Mirjam Everhard

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Mirjam(1960) ontdekt haar sluimerende passie voor schrijven pas op latere leeftijd. Jaren geleden wordt het idee voor een kinderboek geboren. De eerste tien pagina’s van het manuscript zijn bij een schrijfworkshop gigantisch afgekraakt. Resoluut zet zij haar ideeën in de koelkast, met een slot erop. Niet meer naar omkijken dus. Het is wonderlijk dat een handlijnkundige in 2021 zegt dat ze schrijftalent heeft. Ze moet er ontzettend om lachen.
Na diverse schrijfcursussen begin 2022, krijgt ze de smaak goed te pakken. Het idee voor een thriller is geboren. Binnen acht maanden schrijft ze met plezier en enthousiasme aan “Inspecteur Holländska”. Een spannende thriller dat zich voornamelijk afspeelt in het hoge noorden van Zweden. Uiteindelijk na maanden leuren met het manuscript hebben maar liefst vier uitgevers belangstelling. Bewust kiest ze voor Godijn Publishing. En daar heeft ze geen seconde spijt van.
Zweden is een land waar zij jaarlijks naar toe gaat. Haar eerste kennismaking is tijdens een fietsvakantie in 1980. De rust, de ruimte, en de prachtige natuur heeft zij in haar hart gesloten. Het Zweedse lagom, niet te veel en niet te weinig maar gematigd, spreekt haar aan.

Mirjam beoefent al jaren het Vietnamese Zen Boeddhisme in de traditie van No Word Zen. Zij heeft een drie jarige studie toegepaste Boeddhistische Psychologie afgerond. Regelmatig volgt zij cursussen, trainingen en retraites. Het Boeddhisme is inmiddels een levensstijl geworden. Met alle ups en downs die daarbij horen.
Van ambtenaar van de burgerlijke stand bij de gemeente Zaanstad tot zwemonderwijzer, van massagetherapeut tot mindfulness/meditatie begeleider. Mirjam heeft er al aardig wat werkjaren opzitten. Maar wat echt belangrijk voor haar is, is hoe je bent als mens. Niet wat voor werk je doet.

Ze is getrouwd met Cees, is moeder en oma en woont in Wormer. Ze houdt van wandelen, fietsen, zwemmen en heel veel lezen. Ze schrijft blogs en columns over dingen die haar bezighouden. Haar levensmotto is; Blijf in verbinding en vertrouwen.
Inmiddels schrijft zij aan het tweede deel over Maja Hove dat zich afspeelt in Zweden en Nederland.

Op 25 november 2023 debuteert zij met haar thriller: Inspecteur Holländska.
www.mirjameverhard.nl

Publicaties bij GP:

  • Boek10 – Inspecteur Holländska (november 2023)