Nelleke Langendoen

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024) en Project auteurs.

Nelleke Langendoen (1977) is een creatieve vrouw met een passie voor het leven. Ze is geboren met een gehoorbeschadiging waardoor ze is teruggeworpen op haar overige zintuigen. Hierdoor heeft ze zich ontwikkeld tot iemand met een scherp oog voor detail en een sterk observator van non-verbaal gedrag. Dit komt goed van pas in haar werk als Pedagogisch coach en -beleidsmedewerker. Als auteur kan ze deze kwaliteiten goed kwijt in haar verhalen. Nelleke is een natuurliefhebber, een moeder van twee kinderen en woont in de kustplaats Rockanje

Nelleke leest graag thrillers en het is al lang een wens van haar om er zelf een te schrijven. Tijdens een schrijfvakantie in Portugal geeft zij de start aan het schrijven van haar debuut “Angst voor morgen”, welke in juli 2021 wordt gelanceerd. Ze heeft haar eerste publicatie in 2020 met het korte verhaal “Stormvloed”, in de bundel “De Storm van 2020”. Daarnaast heeft ze een novelle- thriller geschreven “Smokkelwaar” voor de 2-in-1 thriller “Stervenskoud”. Deze thriller heeft ze samen met haar vriendin Lonneke geschreven en komt in het najaar van 2021 uit. Beide vriendinnen schrijven in juni 2021 mee aan de derde waddenbundel “De wadden in vogelvlucht”, deze wordt in november 2021 gelanceerd.

Voor haar werk schrijft Nelleke regelmatig een stuk voor in een pedagogisch nieuwsbrief voor collega’s en ouders van jonge kinderen.

Publicaties bij GP:

    • Angst voor morgen – juli 2021
    • Stervenskoud – najaar 2021
    • De storm van 2020 – Stormvloed (2020)