Monique Kroezen


Monique Kroezen (1970) is een rasechte West-Friese. Zij groeide op in een warm gezin en danste zorgeloos door het leven. Op drieëndertig jarige leeftijd krijgt zij haar tweede zoon en daarmee verdwijnt het simpele bestaan en komt zij terecht op een pad met een onbekende en onzekere richting. Hand in hand ontdekt zij samen met Jesse, die zwaar meervoudig beperkt lijkt te zijn, alle hobbels en kuilen die deze reis hen biedt. Als de diagnose Cornelia de Lange syndroom vastgesteld word bij haar zoon lijkt het leven voor heel even zijn glans te verliezen, maar door de wil om te leven welke Jesse haar laat zien krijgt zij de kracht om ervoor te gaan.

Door de vele heftige gebeurtenissen in het leven van Jesse begint Monique te schrijven om iedereen op de hoogte te houden. Ze komt erachter dat dit helend werkt en heeft lol in het schrijven van columns waarin zij haar lezers meeneemt in de liefde en bewondering die ontstaan voor deze vechter. Als vrouw verandert zij van een verlegen en onzekere persoonlijkheid in een moeder die opkomt voor haar kind en de strijd aangaat in de wereld van instanties en ziekenhuizen.

In 2005 start Monique als columnist bij een website voor progressieve- en symfonische rock (www.progwereld.org). Haar vader had namelijk de liefde voor The Moody Blues met de paplepel ingegoten. Dit is voor haar het begin van een niet te stillen hartstocht voor het schrijven. Hier werkt zij vier jaar lang met een grote dosis enthousiasme alvorens zij zich in de gehandicapten wereld stort. Tot op heden schrijft Monique blogs voor het blad Cornelia de Lange syndroom, Stichting Wigwam en aangepaste vakanties.nl. Ook schrijft ze gedichten en bedrijfspresentaties.

In 2016 begint Monique met het schrijven van een boek over het leven met Jesse. Zij laat hierin de lezer ontdekken hoe mooi de reis is als je openstaat voor een kind dat anders is en neemt je mee naar onherbergzame oorden, maar vooral daar waar de zon schijnt en blijdschap overheerst.

In september 2018 debuteert Monique Kroezen met ‘ANDERS KIND’ tijdens het boek10 evenement van Godijn Publishing.

Publicaties bij GP: