

Publicaties bij GP: